AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan ile Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kenan Ilgaz arasındaki gerginlik devam ediyor. MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz, AK Parti'nin Düzce mitingi hakkında ki eleştirilerini sıralarken, alandaki kalabalığı 2007 yılında yapılan miting ile karşılaştırdı. 2007 yılında yapılan mitinge göre katılımın az olduğunu belirten Ilgaz, Erdoğan'ın, MHP ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki söylemlerine yanıt verdi. 

Erdoğan'ın, “ Bizden önce Sayın Bahçeli 3,5 yıl Başbakan yardımcılığı yaptı da size ne yaptı” sözleri üzerine açıklama yapan Ilgaz, “ 57. Hükümet kurulduktan yaklaşık iki ay sonra deprem felaketi yaşandı. Düzce depremi olduktan 48 saat sonra bütün vatandaşlar çadır kentlere yerleştirildi. 30 Kasım da ise tüm ihtiyaç sahipleri prefabrike evlere yerleştirildi. Depremden bir buçuk yıl sonra bütün hak sahipleri Düzce merkez de inşa edilen 8 bin konutla kalıcı deprem konutlarına yerleştirildi. Düzce Kalıcı Deprem Konutları 57. Hükümetin en büyük başarılarından biri olup yapım hızı ve kalitesi ile bütün dünya da hayranlık uyandırmıştır.” şeklindeki konuşmasının ardından, AK Parti Hükümetlerinin 6,5 yılda Düzce'ye yaptıklarından söz etti. Ilgaz, “ Bu hükümetlerin zamanında Düzce Yenikent bağlantı yolu büyük oranda tamamlandı. Adalet Sarayı yapıldı. Belediye binası, Düzce belediyesi borçlandırılarak yapıldı. Hükümet konağının yeri istimlak edildi, inşaatı büyük oranda tamamlandı. Müftülük binası ne kadarı yardımlarla yapıldığını bilmemekle beraber tamamlandı. Bizim zamanımızda Düzce'ye 3,5 yılda aktarılan kaynak miktarı yaklaşık 1 Milyar Dolar iken Ak Parti'nin 6,5 yılda aktardığı kaynak  yaklaşık 100-150 milyon kadardır.” diyerek yorumu Başbakana değil, Düzce halkına bıraktığını ifade etti.

Ilgaz'dan Arslan'a cevap bekleyen sorular

 

Geçtiğimiz günlerde basın yoluyla AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan ile sözlü tartışmaya giren MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz, bu kez değişik konularda Arslan'dan cevap istedi. Ilgaz'ın bu kez dile getirdiği iddialar ise, çalışıyor görünerek maaş alanlar idi. Yetiştirme Yurdu'nda temizlik görevlisi olarak çalışan iki işçinin 5 Şubat'tan bugüne kadar maaşlarını almalarına rağmen, Fevai Arslan'ın talimatı ile seçim çalışmalarına katıldıkları için işe gitmediklerini iddia eden Ilgaz, Yenikent'teki çocuk yuvasında çalışan bir işçinin 3 aydır işe gitmeden maaşını aldığını sözlerine ekledi. Ilgaz, Arslan'dan bu iddialara cevap vermesini istedi.