Her hafta Cuma akşamı saat 20.00’de Öncü TV’de yayınlanan “Kitabın Ortasından” programının dün akşamki konuğu MHP Gümüşova Belediye Başkan Adayı Muharrem Tozan oldu.

Muharrem Tozan kimdir?
Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Tozan, şöyle konuştu:

“1 Nisan 1970 Gümüşova doğumluyum. İlk, orta ve lise tahsilini Gümüşova’da tamamlayan ve üniversite tahsilini İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde tamamladım. Akabinde Gümüşova Belediyesi’nde veteriner hekim, veteriner işleri müdürü olarak, daha sonra 1999 ve 2009 yılları arasında Gümüşova Belediye Başkanlığı yaptım. Daha sonra Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde uzman ve başkan danışmanlığı ve ardından Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinde bulundum.  Şuan itibariyle MHP Gümüşova Belediye başkan adayıyım.”

“Düzce’de kültür merkezi yokken Gümüşova’ya kültür merkezi yaptık”
Kendisinin belediye başkanlığı döneminde yaptığı hizmetleri anlatan Tozan, şunları kaydetti:

Biz Gümüşova’da özellikle 81 vilayetin 61 vilayetinde yokken doğalgaz getirdik. Bu çok ciddi bir hizmettir. Doğalgazın haricinde Düzce Belediyesi dahil tüm belediyeler dahil olmak üzere Kültür Merkezi yaptık. 1994 yılından beri yılan hikayesine dönen, geçen yıl tamamlanan bir kültür merkezi var ilimizde. Ama ben kültür merkezini Gümüşova’da yaptım. Hala hizmetlerimiz orada veriliyor. Ayrıca ilçelerde olmayan, güzel kapalı bir pazaryeri inşa ettik. Arkasından malumunuz Düzce ve Akçakoca ilçemizde olan bizim gibi küçük ilçelere verilmeyen bir Anadolu Lisesi inşa ettik. Depremde İMKB tarafından deprem bölgesindeki ilçelere beldelere ya da şehre böyle bir teşvik vardı. Biz de bundan faydalanarak tamamen bizim bireysel çabalarımızla gelişti. Gümüşova gibi bir ilçede eğitim öğretim başladı bizim sayemizde. Arkasından kapalı spor salonu yaptık. Bizim gibi küçük ilçelerde park kültürü yoktur. Parkalara rastlanmaz ama Gümüşova ilçe ölçeğinde güzel parklarımız var. Biz asıl Gümüşova’da rutin gibi görünse de biz Gümüşova’da en önemli 2 temeli attık. O 2 temel üzerinden binamızı inşa ettik. Bir tanesi sanayi, diğeri Düzce Üniversitesine bağlı meslek yüksek okulu.

“İl gelişim planı raporları etkisinde ilçemizin sanayisinin temelini attık”
Düzce’nin en büyük sanayi bölgesi Gümüşova bölgesinde olduğunu kaydeden Başkan Adayı Muharrem Tozan, şöyle konuştu:

“2003 yılında dönüm rektörün başkanlığı altında, kaymakamlarımızın belediye başkanların, tüm STK’ların bütün mühendislik birimlerinin Düzce ili dışında yaşayan STK mensupları dâhil olmak üzere bütün meslek gruplarından komisyonlar kuruldu. Düzce’de 600 sayfaya tekabül eden bir il gelişim programı hazırlandı. Düzce’yi Türkiye’de nasıl bir marka şehir yapabiliriz? Orada Gümüşova şehrine isimlendirilen, üniversite şehri olmasından yanaydı. İl gelişim planı raporları etkisinde ilçemizin sanayisinin temelini attık. Bugünlere geldik. Arkasından ciddi bir meslek yüksekokulu kurduk. Ama şuan gelinen noktada 3 bölümün başka yere kaydırıldığını görüyoruz.”

“Sosyal alanda hizmet ürettik”
İlçelerde olmayan büyük bir halk kütüphanesinin ilçeye kazandırdıklarını ifade eden Tozan, şöyle devam etti:

“Belki ilçelerde olmayan büyük bir halk kütüphanesi kurduk. Üniversite öğrencilerinde ödevlerinin yapabildiği teşvikli bir şekilde en fazla kitap okuyana teşviklendirildiği, ödüllendirildiği bir kütüphanemiz vardı. Ama 2019 yılında şuanda bu kütüphanemiz mevcut değil. 2000 yılında biz 1999’la depremle iş başına geldiğimizde kapatılmış bir spor kulübümüz vardı. Yeniden hayata geçirdik. Tüm futbolun branşlarını kategorilerini oluşturduk. İlçemizde erkek kız futbol takımları kurduk yüzme havuzları açtık. Yaz spor okulları oluşturduk.”

