Düzce İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, her cuma akşamı Öncü TV ve Öncü Radyo ortak yayınında izleyicileri ekran başına kilitleyen ‘Kitabın Ortasından’ programına konuk oldu. Programın bir klasik haline gelen ‘İsim-yorum’ bölümünde Sadullah Ünsal’ın yönelttiği isimleri yorumlayan Er, Düzce’nin önemli şahsiyetleri hakkındaki düşüncelerini de açıkladı.

CELAL KASAPOĞLU / “İNSANLARA TAŞIYAMAYACAĞI YÜKÜ YÜKLEMEMEK LAZIM”

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu’nun iyi bir aile terbiyesi aldığını söyleyen Er, Kasapoğlu’nun üzerinde ki baskıya dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“İyi bir arkadaşımız. Dışardan bakan bir adam bile ne kadar iyi bir aile terbiyesi aldığını, iyi bir ailenin çocuğu olduğunu, beyefendiliğini görebilir. Hazır mevzu açılmışken söyleyeyim, çok baskı var üzerinden. Ben bunu görebiliyorum. Bu baskının sebebi de organizasyonel yapının aksaklığından kaynaklanıyor. Bu organizasyonel yapının aksaklığının müsebbibi de Faruk Beydir. Çünkü işin başında, belediyenin başında bir başkan olarak insanlara taşıyamayacağı yükü yüklememek lazım. İnsanların size yok dememesi iyi niyetinden kaynaklanır. Ama akıllı bir yönetici insanları gözlemleyerek… Ben sizin ne yapıp yapamayacağınızı kestirebilmem gerekiyor. Siz birçok şey yapmak isteyebilirsiniz ama burada yöneticinin yanlış alacağı bir karar hem işi yapmakta olan insana zarar verir, hem de belediyenin yapısına zarar verir. Ben orada ciddi aksama olduğunu düşünüyorum.”

NECMİ HOŞVER / “İNŞALLAH BİZ DE KENTTE İZ BIRAKABİLİRİZ”

Bu kentte hafızalara kazanan iki isimden birinin Bolu eski Miletvekili Necmi Hoşver olduğunu söyleyen Er, sözlerine şu şekilde devam etti:

“İnşallah bu kentten çok milletvekili geçmiş. Gözlemlediğim zaman çok belediye başkanı geçmiş. İnsanlarla oturup konuştuğumuz zaman, Necmi Bey’le bizim ailevi hukukumuzda vardır, iki tane milletvekilinden bahseder bu kent. Bir Avni Bey, bir de Necmi Bey. İnşallah bizde siyasi kararlarımız içerisinde bu tip mutluluklara, bu tip onur verici durumlara mazhar olabiliriz yani. İnşallah onun kadar kentte iz bırakmayı başarabiliriz.”

ÖMER KÜÇÜK / “DÜZCE ÖMER ABİ’YE BORÇLU”

Partisinin Düzce Belediye Başkan Adayı olan Ömer Küçük’le birlikte çalışmaktan çok mutluluk duyduğunu ifade eden, Yunus Özay Er, sözlerini şu şekilde sürdürdü,

“Ömer Abi, benim siyasi hayatımda birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyduğum, çok önemli bir figür Düzce siyaseti açısından. Kendisiyle kısa zaman diliminde beraber çalışma şansımız olsa da kendisinden çok şey öğrendim. Ben Düzce’nin Ömer Abi’ye borçlu olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu borcu Düzce inşallah öder. Yani bu kadar uzun süre Düzce siyasetine hizmet etmiş bir insanın, illa makam noktasında değilim tabii ama bu sevgiyi ben halktan gördüğünü yakinen şahit oldum. Seveni çok fazla Ömer Abinin. Çok insana dokunmuş. Çok insanla müşterek bir şeyler paylaşmış. İnşallah bunu ömrünün herhangi bir döneminde karşılığını siyasi mana almayı başarabilir. Allah inşallah bunu ona nasip eder çünkü iyi bir siyasetçi olmasından öte Ömer Abi çok iyi bir insan.”

