Başkan Özlü’nün davetlisi olarak geldiği Düzce’de dün temaslarda bulunan Özhaseki, bugün yeni otobüslerin hizmete alınış töreninde konuştu. Konuşmasında Ayasofya’dan Akdeniz’e bir çok konuya değinen Özhaseki’nin hedefinde muhalefet vardı.

“COVİD-19 HAVALI CİVALI GEZEN DEVLETLERİ DİZE GETİRDİ”

Zor bir süreçten geçtiğimizi söyleyen Özhaseki, “COVİD 19 diye bir şey çıktı. Tüm dünyadaki mikropları toplasanız bir gram bile etmiyormuş. Ama koca koca devletleri dize getirdi. Ben zenginim, bana bir şey olmaz diye havalı civalı gezenlerin hepsini dize getirdi. Devletlerden beklenen sağlık sistemini gözden geçirmek ve bu hastalığı yaymamak. Allah kimseye bu hastalığı vermesin. Çünkü içeride entübe olanların vaziyetini görüyorum. İçler acısı, katlanılacak gibi değil” dedi.

“HASTANE KALİTESİ EN YÜKSEK OLAN ÜLKE TÜRKİYE”

Devlete düşenin sağlıkta vatandaşına en iyi hizmeti vermek olduğunu vurgulayan Özhaseki, “Peki bu konuda 200’e yakın dünya devleti içerisinde başarılı olan, hastalığa tutulanlar arasında ölüm oranı en az olan, hastane kalitesi en yüksek olan ülke kimdir diye bir soru sorulursa buradaki ehli insaf sahibi herkes Türkiye diyecektir. Elhamdülillah, şehir hastanelerindeki o nezaket o güzellik ve tüm devletin vermiş olduğu imkanlar sonuna kadar seferber ediliyor. Amerika’yı gördük. Bakın orada bir vatandaşın sigortası yok ve hastaneye gitmişse 25-30 bin dolardan aşağıya tedavi olamıyor. İtalya’da, İspanya’da, İngiltere’de toplu ölümlerin olduğunu gördük. Huzur evinde terk edilen yaşlıların toplu mezarlar açılarak gömüldüğü nü gördük. Türkiye hem kendine yetti. Hem de bir taraftan gitti onlara gittik yardım ettik. Bir taraftan da dünyada ekonominin küçüldüğü bu ortamda yatırım üstüne yatırım yapmaya devam ediyor. Hastaneler, yollar, köprüler, tüneller yapmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın nerdeyse hemen her gün bir açılış yaptığını sizlerde görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“DEPREM GERÇEĞİYLE HAREKET ETMELİYİZ”

Anadolu coğrafyasının dünyanın en güzel ve en eski yerleşim yerlerinden biri olduğuna dikkat çeken Özhaseki, “Ama bir de dezavantajımız var. Bu ülkenin yerinin altında biraz hareketlilik var, biraz yerin üzerinde de hareketlilik var. Yerin altındaki hareketliliği sizler iyi biliyorsunuz bunu acı bir şekilde yaşadınız Düzceliler olarak. Bir depremsellik var. Bu gerçeği bilerek hareket etmeliyiz. Evlerimizi ona göre inşa etmeliyiz. Bu anlamda Faruk Bey’in 4 kat sınırlaması da başlı başına adeta bir devrimdir. Bu tabiatın içerisinde 15-20 katlı gerçekten olmaz. O yüzden bu kararları sonuna kadar doğru bulduğumu ifade etmek istiyorum” diyerek Başkan Özlü’nün kat politikasına destek verdi.

