MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, Öncü Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin'in voleybol milli takımı ile ilgili yaptığı paylaşım sonrası MHP ile yol ayrımına gelmesinden, AK Partili Mehmet Keleş'in MHP saflarına geçeceği iddialarına
ilçe belediyelerinden çalışmalarından Düzce Belediyesi'ndeki performans değerlendirmesine kadar birçok konuda dikkat çeken açıklamalarda bulunan Caboğlu, “Bizim inanç noktasında ne kadar hassas olduğunu kamuoyunun bilmesini isteriz” diye konuştu.
 
 
“Genel merkezin koyduğu irade bizim için nettir”
Yaptığı paylaşım sonrası tepki çeken Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin hakkında açıklamalar yapan İlhami Caboğlu şunları söyledi: “Tabii  bu konu ile ilgili  MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz bir açıklama yaptı. Genel merkez bu konu ile ilgili gerekli açıklamayı yaptı. Genel merkezin bu konu ile ilgili düşüncesi ne ise biz yerel teşkilatlarda da yansıması o olur. Tabi ki bununla ilgili gerekli tahkikat ve çalışmalar  devam ediyor ama genel merkezin koyduğu irade bizim için nettir. Bu konu hakkında çok soru alıyoruz. Kamuoyunun bu şekilde bilgilenmesinde fayda vardır. Söz konusu olan Türk Milli Takımıdır. Onun için bu konu ile ilgili Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz  gündemde tutmamak için beyanat vermiyoruz. Biz bu konunun gündemden düşürülmesi tarafındayız.”
 
“Din, dil, ırk ayrımı yapmayız”
Kaynaşlı’ya hizmetlerinin tüm güçleri ile devam edeceğini belirten Caboğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Kaynaşlı’ya yapılacak hizmetler konusunda var gücümüzle Kaynaşlı’ya desteğimiz devam edecektir. Sonuçta Birol Şahin MHP adı altında seçimlere girmiş ve vatandaşlara vaatlerde bulunmuştur. Biz il teşkilatı olarak diğer ilçelerde olduğu gibi Kaynaşlı’da da hizmetimiz devam edecektir. Birol Şahin’in yaptığı açıklama sonrası bizde töhmet altında kalıyor. Bizim kimsenin tesettürü ile uğraşacak bir parti değiliz. Benim yanımda şuan Kadın Kolları İl Başkanı var. Kendisi tesettürlü. Biz hiçbir ayrım yapmayız. Biz bir siyasi partiyiz. Din, dil, ırk ayrımı yapmayız. Birol Şahin Kaynaşlı’da tesettürlü bir voleybol takımı kurmak istedi de biz karşı mı çıktık?  Bizim genel merkezimizin içinde resmi olarak camii vardır. Bu Türkiye’de tektir. Bizim inanç noktasında ne kadar hassas olduğunu kamuoyunun bilmesini isteriz. Bizim ülkemizde her çeşit insan var. İnançlı olan var olmayan var. Biz bir siyasi parti olarak herkese kucak açmalıyız.”
 
“Şimdi hizmet dönemi”
Milliyetçi  Hareket Partisi İlçe Belediyelerinin yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalar yapan Caboğlu şunları söyledi: “Halkın iradesi ile seçilmiş belediye başkanlarımız bir toparlama sürecinde. Önümüzdeki dönem hizmet dönemi olacak. Benim rakam üzerinde çok net bir bilgim olmasa da Akçakoca, Yığılca, Cumayeri, Gümüşova gibi ilçe  belediyelerimizde  çok ciddi bir borç yükü vardı. Yapılan tasarruf tedbirleri ile bir düzenlemeye gidildi.  Geçtiğimiz dönemlerde de bunu gördük MHP’li belediyelerin borç yükünü çok hafiflettiğini. Eğer sizin borcunuz çoksa hizmet konusunda sıkıntı yaşarsınız. Bu süreç bitti. Şimdi hizmet dönemi. Artık hizmet dönemine girilerek Düzceli vatandaşlarımıza hizmetimiz devam edecek.”
 



“Belediyelerde işçi alımına dikkat edilmemiş”
Düzce Belediyesinin işçilere yaptığı performans değerlendirmesi hakkında görüşlerini açıklayan Caboğlu şunları kaydetti: “Belediyelerde işçi alımına dikkat edilmemiş. Hatta seçim kaygısı gözetilerek işçi kadroları çok şişirilmiş. Yani belediyede 700 kişi çalışması gerekirken 1300 kişi çalışır hale gelmiş. Belediyelerin bir borç yükü vardır. Ama bu şu anlama gelmez. Belediyede çalışan bir işçi emeğinin karşılığını alamıyorsa bunu iyi bir düşünmek lazım. İşçi emeğinin karşılığını alması için ne gerekiyorsa yapılması lazım.”
 
“Bu toplantıların Düzce’nin geleceği için büyük katkısı olacaktır”s
İl başkanları toplantılarının Düzce için faydalı olduğu belirten Caboğlu şöyle konuştu: “İl başkanları toplantısının asıl amacı Düzce’de bir şeyleri değiştirmektir. Bu toplantı ile beraber diğer il başkanlarının da düşüncelerinin konuşulacağı bir zemin hazırlamak amacımız. Bu toplantıların Düzce’nin geleceği için büyük katkısı olacaktır. Biz şuan AK Parti ile ittifak ortağıyız. Ama diğer siyasi partiler ile de görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bu toplantılar ile Düzce’de bilgi kirliliğini kaldırıyoruz. Somut olarak ise Düzce’de kurum müdürleri ile toplanıyoruz. Onlardan bilgi alıyoruz. Bunula birlikte bilgi kirliliğini ortadan kaldırıyoruz.”
 
“MHP’nin adaya ihtiyacı yok”
Mehmet Keleş’in MHP’den belediye başkanı adayı olur mu sorusuna Caboğlu şöyle cevap verdi: “AK Parti’nin yolunu ayırarak çalışmadığı bir kişi artık siyaset yapamaz diye bir durum yok. Mehmet Keleş ile alakalı bize ulaşan bir talep yok.  Biz MHP olarak kamuoyunda bu kadar yıpranmış olan bir kişinin Düzce’de hizmet verir konusunda kaygımız var.  Tabii biz teşkilat olarak bu konu ile ilgili çok ciddi çalışma içerisindeyiz. Geçtiğimiz seçimlerde 8 tane aday adayımız vardı. MHP’nin adaya ihtiyacı yok ama Düzce’ye hizmet etmek istiyorum diyen herkese kapımız açıktır.”
 
“Sayın vekilimizde bu sözleri yerine getiriyor”
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın çalışmaları hakkında açıklamalar yapan Caboğlu şunları ifade etti: “Sayın vekilimizin mecliste yapmış olduğu çalışmalar anlamlı çalışmalardır.  Biz seçimlerden önce vatandaşları söz verdik. Sayın vekilimizde bu sözleri yerine getiriyor. Düzce’de ne kadar sıkıntılı bir durum varsa vekilimiz bunu meclise taşımaktadır. Vekilimiz Ümit Yılmaz’ın gündeme getirdiği konuların ardından o konular ile ilgili bir çok çalışma yapılmaktadır.”