AK Parti'de İl Başkanlığı için yapılacak kongre hazırlıkları başlamıştı. AK Parti gibi Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı da Mayıs ya da Haziran ayı içinde yapılacak İl Kongresine hazırlanmaya başladı. Yerel seçimlerde kazanılan bölgelerde çalışmalarına başlayan MHP, diğer taraftan da İl Kongresi için kolları sıvadı. İl Kongresinin tam olarak ne zaman yapılacağı ise Genel Merkez'in yapacağı çalışmaların ardından belli olacak.




Ilgaz, yeniden aday




MHP de İl Kongresi hazırlıkları başlarken kongre de en güçlü aday olarak mevcut MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz görünüyor. Ilgaz, yeniden aday olacağını belirtirken yapılan çalışmaların devamını sağlamak için Ilgaz'ın Başkanlığa devam etmek istediği öğrenildi. Şimdilik Ilgaz'a rakip görülmezken ilerleyen günlerde yapılacak kongre için adayların ortaya çıkması bekleniyor.




Diğer taraftan Kenan Ilgaz'ın Başkanlığı ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi yerel seçimlerde büyük bir gelişme katetmiş ve oy oranını yüzde 37'lere çıkarmıştı. MHP, 3 Belediye alarak ta Düzce'den AK Parti'nin en büyük rakibi olmuştu.