“KARDEŞ KAVGASI MİLLETİ İKİYE BÖLMÜŞTÜ”

“Ayrıca bir yandan da yerin üzerindeki fitne odaklarını da bir taraftan unutmamamız gerekiyor” diyen Özhaseki,  “Benim öğrenciliğimde Hacettepe’de gördüğüm sloganlar beni müthiş derecede rahatsız etti. Ve sağ-sol kavgaları vardı. Derslere doğru düzgün giremiyorduk. O günler bu sağ sol kavgası, kardeş kavgası doğrusu milletimizi neredeyse ikiye bölmüştü. Arkasından PKK terör örgütünün 40 yıldır bu ülkede yaptıklarına hepimiz şahidiz. Yeni çıkmış bir şey değil, 40 yıldır var. Ama Allah’a hamdolsun Cumhurbaşkanımızın dirayetli davranışı ve liderliğiyle bugün şehirlerimiz temizlendi. Net söylüyorum. Güneydoğu’dan sorumlu bakanlık yapmış olarak söylüyorum şehirlerimiz, ilçelerimiz, köylerimiz, mezralarımız temizlendi. Dağlar temizleniyor. Tek tek evlatlarımızın katilleri o kalleş terör örgütü mensupları da etkisiz hale getirilmeye devam ediliyor. Hatta onunla bırakılmıyor. Yurttaşında onların yuvaları yok ediliyoruz. İnşallah bir daha Türkiye’ye sızamayacaklar. İnşallah bir daha gelemeyecekler. Kardeşliğimizi bozamayacaklar” diyerek Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını ifade etti.

“LİDERİMİZ CESARETİYLE ÖNDERLİK ETTİ”

Bir diğer örgütün de FETÖ olduğunu söyleyen Özhaseki, “Hepiniz bilirsiniz. Bu milletin en zeki çocuklarını seçtiler. En zengin çocuklarına giderek hayır işliyorsunuz diyerek paralarını aldılar. Ama öyle bir tezgah kurdular olmadı 15 Temmuz’da büyük bir felaketle karşı kaldık. Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun ki sizler büyük bir milletin mensuplarısınız. Liderimiz de, Allah uzun ömürler versin, cesaretiyle dirayetiyle bu millete önderlik etti. Böyle bir felaketi atlattık. Eski dönemlerdeki zayıf iktidarlar olsaydı, koalisyonlar olsaydı, ne yaptığını bilmez birbirine girmiş adamlar olsaydı ne olurdu bilmiyorum bu ülkenin hali. Şükürler olsun bu felaketi de atlattık” dedi.

“GARİP BİR MUHALEFETİMİZ VAR”

Özhaseki daha sonra muhalefeti hedef aldı:

“Bu arada emin olun söylememek için kendimi zor tutuyorum garip de bir muhalefetimiz var. Bunca başarılı işler olurken bir tanesine bile ‘elinize sağlık’ denilmiyor. Artık ondan vazgeçtik, ‘ya bir iftira etmeseler yeter’ diyecek hale geldik.”

“MUHALEFET SOKAKLARA DÖKÜLDÜ”

Eski hastanelerin durumuna gönderme yapan Özhaseki, “Hastane kuyruklarında beklemiş bir kardeşinizim. İlaç yazdırmak için gece 4’te hastanenin kapısında beklemiş bir kardeşlinizim. Şurada sigorta hastanesi, şurada devlet hastanesi, burada askeri hastane, burada esnaf hastanesi, burada üniversite hastanesi. Birinden birine müşteri kabul edilmezdi. Parayı ödeyemezseniz zaten hapis kaldınız, içeri sizi hapsederler dışarı çıkamazdınız. Böyle bir ortamdan hastanelerin birleştirildiği bugünkü modern ortamlara geldik. Ben biliyorum muhalefet Anayasa Mahkemesi’ne kadar koşup koşup gittiler. Eylemler yaptılar, sokaklara döküldüler” dedi.

