31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimi öncesinde İl Genel Meclis Başkanı ve Meclis Üyeleri son kez Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltı organizasyonunda Düzce’de görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldi. Yılmaz ve meclis üyeleri gazetecilerle tek tek tokalaştı.

Gecikmeli olarak yapılan basın toplantısından dolayı basın mensuplarından özür dileyerek konuşmasına başlayan Yılmaz, İl Genel Meclisi olarak 2014 yılından bu yana sürdürdükleri görev süresi boyunca yaptıkları çalışmaları aktardı.

“5 yılda İl Özel İdaresi 300 milyon yakın bir bütçe ile hizmet verdi”
5 yıl içerisinde birçok karara oy birliği ile imza attıklarını kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:
5 yılda İl Özel İdaresi 300 milyon yakın bir bütçe ile hizmet verdi. Bunun yıllara böldüğümüzde 2014 yılında 30 milyon 500 bin, 2015 yılında 38 milyon 500 bin, 2016 yılında 54 milyon, 2017 yılında 69 milyon, 2018 yılında 73 milyon ve 2019 yılı içerisinde bütçeyi 65 milyon 500 bin TL ile bütçemizi tamamladık. 2019 yılı için de tahmini bütçe ile yola çıktık.



“Belki 2 ay sonra bu salonlarda olamayacağız”
Biz İl Genel Meclisi olarak 2 sonra belki bu meclis salonunda arkadaşlarımızın belki bir kısmı bulunacak. Belki bazı arkadaşlarımız siyaseten başka yerlerde görev alacak. Belki de bazılarımız yine siyasette partimizin çalışanı olarak sahalarda olacağız. O yüzden bu çalışmalar konusunda sizleri bilgilendirmek için bu organizasyonu hazırladık.”

“5 yılda 575,86 kilometre merkez ve ilçelerimizde yol çalışması yaptık”
2014 yılından bu yana yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Yılmaz, şunları aktardı:
“2014-2018 yılı içerisinde toplamda 5 yılda 575,86 kilometre merkez ve ilçelerimizde yol çalışması yaptık. Bunun yanında idaremiz 5 yıl içerisinde altyapılarda merkez köylerinden başlayarak ilçelerin bütün köylerinde, su şebeke ve ishale hatlarında bir sürü çalışmalar yaptık. Hibe olarak aldığımız ishale ve şebeke hatlarını tamamladık. Su akmayan köy yok ama birkaç köyümüzde su kalitesinde ufak bulanıklıklar var. Bunun da çaresi belli gelecek dönemde çalışmalar düzenlenecek. Hepsinin altyapı çalışmaları yapıldı. Birçok hayırseverlerimizin de yaptığı katkılarla yapılan okullarımız var. Ayrıca yıllara bölünerek okullarımızda kendi içyapılarında düzenlemeler yapıldı.”

“224 adet işyeri halen boş durumda”
Kalıcı işyerlerinin İl Özel İdare’ye devredilmesine ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Yılmaz, şu ifadelerde bulundu:
“Ayrıca Bakanlar Kurulu kararı ile İl Özel İdaresi’ne devredilen ve ilimizin kanayan yarası haline gelen kalıcı işyerlerine dokunuldu. Bin 276 kalıcı işyerinden 753 adedinin kiralanması ve kamu kurumlarına tahsis edilmesi tamamlandı. 224 adet işyeri halen boş durumda. Onları da Valiliğimiz ve idaremizin ve siyasetin istişare ederek atıl durumdan çıkarıp kullanılır hale getirilmesine gayret edilecek.”
Yılmaz ayrıca, görev süresi boyunca birlikte çalıştığı meclis üyesi arkadaşlarına teşekkür etti.



“Yol yapımında hedefimize ulaşamadık; köylerde kanalizasyon çalışmalarına başlanacak”
İl Genel Meclis Başkanı Ayfer Yılmaz son olarak, hedefledikleri fakat görev süreleri boyunca yapamadıkları çalışmalar hakkında da konuştu. Yılmaz, şunları kaydetti:
“Biz 2018 yılı için 200 kilometre asfalt hedeflemiştik. 154 kilometrede kaldık. Çünkü bu hedeflediğimiz yolları yapacağımızı söylemiştik. Bunun yanı sıra bozulacak köylerde akacak olan suların şebeke hatları, bunun haricinde oradaki kanalizasyon. Bizim en çok kanayan yaramız da kanalizasyon. Bununla ilgili de 2019 yılından itibaren arkadaşlarımız çalışmalara başladılar. Yapılmayan şeylerimiz bunlar. Ama gelen politikaya baktığımızda biz yapılacak olan işlere karar verme merciiyiz. Valimiz ve bürokratlarımızla birlikte çalışıyoruz. Mesela ilk defa köylere doğalgaz döşenmeye başlandı. Bu merkeze yakın köylere hava kirliliğini önlemek amacıyla yapılmaya başlandı. Yeni dönemdeki arkadaşlarımız da daha iyisi için çalışacaktır. Bundan şüphemiz yok.”

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