“Bizim aldığımız araziler iş adamlarına satılmış”
Gümüşova’ya neden Hükümet Konağı kurduklarını da anlatan Tozan, şunları kaydetti:

“4 bin 830 metrelik bir pazaryerimiz vardı. Biz eskiden geçmiş yıllarda bir ilçeye bir hükümet konağı kazandırdığınızda yeniden aday olduğunuzda seçimi alabilecek bir hizmet olurdu. Biz hükümet konağını kurduğumuzda sanayi bölgesinden 447 dönüm arazi satın aldık. Şu anda bu arazi bizim sanayi bölgemizde bulunuyor. Şu an vatandaşlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda bu arazilerin satıldığı, istihdam noktasında iş adamlarına satıldığı konusunda duyumlar alıyoruz.  Şuanda 25 milyonluk bir yatırım yapıldığı ifade ediliyor. Bizler de merak ediyoruz. Bu sorunun cevabını ben olmamakla birlikte belediye başkanının arkadaşlarımıza açıklaması gerekiyor. 

“İleriki dönemde konuşacağız”
Gümüşova’nın en büyük sorunlarından olan içme suyu sıkıntısına ilişkin konuşan Tozan, şunları kaydetti.

“Gümüşova’da ilçemizin içinden geçen bir deremiz vardı. Bunun ıslahını dışına kadar taşıdık bu dönem görevi aldığımızda kalan kısmını tamamlamak istiyoruz. Gümüşova’nın en büyük sorunlarından bir tanesi içme suyu. Depremde yer hareketlerinden dolayı içme suyumuz bozulmuştur.  Biz Ordu Karadede’den su getirmiştik. Ama gelinen noktada ileriki dönemde konuşacağız. İçme suyu sorunumuz devam ediyor.”
“Belediyenin arsalarıyla belediye başkanlığı dönemimde kurduk”

İlçeye kazandırdığı 3 kurum olduğuna dikkat çeken Tozan, “Otobüs terminalimiz vardı. Bir de dönemimizde kamu kurumları ilçemize kazandırıldı. Kamu kurumları belediye başkanlarıyla ne alakası var denilirse, özellikle 3 tane kurumu vatandaşlarımıza arz etmek isterim. İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kızılay, Jandarma, bunların yerleri Gümüşova Belediyesi’nin arsalarıyla bizzat belediye başkanlık döneminde şahsımın gayretleriyle kurduk” diye konuştu.

“Siyaset çok hoşlandığım bir alan olmadı”
Siyasete nasıl girdiğini, nasıl belediye başkanı olduğunu ve 2009 seçimlerinde koltuğu nasıl kaptırdığını anlatan Tozan, şunları kaydetti:

“Ben 29 yaşında Belediye Başkanı oldum. Bizim arkadaşlarımız futbol sahalarında futbol oynarken bize de böyle bir görevi verdiler. Ben aslında 1999’da belediye başkanı adayı olduğumda Türkiye Şampiyonasına gitmiştim. Bu dönemdeki gibi seçim süreci 3 aydı. Ama o dönemde ben 20 gün sahada değildim. Adayken sahada değildim ve Türkiye Şampiyonasında kaldım. Aslında benim siyaset çok hoşlandığım bir alan olmamakla birlikte ama bugün gelinen noktada bir laf vardır. Siyasete giriş kapısı vardır çıkış kapısı yoktur. Biz artık bu manada siyasetçi olduk.

Tozan çuvaldızı kendisine de batırdı!
Biz genç ve idealist belediye başkanı olarak, hani gönül belediyeciliği deniliyor ya, şu anda biz merhametli, şefkatli, vicdan sahibi insanlar olarak bir vatandaşın parklarda dolaşsın, işsiz kalmasın gibi sorunları dile getirirken, biraz zannedersem bireysel bir yaşantıdır ben de kahvehanelerden hoşlanan bir insan olmadığım için vatandaş bizi halkın içine karışmıyor, insanlarla vakit geçmiyor düşüncesiyle bizi biraz dışarıda kalan gözüyle baktığı için biraz buradan oldu.

