Cedidiye Mahallesi Muhtarı Cemalettin Yesirci’nin görevi başındayken kalp krizi geçirerek yaşama veda etmesi nedeniyle, yenilenecek olan mahalle muhtarlığı seçimlerinde heyecan sürüyor. 4 dönemdir başarılı bir şekilde Cedidiye Mahallesi muhtarlığı yapan Cemalettin Yesirci’nin oğlu Mennan Yesirci, babasından kalan bayrağı devralmak için, mahalle muhtarlığına aday oldu.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Düzce’ye gelen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül de, kadim dostu olan Cemalettin Yesirci’nin oğlu Mennan Yesirci’yi ziyaret ederek, muhtar adaylığı sürecinde başarılar diledi. 

Eski Muhtar Yesirci ile eski dost olduklarını söyleyen Sarıgül, Rahmetli babası ile birlikteydik. Babası herhangi bir siyasi parti gözetmeksizin, bütün yurttaşları kucaklardı. Şişli Belediye Başkanı dönemde, beni ziyarete gelirdi. Şu anda evladı, böyle bir yarışa giriyor. Ben kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu.

"Muhtarlık görevi demokrasinin en önemli unsuru"

Muhtarlık görevinin demokrasinin en önemli ve vazgeçilmez unsuru olduğunu kaydeden Sarıgül, “Demokrasinin gereği aday olan diğer muhtar arkadaşlara da başarılar diliyorum. Muhtarlık benim için son derece önemlidir. Muhtarlarımız, demokrasinin ilk basamağıdır. Belediye Başkanı olduğum dönemde, muhtarlarımıza yoğun destek verdim ve muhtarlarımızdan şunu rica ettim; ‘Lütfen her evi dolaşın, her evde bir tencere kaynar, ama o tencerelerde et kaynıyorsa, Rabbim daha çok kaynatsın. Ama dert kaynıyorsa, bana haber verin.’ Onun için muhtarlarımızı çok seviyorum. Senden tek ricam şu; kesinlikle hiçbir zaman siyasi parti farkı gözetme. Ben buraya bir siyasi parti lideri olarak değil, bir abin olarak geldim, bir vefa olarak geldim. Ben ahde vefaya çok önem veriyorum. Bütün muhtar adaylarına da başarılar diliyorum. Ama inanıyorum ki, bütün yurttaşları kucaklayacak çalışmaları babacığın nasıl yaptıysa sen de inşallah aynı şekilde yapacaksın” ifadelerini kullandı.

Cedidiye Mahallesi muhtarı Mennan Yesirci de, ziyaretinden ve kendisine gösterdiği duyarlılıktan ötürü, Sarıgül’e teşekkür etti.

HABER: Savaş ARI