Düzce'de siyaset sahnesi Türkiye genelinde olduğundan daha hareketli.
İktidar partisi demokratikleşme süreciyle ilgili Türkiye buluşmalarına devam ediyor. Son olarak Ordu Milletvekili AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa Düzce'ye geldi ve Milletvekili, Belediye Başkanları, İl ve Merkez İlçe teşkilatları ile birlikte partililerle buluştu. Düzce Milletvekili Yaşar Yakış İl teşkilatları ile birlike Cumartesi günü gün boyunca değişik kesimlerle biraraya geldi. Önce bayanların Bin Bir Emek Pazarı'nı ziyaret eden Yakış, burada Roman vatandaşlarında sorunlarıyla ilgili üç ayrı mahalle muhtarıyla uzun süre görüşemelerde bulundu. Yakış'ın Düzce buluşma toplantısından sonra teşkilat mensuplarıyla birlikte Gölyaka Hacıbektaşi Veli Derneği'ni ziyaret ettiği öğrenildi. İktidar partisinin her hafta düzenli olarak yaptığı İl Danışma Kurulu ve İstişare toplantıları aralıksız olarak sürüyor. İktidar partisi meydanları boş bırakmamaya çalışıyor. Muhalefet partilerinden MHP'nin İl, Merkez İlçe ve Kadın Kolları teşkilatları çok yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürüyor.
Bu hafta sonu ilimize gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, parti binasında yapılan toplantıya katıldı ve toplantı büyük ilgi gördü.
Başta MHP'li Belediye Başkanları olmak üzre teşkilat munsupları ile partililer büyük ilgi gösterdi. Öğleden sonra yapılan toplantıda ise MHP adeta gövde gösterisi yaptı. Halkında büyük ilgi gösterdiği toplantı il teşkilatlarını oldukça mutlu etti. Geride bıraktığımız hafta Saadet Partisinin üç ayrı toplantısı dikkat çekti. Son seçimlerde oylarındaki artışı önümüzdeki seçimlerde dahada artırmak amacında olan Milli Görüş mensupları tüm teşikilatlarıyla çalışmalarına devam ediyor. Yeni kurulan Türkiye Partisi ise düzenli bir şekilde her hafta mutlaka Genel Merkez'den üst düzey bir ismi Düzce'ye getirerek toplantılarını sürdürüp gündemdeki yerini korumaya çalışıyor. Anavatan partisi ile Doğruyol partisinin birleşmesiyle yeniden yapılanan Demokrat partinin il başkanlığına deneyimli bir isim Zekeriya Korkmaz'ın atanmasından sonra bu partide hareketlendi ve önümüzdeki seçimlerde adından söz ettirmek için hızlı bir çalışma içine girdi. Düzenlenen toplantılarda iktidar yaptığı hizmetleri detaylandırarak halka anlatmaya çalışırken muhalefet partileri ise iktidarın başarısız olduğunu ve ilk seçimlerde iktidarı kaybedeceğini iddia ederken muhalefetin güçlü partileri ve bu partilerin önde gelenleri ilk seçimlerde Düzce'den bir iki Milletvekili çıkaracaklarını, bunu başaracak güçlerinin bulunduğunu açıklıyorlar. CHP ile DSP bu hafta her hangi bir toplantı yapmadığı için siyasetin solu ilimizde bu haftayı sessiz geçirdi.