“Bazı arkadaşların, kale içten fethedilir planları ile 2009’da seçimi kaybettik”
Ama 2009 seçim yılında sebep ise biz yokluklar içinde belediye kurduk oluşturduk artık tekeri dönen, bir bebeğin emekleyip koşması halinde Gümüşova da çok ciddi yatırımlar yaptık. 500 dönüm arazi gibi, meslek yüksekokulu gibi ileri gerçekleştirdikten sonra siyasi ikbal peşinde koşan bazı arkadaşlarımızın kendi içlerinde planlayarak kale içten fethedilir mantığıyla biz 2009’da seçimi kaybettik.
“Bu soruyu bizi görevden alanlara sorarsak daha iyi olur; bugüne kadar cevabını alamadık”

Tozan, Ünsal’ın “İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevinden neden alındınız?” sorusuna şu yanıtı verdi.

“Bu soruyu bizi görevden alanlara sorarsak daha iyi olur. Bunun sebebin kamuoyunda paylaşacaktır biz bugüne kadar bunun cevabını alamadık. Duyum olarak kulaktan dolmalarla sayın bakanımız, şuan Düzce Belediye Başkan Adayımız, biz devlet büyüklerimize asla saygısızlık etmeyiz ama var olan hatayı da ifade ederiz. Sayın Bakanımızın bir mekânda birilerine, dönemin Valisi Sayın Ali Fidan döneminde bugün olduğunda hata olduğunu ifade ettiği ama bugünlerde bir kurumda da benim il başkanıma karşı olan birinin başkanımla geçinemeyen birinin tabiî ki görevden alma hakkımdır diye bir ifade de bulunulmuş. Bu bir duyumdur bu anlamda da suçlama yapmak istemiyorum. Bu anlamda bunun cevabı bizi görevden alanlarındır.”

“Bizi görevden alanlar muhtemelen aynı partiden aday göstermeyecektir”
Neden MHP’den aday olduğu konusuna açıklık getiren Tozan, şöyle konuştu:

“Bizi görevden alanlar muhtemelen aynı partiden aday göstermeyecektir. Neden MHP ben malumunuz 1999 yılında Doğruyol Partisinden, 2004 yılında AK Partiden, bugün itibariyle MHP’den aday oldum. Ben her 3 partide de talep benden gelmemiştir. Ben hizmet noktasında idealist düşünen ilçesinin sorunlarıyla dertlenen biri olarak, mahalle sakini olarak ben her 3 partide de talep edilen oldum. Bu 2009 yılında seçimi kaybettikten sonra siyaseti artık ara vermeyi planladığımı kendi dünyasında yaşayan bir insan olarak kabuğuma çekilmiştim.

“Belediye, insanların tercih ettiği insan tarafından yönetilmiyor”
Ama gelinen noktada 1 yıl içinde ilçemizde ilçe belediyesinin iyi yönetilmediğini, kurumsal kimliğini kaybettiği, kaybedildiği, sanayi arazilerinde çok ciddi spekülasyonların olduğu, belediyenin, insanların oy kullandığı, tercih ettiği insan tarafından yönetilmediği başkaları tarafından yönetildiği doğrultusunda, ‘Siz ancak buna dur dersiniz’ noktasında bize talep geldi. Siyasete girerken önce ailenizle karar verirsiniz daha sonra çevreye açıklarsınız. Ben bu işte tam tersini yaptım. Ben 30 Kasım’a kadar istifa etmedim ben en son aileme gittim. 30 Kasım itibariyle istifa ederek sahaya indim.

“Gümüşovalılar’dan yönetim noktasında çok büyük serzenişler alıyoruz”
Bizler, bunu ifade ederken Gümüşova’da yaşayanların sesi olarak bunu ifade ediyoruz. Gümüşovalılar, bizim desteklediğimiz, oy attığımız, gönül verdiğimiz ilçemizi sen yönet meclisinden karar al son noktayı sen söyle dediği kişi tarafından yönetilmediği bir başka üye tarafından yönetilmediği doğrultusunda çok büyük serzenişler alıyoruz.”

