İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez partisinin Merkez Karar Kurulunun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde izleyeceği politikayı kamuoyu ile paylaştı.



“Tayyip Erdoğan’a ve Selahattin Demirtaş’a oy yok!” diyen İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, Milletin cumhurbaşkanı adayı olmadığını söyledi. Açıklamasında 3 adayı eleştiren Sönmez, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Tayyip Erdoğan, Cumhuriyeti yıkan iktidarın başındadır ve Millî Hükümet mücadelesinin esas hedefidir. Selahattin Demirtaş, “Açılım” adı verilen Türkiye’yi bölme planında Tayyip Erdoğan'ın ortağı ve PKK’nın memurlarındandır. Millî Hükümet için mücadelenin ikincil hedefidir. Ekmeleddin İhsanoğlu ise, muhalefette bile değildir. Atlantik emperyalistlerinin AKP iktidarına verdiği göreve karşı koyacak yönelişten ve birikimden yoksunudur. Türkiyemizin devrimci ve emekçi birikimiyle birleşme eğiliminde değildir.”



“CHP ve MHP yönetimleri, gösterdikleri Çatı adayıyla Tayyip Erdoğan’ın Çankaya yoluna kırmızı halı sermişlerdir. Seçim, 3 Temmuz 2014 günü tamamlanmıştır.” Diyen Sönmez, 10 Ağustos’taki seçimin ardından kendilerine yeni görevler belirlediklerini açıkladı.



Tayyip Erdoğan iktidarından kurtularak bir Millî Hükümet kurmaktır. Cumhuriyet yıkıcılığına ve bölücülüğe oy yok! Sandığa giden ve gitmeyen, Geçersiz veya geçerli oy kullanan Bütün yurttaşlarımıza sesleniyoruz, Çankaya’ya tırmansa bile, Tayyip Erdoğan’ı milletimiz oradan kesinlikle indirecektir. Tayyip Erdoğan saltanatını yıkma mücadelesinde birleşelim! Hedefimiz, Milletin Hükümetini kurmaktır. İşçi Partisi göreve hazırdır.

 

Haber: S.Kaşkır