İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun megakent yoğun kar yağışının etkisindeyken bir balıkçıda çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. İmamoğlu bu fotoğraflar nedeniyle özellikle iktidar tarafından hedef tahtasına koyuldu.

Tanal ‘Fotoğraflar eski’ deyip özür çağrısı yaptı

Düzce’den sorumlu CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise o fotoğrafın eski tarihli olduğunu iddia ederek, “Eski tarihli fotoğrafı, dünkü kar yağışı esnasında çekilmiş gibi paylaşarak, İBB Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu'na iftira atan, algı operasyonuna girişen AKP'li vekiller, yöneticiler, yandaş medya, zerre kadar utanmanız varsa o paylaşımlarınızı siler, özür mesajı yayınlarsınız.” paylaşımı yaptı.

İmamoğlu fotoğrafları doğruladı

İmamoğlu ise dün akşam saatlerinde o fotoğrafları “3 yıldır süren İstanbul’u kaybetme hazımsızlığı öyle bir noktaya geldi ki, 19 saat boyunca sahadan ve AKOM’dan karla mücadeleyi yönetirken, 1 saatlik yemek molam bile konuşulur oldu.” paylaşımıyla doğruladı.

Keşir: Tanal’ın özürleri Düzce’ye yol olur

İBB Başkanı İmamoğlu’nun bu açıklamasının ardından bu kez iktidar mensupları ‘Özür dile Mahmut Tanal’ etiketiyle Tanal’a seslendi. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de farklı konularda sıkça karşı karşıya kaldıkları Tanal’ı hedef aldı. Keşir, “İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın özürleri Düzce’ye kadar yol olur…” mesajını paylaştı.