Valilik tarafından bildirilen kutlama programı dışında ayrı bir kutlama yapan CHP Düzce İl Başkanlığı Anıt parkta Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Kısa bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Haluk Demir, ‘ Biz CHP olarak Türkiye Cumhuriyeti kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün olduğu her yerde bulunuruz. Atatürk heykeli, büstü hatta resmi olan her yer bizim için kutlama alanıdır’ dedi.

Haluk Demir konuşmasında daha sonra şu görüşlere yer verdi: ‘ 30 Ağustos özgürlüğe, bağımsızlığa, insanca yaşamaya dair umutların, ancak sonsuz cesaret ve fedakârlıkla gerçekleşebileceğinin resmidir şüphesiz. İşte şanlı zaferimiz tam da bu nedenle 98 yıldır tüm ezilmişlerin umudu olmuş, mücadelelerinin yol göstericisi olmuştur. Bugün böylesi şanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev geçmişimizden aldığımız güç ve cesaretle geleceğimize bakmak, birlik ve beraberliğimizden ödün vermemektir.

CHP Düzce İl Başkanlığı olarak bu vesile ile birlik ve beraberliğin gücünün her daim aklımızda, özgürlük ve bağımsızlığın yüreklerimizde olduğu nice günler diliyor,  başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin parçası olan kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.”

HABER: Savaş ARI