Milliyetçi Hareket Partisi 4. olağan kongresi bugün yapıldı. Yapılan kongreye birçok delege katıldı. Yapılan kongrede Divan Başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Şevkatli yaptı. Kongrede ilk olarak Genle Başkan Devlet Bahçeli’nin yayınladığı konuşma okundu. Okunan yazının ardından faaliyet raporunun okunmasına geçildi. Çevre illerden birçok İl Başkanı’nın ve Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın misafir olarak katıldığı kongrede ilk olarak İl Başkanı Adayı Abdullah Danışmaz konuşmasını yaptı.

Danışamaz konuşmasında tabanın isteği ve oluşan şartlar doğrultusunda aday olduğunu ifade etti. Tek listeyle kongreye gitmek istediklerini fakat demokrasi için iki listeyle kongrenin yapılacağını vurgulayan Danışmaz, seçilen kişinin 3 yıllık bir görev üstleneceğini belirtti. 2002 seçimlerinde partinin büyük bir düşüş yaşadığını ve bu olaydan sonra silkinip kendilerine geldiklerini söyledi. Danışmaz, Merkez İlçe Başkanı olduğu süre içerisinde kayda değer çalışmalar yaptıklarını ve 2009 seçimlerinde bunun sonucunu aldıklarını vurguladı. 2009 seçimlerinde büyük bir başarı elde ettiklerini ve az bir farkla seçimi kaybettiklerini vurgulayarak seçildiği takdirde 2011 yılında 2 milletvekilini çıkaracaklarını ifade etti.

Danışmaz’ın konuşmasının ardından konuşmasını yapmak üzere Kenan Ilgaz kürsüye çıktı. Ilgaz konuşmaya başlamadan Danışmaz salonu terk etti.

Konuşmasına başlayan Ilgaz, ülkenin MHP’ye ihtiyacının olduğunu ve seçildiği takdirde Milletvekili seçimlerinde garanti iki milletvekili çıkaracaklarını vurgulayarak, Düzce’ye en iyiyi yapmak için çalışacaklarını belirtti. Son iki seçimde gösterdikleri başarıyı bundan sonra da devam ettireceklerini söyleyerek 2009 seçimlerinde fedakarca çalışan tüm üyelere teşekkür etti. 11 belediyeden 3 tanesinin MHP’de olduğunu vurgulayan Ilgaz, kendilerini temsil eden İl Genel Meclis Üyelerine ve Belediye Meclis Üyelerine teşekkür etti. Seçildiği takdirde 100 bin oy ve 2 milletvekili çıkarma hedefini yineleyen Ilgaz, kaybetmesi halinde ise diğer listeyi sonuna kadar destekleyeceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından seçime geçildi.