Geçtiğimiz hafta MHP’den istifa etmesinin ardından dün İYİ Parti’nin Kurucu İl Başkanı olduğunu açıklayan Ercan Katırcıoğlu Öncü Haber’e canlı yayın konuğu oldu. Katırcıoğlu, gönül verdiği partisinden ayrılma kararı alması ve İYİ Parti İl Başkanlığı’na uzanan süreci anlattı.

“Bizim partimizin misyonu ve vizyonu bu değildi”
16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu’nun ardından partisinden kopma sürecinin de başladığını belirten Katıcıoğlu şöyle konuştu:

“16 Nisan referandumu ile meclis içerisinden belediye başkanının seçilme sürecinde yaşadıklarım benim partimle olan ilişkilerimin kopma noktasına gelmesine neden olmuştur. Bizim ilkelerimiz, doğrularımız, partimizin misyonu ve vizyonu maalesef bizim yaşadıklarımız değildi.”

“En önemli sebep keleş’in istifasının ardından yaşanan belediye başkanlığı seçimi”
“Referandum süreci bizim ilkelerimiz doğrultusunda bir çalışma değildi.” diyen Katırcıoğlu, “En önemli sebeplerden biri de Sayın Düzce Belediye Başkanı’nın istifa etmesinden sonra Düzce Belediyesi’nde yeni bir belediye başkanının seçimi sürecinde yaşadığımız olaylar bizim bu sürecin sonlandırılması gerektiğini artık ortaya koymuştur.” diyerek MHP yönetiminin AK Parti ile ortak hareket etme kararı aldığına işaret etti.

“MHP’ye mensup insanları tutarsızlık bu hale getirdi”
Yaşanan olayları kamuoyuyla geniş bir zamanda açıklayacağını belirten Katırcıoğlu, şöyle konuştu:

“Bazı doğrular vardı. Bu doğruları aradığınız yerde bulamazsanız, dün kötü dediğinize bugün iyi demeye kalkarsanız bu çok doğru bir davranış olmaz. 6 Haziran öncesindeki söylemler ile 7 Haziran 21:45’te söylenen sözler arasındaki tutarsızlık maalesef Türkiye’yi ve MHP’ye mensup insanları belli bir noktaya getirmiştir. Ben artık yeni bir partinin sorumlusu ve görevlisiyim. Onun için geçmişte yaşanan olayları geniş bir zamanda anlatmayı ve Düzce kamuoyuyla paylaşmayı istiyorum.”

 “Listenin tamamı oluştuğunda isimleri açıklayacağız”
İYİ Parti Yönetim Kurulu’nda tanıdık isimler olduğunu kaydeden Katırcıoğlu, “İki ilçemizin ziyaretini yaptık. Altyapılarla ilgi görüş alışverişimiz başladı. Şu anda çok deneyimli, kariyerli ve vizyonlu arkadaşlarımızla Düzce kamuoyunun karşısına çıkacağız. Bilgi ve birikimimizle Düzce’yi yaşanabilir kentler arasındaki yerini aldıracağız. Listenin tamamı oluştuğu zaman sizlerle paylaşacağız.” dedi.

“2019’da Düzce Belediyesi bizim”
Katırcoğlu son olarak Düzce’de hedeflerinin büyük olduğunu kaydederek şu iddialı açıklamalarda bulundu:

“Düzce Belediyesi 2019 yılında Allah’ın izni ile bizim. Şu anda Düzce Belediye Başkanlığı ile altyapısı çok güçlü 3 arkadaşımız rezerv olarak elimizde. Partimizin tabelasını astıktan ve halkımızın teveccühünü gördükten sonra kararı siz vereceksiniz. Artık öyle ceketimi koydum milletvekili oldum dönemi bitti.”

Haber: Ö.YILMAZ