“Belediyede çalışan işçiler bizim yanımızda yer aldığı için tehdit ediliyor”
Bazı ilçelerde iktidar olan belediye başkanlarının diğer partileri adaylarına baskı uyguladığı iddialarına ilişkin bir değerlendirmede bulunan ve Gümüşova’da böyle bir durum olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Tozan, şöyle konuştu:

“Biz bunu sahada yaşıyoruz. Örneğin, devlet memurunun üst kademesin insanların, facebooktan beğeni yapınca odalarına çağrılıp bir daha beğenilmemesi gerektiği söyleniyor. İlgili kamu kurumlarıyla alışveriş yapan esnaflarımızın bizim yanımızda yer alan esnaflarımızın ticari ilişkililerin kesildiğini biliyoruz. Özellikle belediyede çalışan işçiler noktasında bizim yanımızda yer alan tehdit edildiği 31 Mart’tan sonra işten çıkarılacağını ama tam tersine onların yanında olan işçilerin mesai saatinde çalışması gerekirken siyaset saatinde çalıştığını çok net biliyoruz. Devlet herkese lazım, devlet bizim omurgamız devlet bizim çatımız. Biz başımıza bir iş geldiğimizde devlete sığınırız. Devlet herkese eşit mesafeli olmalı. Yani, devletten çalışan insanlar siyasal fikri, dini görüşü ne olursa olsun eşit mesafede olunmalı.”

“Her iki lidere de halellik getirmemeden bir seçim süreci yürütmemiz lazım”
İttifak ruhunun zedelenip zedelenmediğini değerlendiren Tozan, şöyle konuştu:

“Şöyle bir somut örnek vereyim. Biz Cumhur ittifakında malum cumhurbaşkanı seçiminde cumhurbaşkanını desteklemiş oyunu oraya atmış bir partimiz var. Ben o gün itibariyle bu partinin içinde değildim ama bugün itibariyle beka noktasında ve istikrar noktasında Cumhur İttifakımız var. Ama Düzce genelinde yerel seçimlerde ittifakımız yok. Ama iki liderimizin birlikte karar aldığı ülkemizin yoğun ve sıkıntılı sürecinde birlikte karar alma noktasında her iki lidere de halellik getirmemeden bir seçim süreci yürütmemiz lazım. Hallelik getirmesi noktasında bazı sıkıntıların olduğunu somut bir örnekle ifade etmek isterim.

“İçme suyu kurtlu, demişim diye, cumhur ittifakına zarar verdi, demişler”
Sayın Milletvekilimiz Ümit Yılmaz Bey, Muhtarlar Derneğinin yapmış olduğu yemekli toplantıda AK Parti Genel Merkezinden muhatabı olan bizim genel merkezimizin muhataplarına, Gümüşova Belediye Başkan Adayının MHP Adayı yani benim, hallellik getirdiğim noktasında arandığını cumhur ittifakının helallik getirmesi konusunda şikayeti olduğunu ve gülümsenecek ve saatlerce gülebileceği bir konu ortaya geldi o da şu, içme suyunu kurtlu, çamurlu olarak akıtıldığını ifade etmem cumhur ittifakına zarar getirildiğini ifade etmişler. Bizler de içme suyunu şaşal tadında, lezzetinde aktı da kurtlu mu aktı dedik, çamurlu mu aktı dedik? Aksaydı Gümüşova’da içme suyu sorunu olmazdı. Burada sizlerin huzurunda halkımıza geldiğimizde suyu arıtarak kurtlu ve çamurlu sudan arıtacağız, demezdik.”

“Bizim dönemimizde içme su sorunu yoktu”
Ünsal’ın “Belediye Başkanlığınız ve İl Özel İdare Genel Sekreterliği yaptığınız dönemde neden içme suyu sorununu çözmediniz?” sorusuna Tozan, şöyle cevap verdi:

“Bizim dönemimizde yoktu. Şimdi bizim Gümüşova içme suyumuz 3 kaynaktan geliyor, Ordulu Karadere dediğimiz kaynak suyu, Yeşilyayla’dan kaynak suyu, bir de Hacıkadirler mevkisinden derin sondaj kuyusundan gelen suyumuz var. İlçemiz büyüyor sanayi ve üniversite şehri oluyor dedik. Bizim dönemde depremle geldiğimizde bizim vaatlerimizde içme suyu vaadimiz yoktu. Dolayısıyla, Ordulu Karadere’den gelen içme suyumuz depremde bozulduğunda ilçemize yaklaşık 40 litre su getirdik biz. Ali Özbek döneminde Hacıkadirler’den derin kuyu sondajından gelen suyumuz vardı. Orası biraz çökek bölge olduğu için sarımsı renkte bir su rengi vardı. Ağustos aylarında bilinçsiz tüketimde biz o suyun tüketimini amaç edindik. Geri kalan 11 ay bizim suyumuz çeşmelerden içilebilir özellikteydi. Şimdi gelinen noktada, bu su neden bozuldu? Ordulu Karadere’den gelen su, bizim ilçemizin değil komşu ilçemizin bir köyüne verildiği, aldığımız istihbarat neticesinden söylüyorum o hattın ana hatta dahil edildiğini duyduk. Bir hat da Elmacık Köyü’ne verilince su yetmez hale geldi. İkinci bir kuyu açılıyor burası çökek bölge ve dalgıç pompayla su alındığı için onu vakumlayıp verdiği için, kurt iki sebepten olur biri depo kirliliğinden ya da derin sondaj kuyusunun içinde tabakadan kaynaklanır uzmanlar bunu bilir. Ben ciddi manada bunları bilirim. Bu minvalde çalıştım. Sıkıntı bir işletme sıkıntısıdır.”

“At binenin kılıç kuşananındır”
Tozan, Ünsal’ın “İktidara rağmen projelerinizi nasıl gerçekleştireceksiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“İktidar olmak her zaman avantaj. Ancak, 2 yan yana ilçemiz var. Birleşik ilçe gibi görünürüz ama ayrı ayrı ilçe. İktidarın gücü ve yapabilecekleri konusunda konuşursak içme suyu noktasında hemen komşu ilçemizin belediye başkanı aynı sorunlarla mustaripken 9 aydan beri o da AK parti iktidarı bizim belediyemizde AK Parti iktidarı ama Cumayeri’ndeki su sorununu çözdü. At binenin kılıç kuşananındır.”

“Fahri Çakır ağabeyimizin sonsuz destek vereceğini kanaatindeyim”

Birlikte çalıştığı yıllarda çalışmaktan memnun olduğu bir büyüğü olduğunu söyleyen Tozan, “AK Parti kurulmadan da vekilimle siyaset yaptık. 2004’de buluştuk 2009’da devam ettik. Şimdi yine karşı karşıya geldik. Devlete sorunu düzgün ifade ettiğinizde ben Fahri Çakır ağabeyimizin sonsuz destek vereceğini kanaatindeyim. Gümüşova rahat etsin” dedi.

“Düzce’nin evladıydım, hizmet adamıyım”
Kendisinin siyaseti seven biri olmadığını yineleyen Tozan, yine kendisi için şu önemli değerlendirmede bulundu:

“Düz mantıkla tanımadığınız adam hakkında farklı anlaşılabilir ama ben az önce bunun cevabını verdim. Ben siyaseti seven biri değilim. Siyaset dönemime kadar ben hayatı sporla eğitimle geçmiş bir kardeşinizdim. Bir Düzce’nin evladıydım. Hem doğru yolda hem AK Parti’de hem MHP’de tercih edilen oldum. Ben hizmet adamıyım. Bugüne kadar böyle geldim bundan sonrada böyle olacağını düşünüyorum.”

“Mevcut koltuktaki adayın eksikliklerini ve fazlalıklarını anlatarak koltuğa geleceğiz”
“Hizmetleri eleştirmek noktasında öncelikle biz bugün itibariyle 5 adayız” diyen Tozan, şöyle devam etti:

“Haklı olarak siyaset insanları ikna etme sanatı. Yapılanları ve yapılamayanları ifade etme noktasında bir algı operasyonu. Biz, bu işe talip olarak mevcut koltuktaki adayın neler yapıp yapmadığını ifade ederek onun eksikliklerini ve fazlalıklarını anlatarak koltuğa geleceğiz. Sayın başkan 3 tane kitapçık hazırlatmış, demin de ifade ettim kesinlikle bizim başkanımızın şahsiyetiyle ailesiyle namus kavramıyla sorunumuz olmaz. Bunu özellikle dile getiriyorum. Karşı karşıya getirilmeye çalışıyoruz ondan ifade etmek istedim.”

“Ben Tozan olarak ifadelerde bulunmayacağım, onun yapıp yapmadıklarını anlatacağım”

Sayın Başkan 3 tane kitapçık bastırıyor. Biri 20014 yılında vaatler kitapçığı, 2014-2018 yılında faaliyetler kitapçığı son 2 günde tamamlanan projeler devam edecek projeler bir kitapçık bastırmış. Şimdi ben Muharrem Tozan olarak ifadelerde bulunmayacağım. Sadece kendi kitapçıklarından yola çıkarak halka ne sözler vermiş neler yapamamış kendi yazdıklarıyla ifade edeceğim.

“Sayın Başkan 31 vaadin 10 tanesini gerçekleştirmiş”

Şimdi, 2014 mahalli idareler seçimlerinde 31 adet sayın başkan halka vaatler bulunmuş biz arkadaşlarla toplandık saydık 31 vaadin 10 tanesini gerçekleştirmiş. İçme suyu arıtma dedik, modern bir tesis kurulacak deniliyor. 2014-2018 kitapçığında ihalesi yapılıyor deniliyor. Bu kitapçıkta şurada 28 Kasımda ihalesi yapıldı deniliyor. 26 Aralıkta işe başlandı deniliyor. Reklam ettikleri panoda da 4 Ocak itibariyle işe başladıkları ifade ediliyor.

“Açıklamalar rakamsal ve tarihsel olarak tutmuyor”
Şimdi bu açıklamanın rakamsal ve tarihsel olarak tutmadığı bir yerde talihsizlik ortamı çok net.  Ya danışmanı iyi çalışmıyor ya da bu işleri yapmadığı kurumsal şekilde yapmadığı ifadesi oluyor burada. 3’üncü vaadi ise OSB’de MYO kuracağız diyor. Ama 2 gün önce dağıttığı kitapçıkta 2 bina ifade ediliyor, kültür merkezi ve üniversite deniliyor. 4 yıllık icra programında inşaatına başladık diyor. Bir şeye karar ver nereye yapacağız ikinci bina olarak mı yapacağız kültür merkeziyle birlikte ekstra bina mı yapacağız?”

“Koliler, para ve market fişleri dağıtılıyor”
Projeler üzerinden konuşulması gerektiğini dile getiren Tozan, şunları kaydetti:

“Evlerde fiskos edebiyatlarıyla yürütülüyor. Bir de bu konuda şunu ifade etmek isterim, 31 Martı kurtarmak adına nefsi düşünüp kolilerin mahalle aralarında cirit attığı, küçük miktarların dağıtıldığı, market fişlerinin dağıldığı gibi bulgularımız var.”

“Söz verdiklerimi yapamazsam çıkıp özür dileyecek kadar açık bir adamım”
Tozan son olarak, şöyle konuştu:

Öncelikle yapamadığım projeler noktasında, Allah nasip eder ve vatandaşta takdir ederse 31 Martta biz seçilirsek ekibimizle birlikte yapamadıklarımızı aslanlar gibi çıkarız gerek sizin huzurunuzda gerekse meydanlarda şu işleri şu sebeplerden dolayı yapamadık biz bunları size söz verdik sizlerden özür diliyoruz, diyebilecek kadar açık bir adamım. Beni Gümüşovalı tanır.

“İlk talimatımız içme suyu olacak”
Biz eğer 31 Mart itibariyle görevi devralırsak, tebriklerle beraber ilk talimatımız içme suyu olacak. İçme suyu noktasında artık vaatten ötesinde gitmiştir. Geldiğimiz gün bu içme suyunu ortadan kaldırmamız lazım o yüzden bunu birinci plan olarak geçiyoruz.

“Üniversiteyi kampüsleştirmek istiyoruz”
Biz 33 farklı proje ile vaatle halkımızın huzuruna çıkıyoruz. Geldiğimizde de yapmayı planlıyoruz. Biz Gümüşovalıya 2019 yılı itibariyle daha farklı projelerle çıkmıyoruz. 2003’de yapılmış kaybedilmiş, 2007’de yapılmış kaybedilmiş projelerin tekrardan kaldığı yerden devam edeceğiz. Örnek verirsek, üniversite, biz üniversiteyi kampüsleştirmek istiyoruz.”

Haber: Ö.YILMAZ