Akçakoca eğitimini gündemine alan İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum, kentte iyi bir eğitim planının hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Akçakoca’da eğitimin yeniden planlanmasının kaçınılmaz olduğuna işaret eden Lokum, açıklamasında şunları kaydetti:

“İlgili kurum ve kişilerin bir araya gelerek yapılacak yeni bir planlama ile kaynakların daha verimli kullanılması geleceğimiz açısından önemlidir. Biz taşın altına elimizi koyarak olumlu ve olumsuz bütün görüşlerimizi açıklıyoruz. Akçakoca’mızda geç de olsa açılan fen lisesinin ilçemize birçok açıdan katkı yapacağını düşünüyor ve açılmasında emeği olanlara teşekkür ediyorum. Bu son derece olumlu ve güzel bir gelişmedir. Bundan sonra süratle yurdu, laboratuvarları, atölyeleri, konferans salonu, spor salonu ve kütüphanesi ile her türlü sosyal donatı alanlarının oluşturulması için kolların sıvanması gereklidir. Siyasilerimiz ve ilgili kurumlar bunu planlamış mıdır?”

“Kul hakkına girilmemesi öncelik olmalıdır”

2021-2022 eğitim-öğretim döneminde kapılarını eğitime açacak olan Akçakoca Fen Lisesi’nde siyasi ve sendikal yandaşlıkları bir kenara bırakarak liyakatli yönetici ve öğretmen ataması yapılması gerektiğinin altını çizen Lokum, “Aynı olmazsa olmazımız ilçemizde proje okulu olarak hizmet veren sosyal bilimler lisesi, fen lisesi ve imam hatip lisesine yapılacak olan bundan sonraki yönetici ve öğretmen atamaları içinde geçerlidir. Yönetmelikler açık ve ortadadır. Gerekenin, el altından kişi bazlı uygulanması yerine yönetmelikler esas alınarak yapılması, açık ve objektif şekilde uygulanması, kul hakkına girilmemesi öncelik olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Lisemizin adını geri verin!”

Eğitimdeki dönüşüm kapsamında Akçakoca Lisesi’nin adının neden değiştirildiğini sorgulayan İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum, aynı durumdaki illerde isim değişikliğine gidilmediğine dikkat çekti.

Lokum, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi: “Eski adıyla bildiğimiz düz liseler ve ortaöğretim okulları yeni yapılanmaya dönüşürken okulların isimleri de değişmiştir. İlçemizin en köklü okulu olan Akçakoca Lisesi’nin ismi Barbaros Anadolu Lisesi olarak değişmiştir. Peki bu okulların isimleri her yerde değişmiş midir diye araştırdığımızda birçok okulun isminin değişmediğini gördüm. Tek bir örnek verecek olursam Bartın Lisesi Anadolu Lisesi’ne dönüştüğünde ismi Bartın Lisesi olarak kalmıştır. Hal böyle iken geçmişte birçok başarısı bulunan, çok değerli kişileri yetiştiren ve ilçemizle özdeşleşen Akçakoca Lisesi neden eski adıyla kalmamıştır? Lisemizin adını geri verin!”

“Öğretmenevi, mesleki ve teknik anadolu lisesinin uygulama oteline dönüştürülsün”

Akçakoca Öğretmenevi için de bir öneride bulunan Lokum, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İlçemizde kimsenin kullanmadığı bir öğretmen evi var. Maalesef söylüyorum bunları. Yıllardır ne açık ne kapalı olarak hizmet veriyor. İlçemizde Turizm Otelcilik Lisesi (Süha Güven) de var aynı zamanda. Bu okulun öğrencileri de yer bulurlarsa yaz aylarında tatil yörelerinde, yok eğer yer bulamazlarsa Akçakoca’nın çeşitli kurumlarında stajlarını yapıyor. Ayrıca dışarıdan bu okulda okuyan çocukların kalacakları bir yurtları da yok. Öğretmenevinin, Süha Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin uygulama oteline ve pansiyonuna dönüştürülmesi, çocukların barınma ihtiyacını karşılamasının yanı sıra, kamu kaynaklarının heba olmaması açısından daha iyi olmaz mı?”

“Akçakoca’daki imam hatip liseleri tek çatı altında birleştirilsin”

Akçakoca’daki imam hatip liselerinin tek çatı altında birleştirilmesi yönünde de görüş bildiren İYİ Partili Behçet Alkan Lokum, ayrıca Akçakoca’da az sayıda Akçakocalı idareci olduğunu dile getirdi.

Lokum şunları kaydetti: “İlçemizde 500 öğrenci kapasiteli imam hatip lisemiz var ama şu anda 200 kadar öğrenci eğitim-öğretim görüyor. Aynı şekilde 200 civarı öğrenciye hitap eden imam hatip ortaokulumuz var. İsteyen araştırabilir Düzce ilindeki gibi bu iki okulun tek çatı altında birleştirilmesi kaynakların verimli kullanılması değil midir? İmam hatip ortaokulunun boşaltacağı bina ilkokul olarak değerlendirilemez mi? Akçakocalı olup Akçakoca’da görev yapmasına karşın yönetim kadrolarında sadece 1 ya da 2 yönetici var. Araştırdığımda gördüm ki bu konuda etkin olan sendika, Akçakocalı’yı bir kere bırakın, kendinden olmayanı yönetici bile yapmamış, yapmıyor. Sayın ilçe milli eğitim müdürü de benim yetkim yok deyip geziyor ortalıkta. Tabii ki yerli yabancı ayrımı yapmıyorum. Ama bu durum normal mi?”