“HİÇ DEĞİLSE TAŞ KOYMASINLAR”

Elinize sağlık denmesini beklemiyoruz da hiç değilse biraz taş koymasınlar dediği muhalefetin doğalgaz karşısındaki tavrını da eleştiren Özhaseki şu ifadeleri kullandı: “Doğalgaz buluyorlar başlıyorlar karşı taraftan. Genel başkanları Allah’tan yasakladı da bir şey dememeye başladılar. ‘Ne olmuş ki bulmuşsanız?’, ‘O zaten 7 yıllık’, ‘Doğalgaz getirmek zaten kaç sene sürer’, ‘Biliyor musunuz, bunu işleyip de çıkarmak kaç lira tutar’… Ya ne olur biraz sevinin ya! 320 milyar metreküp doğalgaz bulunmuş. Bu milletin bir ferdi olarak benim bayram etmem lazım. İktidar da kim olursa olsun ne fark eder? Bayram edin yaa.  7 yıl yetecekmiş. Yetsin. 1 sene de yetse şükür Allah’a. Zaten yeni sondajlar başladı. 17 yıllık da buluruz, 27 yıllık da bulunacak Allah’ın izniyle. Gittikçe bu rezervler bir taraftan Türkiye’nin tamamen dışarıya bağlı olduğu doğalgazını kendi içinde üretmiş olacak, bir taraftan da ekonomiyi canlandıracak. Dışarıya dövizimiz gitmeyecek. Dışarıya bağımlılıktan kurtulacağız. Buna sevinmek gerekmez mi? Ama ne yazık ki bazıları sevinemiyorlar buna. Ayasofya açıldı. Hayırlı olsun kardeşim diyemiyorlar,  buna sevinemiyorlar. Akdeniz’de müthiş bir mücadele veriyoruz.. Bu mücadelede Türk ordusunun yanındayız, biz Türk milletinin bir parçasıyız, helal olsun haklarımız arayacağız diyemiyorlar” sözleriyle muhalefete yüklendi.

“EKONOMİDE GELDİĞİMİZ NOKTA ORTADA”

Son 20 yılda yapılan işlerle Türkiye çağ atladığını savunan Özhaseki, “Eksiklerimiz, hatalarımız olabilir. Ama Cumhurbaşkanımıza yakın çalışan bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Gece yarısına kadar çalışan yorulmak bilmeyen dünyadaki zalimler karşısında dimdik durabilen ve sonuna kadar haram helal ve komu hakkının korunması noktasında titizlik gösteren bir liderimiz var. Bununla iftihar ediyoruz. Ekonomide geldiğimiz nokta ortada. Yapılan yollar ortada. İhracatta 180 milyar doları aştık. Evet pandemide küçük bir daralma yaşadık ama önümüzdeki günlerde toplayacağız, hiç merak etmeyin siz. Enerjide zamanında dışa bağımlı bir enerji imkânı varken kurulu gücümüz 35 envalardayken şimdi 90lardayız. Çoğu da yenilenebilir enerji” diyerek enerji politikasına dikkat çekti.

“ANKARA’DA ÇIYANLAR VARDI”

Vesayet rejimi konusuna da giren Özhaseki, “ Siz seçerdiniz, Ankara’ya gönderirdiniz. Orada tezgah kurup başına çorap örmek isteyen bir sürü yer altındaki çıyanlar vardı. İki de bir ihtilal yaparlar Türkiye yirmi sene daha geriye giderdi. Türkiye’yi idare edilemez hale getirenler de onlardı zaten. Kardeş kavgasını da onlar körükledi Çok şükür o da toprağa gömüldü, bir daha ayağa kalkamayacak. İnançlar üzerinde baskı vardı. O da bitti. Bundan sonra herkes hür bir şekilde yaşamaya devam edecek” ifadelerini kullandı

“BAŞBAKANLAR YURTDIŞINDA EZİK BÜZÜK DURULARDI”

Geçmişte içini en çok acıtan konunun Türkiye başbakanlarına dünyada randevu verilmemesi olduğunu söyleyen Özhaseki, “Bir de dünyada benim en çok içimi acıtan, yurt dışında bizim başbakanlara zor randevu verirlerdi. Kolay kolay görüşmek istemezlerdi. Bazen de bizimkiler gidince onların karşısında ezik büzük durulardı da, mahvederdi bu beni. Şimdi onlarla eşit olduğunu, Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu, Türk milletinin büyük bir millet olduğunu hissettiren ve dimdik duran bir liderimiz var” dedi. Özhaseki sözlerini iyi niyetle çalışmaya devam edeceklerini belirterek son verdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN