Düzce İl genel meclisi aralık ayı son toplantısı yapıldı.
Meclis Toplantı Salonu'nda Meclis Başkanı Sinan Aydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri dışında kalan kapalı alkollü içki satan işyerlerinin açılış ve kapanış saatlerinin belirlenmesi görüşüldü ve konu Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık, Köye Yönelik Hizmetler Komisyonuna havale edildi.
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İbrahim Bilgin, Gölyaka İlçesi Değirmentepe köyü Dere Mahallesi Pazarcık deresi 1 litre saniyelik 10 yıllığına kiralanmasının Plan ve Bütçe, Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım komisyonları olarak görüşüldüğünü ve kararı okudu komisyon kararı oybirliği ile kabul edildi.
Ayrıca İl Özel İdaresi'ne özürlü eleman çalıştırılmasının komisyon tarafından görüşüldüğünü ve 2 özürlü büro elamanı çalıştırılmasının uygun görüldüğünü bildirdi. 2 özürlü eleman alınması İGM tarafından da onaylandı.
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgin, Plan ve Bütçe, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler, İmar ve Bayındırlık komisyonlarının ortak raporunu okudu. Bilgin, "İGM 2009 yılı Aralık olağan toplantısı 2. birleşiminde komisyonlarımıza havale edilen İlköğretim Okulları yatırım programı konusu görüşülmüştür. Yapılan görüşmeler sonucunda Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiler ışığında komisyon üyelerinin teklif ettikleri ihtiyaçlar değerlendirerek yeniden düzenlenmiştir. İlimize ait öğrenci, derslik ve okul sayıları ile çağ nüfusu ve nüfus artış hızı kriterleri esas alınarak, hazırlanmış ve tespit edilmiş derslik ihtiyacı ve öncelik durumu esas alınarak 2010 yılı başlangıç yılı olmak üzere 3 yıllık yapım planlaması hazırlandı dedi. Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından eğitim ve öğretimde başarıya ulaşılması için hazırlanan rapor Komisyon Başkan Yardımcısı Hasan Arslan tarafından okundu. Arslan, "Düzce'de tecrübeli öğretmenlerin kalmasını sağlayacak önlemlerin alınması ve rotasyon uygulamasının kaldırılması gerekiyor. Eğitim ve öğretimde başarıyı yakalayabilmek için gülcü bir eğitim kadrosunun oluşturulması elzemdir. Eğitimde ve öğretimde başarıyı yakalayabilmemiz için yeteri kadar kadrolu öğretmenlerimizin olması gerekmektedir. İlimize gelen stajyer öğretmenler görev süresi dolunca diğer illere gitmekte yerleri yeni stajyer ücretli öğretmenlerle doldurulmaya çalışılmakta. Buda eğitimi olumsuz şekilde etkilemektedir. Eğitim ve öğretimde veliler ön planda tutulmalı okul aile işbirliği en üst seviyeye çıkartılmalıdır" diye konuştu.
Meclis yapılan son toplantı ile 2009 yılını kapattı.