“Kamuoyu önünde Büyük'ü benden özür dilemeye çağırıyorum.”

Organize Sanayi Bölgesindeki sorunlar bir türlü bitmiyor. Yaşanan sorunlar bir kez daha gündeme alınırken Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kenan Ilgaz'da bugün konuyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Öncelikle, ortağı olduğu inşaat firmasının OSB ye teklif verdiğine dair Metin Büyük tarafından bulunulan iddiaları belgeleriyle yalanlayan Kenan Ilgaz, “ Düzce Valiliğine bilgi edindirme yasası çerçevesinde vermiş olduğum dilekçemin cevabını almış bulunmaktayım. Adı geçen ihalede şirketime ait herhangi bir teklif ya da belge olmadığı valilik tarafından verilen yazıda ispatlanmış olmaktadır. Büyük, yanlızca bir belge ile konuşmuş, ihale dosyasını incelememiş yani işini gerektiği gibi yapmamıştır. Kamuoyu neden Büyük'ün istifasını istediğimi şimdi daha iyi anlayacaktır. Sayın Büyük'ü Bundan sonra benim adımı zikretmeden önce üç defa düşünmeye ve kamuoyu önünde benden özür dilemeye çağırıyorum. ” şeklinde konuştu.

“Devlet memuruyla sizin imzanızla ihale sonuçlandırmanız ne kadar doğrudur?”

Ilgaz, Başkan Mehmet Keleş'e de sorular sormayı unutmadı.Ilgaz, Mehmet Keleş' in cevaplamasını istediği sorularda genellikle, OSB de yapılan ve şaibeli olduğu iddiası ile hala kamuoyunu meşgul eden tartışmaların yaşandığı, 2. Organizenin alt yapı işi ve 1. Organizenin tel çitle çevrilme işine değindi. Ilgaz, Keleş'e “ bir ay daha beklemenize engel olacak kadar bu işlerin yapılmasındaki aciliyet nedir ve tel çit işinde sadece devletin memuru ve sizin imzanızla ihale sonuçlandırmanız ne kadar doğrudur.?” sorularını sordu.

“Ben olsam bir daha aday olmam ve Düzce'yi terkederim.”

Ilgaz'ın açıklamaları bu kadarla da kalmadı. MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz, Beyköyü Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz'ı da eleştirerek, “ Kimse ucuz kahramanlık yapmasın, hele Mustafa yılmaz gibi her tarafı şaibe kokan biri hiç yapmasın komik bile olmuyor. Ben olsam bir daha aday olmam ve Düzce'yi terk ederim. Bu kadar şaibenin ve haram paranın içinde bir insan bu kadar pişkin olamaz. Yılmaz'a sormak istiyorum. Uğur suyu kenarına gömülen atıklar belediye araçları ile çıkarıldı mı çıkarıldıysa masrafı nereden karşılandı.? Başkan olmadan önceki ve şimdiki mal varlığının açıklanması, kendisi ve yakın akrabalarının hangi şirketlere ortak olduğu, belediyenin elindeki gücün bu şirketlere haksız kazanç edinmek için tehdit unsuru olarak kullanılıp kullanılmadığı, OSB alt yapı işinde imzalamadığı bazı hak edişleri sonradan neden imzaladığı?. Büyük ve Yılmaz 21.06.2007 tarihli OSB Yönetim kurulu kararını neden imzalamadılar.? Bir usulsüzlük mü vardı.?Varsa neden gereği yapılmadı.? Bu imzasız karar orada dururken ve hiçbir şey yapılmamışken hala bu görevi layıkıyla yaptıklarını iddia edebilirler mi.?” diyerek tepkisini dile getirdi.