Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kenan Ilgaz hakkında çıkan “ilaç yolsuzluğu” yaptığına yönelik yorumların ardından bir açıklama yaptı. Ilgaz yaptığı açıklamada Milletvekili adaylığı zamanında Metin Kaşıkoğlu'nun bu açıklamayı çok kullandığını, bu konu da hakkında çok fazla spekülasyonlar çıktığını söyledi. Ilgaz, SSK ve Bağkur'u dolandırdığına dair çıkan haberlerin ya da yorumların doğruluğunun olmadığını söyleyerek tepkisini “Benim yolsuzluğum yok” diyerek dile getirdi.

Bundan bir şüphemde yok diyen Ilgaz, kendisinin herhangi bir dokunulmazlığını olmadığını “ Devletin içinde bir insan değilim” diyerek ifade ederken “Neden bu güne kadar kimse şikayet etmedi mademki hakkımda böyle bir şikayet var. Bu konuda açılmış herhangi bir dava da yok” dedi. Bu tür dedikodulara kimsenin inanmaması gerektiğini de vurgulayan Ilgaz, 2005 yılında sadece Bağ-kur sözleşmesinin iptal edildiğini, bunun nedeninin de teknik sebeplerden dolayı olduğunu sözlerine ekledi. Bundan dolayı da 2 yıl ceza aldığını belirten Ilgaz, bu tür yorumların ise Düzce'de artık bir MHP ve Kenan Ilgaz vakası ortaya çıkmaya başlamasıyla ilgili olduğunu belirtti. Kenan Ilgaz, böyle bir gerçekten ise bazı isimlerin ve kesimlerin rahatsız olduğunu kaydetti. Ilgaz, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Yaptığım açıklamaların altına yazılan yorumları okuyanlar vay be falan diyor ve bunların doğru olduğuna inanıyorlar, aslını astarını kimse araştırmıyor.  Bilgisi ve belgesi olan bunu açıklamıyorsa yaptıkları ahlaksızlıktır. Gerekçesi, belgesi ve konu hakkında en ufak bir bilgisi olmadan sadece Duyduğu dedikodularla hareket edende yanlış yoldadır. Çamur at izi kalsın mantığı bize asla uymaz “

15 yıllık eczacı olduğunu da söyleyen Ilgaz “ Tek bir kişi çıksın da Kenan Ilgaz beni mağdur etti desin. Bir Allah'ın kuluna bile bir borcum yok, veremeyeceğim hiçbir hesabım da yok.” diyerek kendisiyle ilgili çıkan yorumlara olan tepkisini ifade etti.