Akçakoca Belediyesi’nin Değirmenağzı mevkiinde bulunan akaryakıt istasyonunun satışı ile ilgili tartışmalara CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da katıldı.

Başkan yardımcısı 'Tüm işlemler yasal' demişti

Mevcut kiracı Bekçioğlu firmasının tek talipli olarak 3 milyon 920 bin liraya ihaleyi kazanmasına Akçakoca muhalefeti ve ilçe basını tepki gösterince açıklama yapan Akçakoca Belediyesi Başkan Yardımcısı Yüksel Yılmaz, meclisten yetki alınarak gerçekleştirilen ihaleli satışta tüm işlemlerin yasal olduğunu vurgulamıştı.

Tanal'dan zehir zemberek açıklama

Bugün twitter hesabından bu satışa geniş yer veren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 2016 yılında 2 milyona kiralanan 4.5 dönümlük belediye arazisi üzerindeki akaryakıt istasyonunun ihalesinin 17 Nisan 2020 tarihinde rekabet şartları yerine getirilmeden eski kiracı olan şahsa 3.9 milyona peşkeş çekildiğini savundu. Tanal, akaryakıt istasyonun gerçek bedelinin 10 milyon civarında olduğunu savundu.

"İhaleye fesat karıştırıldığı da ortadadır"

Paylaşımının devamında CHP'li Tanal, "İhaleye fesat karıştırıldığı da ortadadır. Umarım bu yanlışlıktan dönülür. Akçakoca belediye başkanı daha önceki taşınmaz satış ihalelerini herkesin gözü önünde şeffaf bir şekilde yapılıyor iken bu akaryakıt istasyonu ihalesi neden şeffaf bir şekilde yapılmadı?" diyerek İçişleri Bakanlığı'nı göreve davet etti.

Paylaşımında Devlet Bahçeli'yi etiketledi

Belediyeye ait akaryakıt istasyonunun değerinin çok altında bir rakama satıldığını savunan Milletvekili Mahmut Tanal, Okan Yanmaz'ın mensubu olduğu parti olan MHP'nin Lideri Devlet Bahçeli'yi etiketleyerek madde madde şu iddialarda bulundu:

1- Akçakoca Belediyesine ait akaryakıt istasyonunu alan eski kiracı olan yeni sahibi 2016 senesinde AK Parti belediye başkanına 4.5 milyon teklif etmiştir. Başkanın 6 milyon istemesi üzerine satış gerçekleşmemiştir. Aynı şahsın yaklaşık 1 km ileride yine akaryakıt istasyonu vardır.

2- Konumu itibarı ile kesinlikle aynı değerde değildir. Öyle olmasına ihaleyi alan kendi akaryakıt istasyonuna 4.5 milyonla 7 milyon gibi bir satış bedeli istemiştir. Daha kıymetli olan belediyeye ait akaryakıt istasyonu kelepir fiyatla satılmıştır.

3- Akçakoca’da kötü yerde bulunan akaryakıt istasyonuna 7 milyon isteyen şahıs belediyenin yerini 3.9 milyona alması, kamuyu zarara uğratması, yetim malını savunmak hepimizin görevi olmalı. Akçakoca Belediye Başkanı ihaleyi fesih etmeniz kamu yararı gereğidir.