AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, dün TBMM'nde yaşanan olaylar ve CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren sözlerinin ardından  bir basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasında yerel gündeme dair konulara da değinen İl Başkanı Mustafa Keskin, İYİ Parti Düzce Teşkilatı’nın Düzce Belediyesi hakkında yapmış olduğu açıklamalara eleştiri getirdi. Keskin “Buradan şunu söylüyorum. Yalanlarla dolanlarla siyaset yapılmaz. İnsanları kandırmakla yanlış algılar ile siyaset yapılmaz” dedi.

“Buradaki amacımız Düzce için bir çivi çakmaktır”

Yalanlarla siyaset yapılmayacağını belirten Keskin şunları söyledi: “Bir müddet önce İYİ Parti teşkilatı ve İl Başkanı basının karşısına geçip “Düzce Belediyesi’nde 300 tane işçi çıkartılıyor işçi kıyımı var” diye yalan yanlış ifadeler kullanıyorlar. Biz AK Parti olarak Düzce’de bir birlik ve beraber ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Buradaki amacımız Düzce için bir çivi çakmaktır. Bizim herkese kapımız açık. Fakat siyaset yapma adına bakın ulaşımda son yaptıkları açıklama gerçekten yüz karasıdır. Düzce Belediyesi 6 aydır ulaşım için uzman kişiler ile çalışmaktadır. Biz bu sorunu kökünden bitireceğiz.  Ama İYİ Parti yönetenimi bu konu ile ilgili olur olmaz şeyler söylüyor. Kendilerine sorduğumuzda ise biz siyaset yapıyoruz diyorlar. Buradan şunu söylüyorum. Yalanlarla dolanlarla siyaset yapılmaz. İnsanları kandırmakla yanlış algılar ile siyaset yapılmaz. AK Parti siyaseti doğrular üzerine kuruludur. Biz siyaset olsun diye siyaset yapmayız. Biz bilmiyor muyuz insanları yanlış yönlendirmeyi. Ama olan Düzce’ye oluyor. Siyaset hiçbir zaman yalanlar ve yanlış üzerine yapılacak bir iş değildir. Siyaset düzgün bir iştir. Siyaseti yapanlar kendi karakterini ortaya koymalıdır. Siyaset yapmak insanları kandırmak mı?

"Yıllardır bu sanayi çarşısını bitiremeyenler bize bugün çıkıp bir şey söyleyemezler"

Eski sanayi çarşısına yapılacak kentsel dönüşüm ile ilgili olarak Cumartesi günü sanayi esnafları ile bir araya gelineceğini belirten Keskin şöyle konuştu: “Cumartesi günü eski sanayi esnafı ile bir araya geleceğiz. Eski sanayi çarşısında yapılacak olan kentsel dönüşümde nelerin yapılması gerektiğini oradaki esnafa soracağız. Ortak bir proje için çalışıyoruz. Derdimiz yaptık oldu değil. Bende bir sanayi esnafıyım. Düzce Belediyesi ve devlet buradaki esnafın muhatabıdır. Biz buradaki halka bu kentsel dönüşüm için söz verdik. Biz buradaki sanayiyi kentsel dönüşüme sokarak yeni yerine taşıyacağız. Biz burada mağdur kalacak vatandaşlarımızı dükkan sahibi yapmaya çalışıyoruz. Bizim derdimiz bu. Yoksa birilerini zengin etmek birilerine rant sağlamak isteyenler ilk karşılarında bizi bulacaklardır. Kimse Mustafa Keskin ve Faruk Özlü hakkında buralardan iyi kokular gelmiyor diyecek kadar alçalmamalı. Yıllardır bu sanayi çarşısını bitiremeyenler bize bugün çıkıp bir şey söyleyemezler. Biz burada Düzce halkı ile beraber yapacağız bunu. Bir sivil toplum örgütü siyaset yapamaz. Belediye olarak parti olarak Düzce’de ki esnafın hakkına savunacak olan bizleriz. Biz bu halka karşı sorumluyuz.”

“Biz buradayız, dimdik ayaktayız ve milletimizin hizmetkarıyız”

Düzce’de bazı basın kuruluşlarına eleştirilen getiren Keskin şunlar kaydetti: “Düzce’de algılarla dedikodular ile bize hiçbir şey sormadan   tutup da köşelerinde yazı yazanlara karşı bizde susacak değiliz. Artık bu partide bir yıldır har vurup harman savurma devri bitmiştir. Kimse bu parti üzerinden nemalanamaz. Bu partinin kimseye 5 kuruş borcu yoktur. Ama öyle olaylar var ki devasa devasa işler olmuş. Bunlarda da hukuk, kanun ve tüzük açıktır. Kimse bu partiye siyasi ayar vermek isterse karşısında bizi bulur. Bu teşkilatlar sağdan soldan vurulacak darbeler ile yıkılmaz. Bizim derdimiz bu millettir. Biz kimsenin koltuk sevdası için siyaset yapmıyoruz. Sonucunda bu millet ne diyorsa biz onu yapacağız. Bizim duruşumuz bazılarının hoşuna gitmeyebilir. Kimler bizi bölmek istiyorsa kimler  bizi siyaseten yönlendirmek istiyorsa bunu başaramayacaklar. Biz buradayız, dimdik ayaktayız ve milletimizin hizmetkarıyız.”