MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz'ın, Mehmet Keleş ile ilgili iddialarına AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan'dan cevap gelmişti. Ancak Arslan'ın açıklamalarını yeterli bulmayan Ilgaz, “ Fevai Arslan bize ne yapacağımızı söyleyeceği yerde, partisinin içinde yaşanan ve insanların siyaset denince midesini bulandıran bu kepazeliğe bir çözüm bulsun.” dedi.

Ilgaz'dan soru yağmuru

Geçtiğimiz günlerde Mehmet Keleş ile ilgili olarak Başbakana verilen dosyanın içeriğinin açıklanması yönünde AK Parti Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'na çağrı yapan Ilgaz'a, Fevai Arslan'dan “ herkes kendi işine baksın” şeklinde cevap gelmişti. Bu açıklamaya karşılık olarak Ilgaz, Arslan'a, Kaynaşlı İlçe Başkanı kimdir, Fevai Arslan kendi işine baktığı için mi jandarma tutanaklarında ismi geçmektedir? sorularıyla karşılık verirken, “ Kendi işine bakarken, parti işlerini unuttuğu için mi partisinin içinde yaşanan siyasi kirlenmenin ve yozlaşmanın en çirkin örneklerinin yaşandığı bir tablo ortaya çıkmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Düzce kamuoyuyla paylaşsınlar.”

Ilgaz, “ Ben MHP İl Başkanı olarak değil, Düzceli bir vatandaş olarak Sayın Kaşıkoğlu'nu, bir kez daha Keleş hakkında verdiği dosyayı Düzce kamuoyuyla paylaşmaya davet ediyorum. Düzcelileri bu kadar yakından ilgilendiren ve kafalarda şüpheler uyandıran böyle ciddi bir konunun partisinin basit bir meselesi gibi geçiştirilmesi kabul edilemez.” diyerek, Kaşıkoğlu'nun sorulara neden tepkisiz kaldığını sordu.

“Belediye Başkanı koltuğuna Erdoğan oturmuyor.”

Ilgaz, açıklamasında şu sözlere yer verdi.

“ İktidar Partisinin etkili ve yetkili koltuğunda oturan, Düzce'nin kaderini elinde bulunduran herkese buradan açık bir çağrıda bulunmak istiyorum. Taşıdığınız sorumluluğun vakar ve bilincine göre hareket edin. Siz oy kullanırken sayın Tayyip Erdoğan'ı seçtiğinizi düşünüyorsunuz. Ama ne yazık ki, belediye başkanlığı ya da milletvekili koltuğuna Tayyip Erdoğan oturmuyor. Kimlerin bu koltuklara oturduğunun ve bu koltukların yetki ve güçlerini ne için kullandıklarının da artık farkına varmış olmanızı diliyorum. Bundan sonraki siyasi tercihlerinizi de buna göre yapmanız gerektiğini düşünüyorum.”