MEHMET KELEŞ / “SİYASİ DERİNLİĞİNE SAYGI DUYUYORUM”

Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in çok enteresan bir siyasi figür olduğunu söyleyen Er, sözlerine şu ifadeleri ekledi,

“Onu izlemekten, gözlemlemekten büyük bir keyif alıyorum. Kendisiyle belli dönemlerde bir araya geliriz. Bunu da ifade edeyim, farklı noktalara çekilmesini istemem; ben Mehmet Abinin Düzce Belediyesi’ne ya da Düzce Milletvekilliğine aday olması benim işim değil, o kendi kararıdır. Ben Mehmet Abinin siyasi derinliğine çok saygı duyuyorum. Çok ciddi bir siyasi derinliğe sahip bir insan. Öngörülerine çok inanırım.”

ASLI ÖNEÇ ATİK / “SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Gazeteci Aslı Öneç Atik’in siyasetin ötesinde bir dost olduğuna dikkat çeken İYİ Parti İl Başkanı Er, motivasyon kaybı yaşadığında Atik’in onu iten insanlardan biri olduğu söyledi. Er,

“Yani benim dönem dönem, her zaman yüksek motivasyonla çalışamıyor insan, bazen motivasyon kaybı yaşıyorsun. Aslı Hanım ve Kadir Bey, yönetimde birkaç tane daha benim için çok özel, çok değerli insanlar var. Başlangıç noktası itibariyle söylüyorum. Motivasyon kaybına uğradığımız her dönemde, moralimizin bozulduğu her dönemde bu arkadaşlarımız beni itmişlerdir yani. Destekleri ve katkıları için sonsuz teşekkür ediyorum. Aslı Hanıma da, bütün Yönetim Kurulu üyelerime de,” dedi.

ALİ DİLBER / “MUTLAKA GÖZLEMLESİNLER”

Dilber’le en son cenazede karşılaştıklarını söyleyen Er, Düzce Kent Konseyi Başkanı Arabulucu Av. Ali Dilber için şu ifadeleri kullandı:

“Uzun zamandır görüşemedim Ali abiyle. En son cenazede denk geldik. O da önemli bir siyasi figür. Siyaset yapma tarzı mutlaka gözlemlenmesi gereken, Düzce’de genç kardeşlerimize söylüyorum, Düzce’de siyasetle alakalı uğraşmak, çalışmak isteyen insanlar mutlaka Ali Abiyi gözlemlesinler.”

BİROL ŞAHİN / “ENTERESAN”

Pandemi döneminde Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’in aldığı inisiyatifleri takdirle karşıladığını söyleyen Er, sorumluluk alan insanlara çok saygı duyduğunu ifade etti ve sözlerini şu şekilde sürdürdü,

“Enteresan. Yani icraatları noktasında, çıkışları noktasında belli ki önemli hayalleri olan bir insan. Ben özellikle pandemi döneminde yapmış olduğu icraatları, özellikle suyla alakalı atmış olduğu adımları, maske dağıtımıdır, sudur, o dönemde aldığı inisiyatifleri çok takdirle karşıladım. Kendisiyle de telefonda görüşmüştüm o dönemde. Ben inisiyatif almaktan korkmayan insana çok saygı duyarım. Başkana da sorumluluk alma noktasında attığı adımlar için saygılarımı ve teşekkürlerimi hem Kaynaşlı halkı açısından hem de Düzce halkı açısından iletiyorum fakat farklı dünya görüşlerine sahibiz.”

AHMET MUTLU / “BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

İş insanı Ahmet Mutlu’nun kirvesi olduğunu söyleyen Yunus Özay Er, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Benim için özel bir adamdır. Çok saygı duyarım. İşin enteresanı şunu ifade etmek isterim, onunla da sık sık görüşürüz ama hiç siyaset konuşmayız. Büyüğümüzdür. Beni çok sevdiğini biliyorum Ahmet Abinin. Benim için özel bir adamdır yani.”

İBRAHİM ERCAN / “HAZIRLIKLARINI YAPSIN”

Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan’ın kısıtlı kaynaklarla çok işler başardığına dikkat çeken, İl Başkanı Yunus Özay Er, şu sözleri ifadelerine ekledi,

“İbrahim Ercan kısıtlı imkânlarla, bir belde belediyesinde esasen önemli işler yapılabileceğini hem Düzce kamuoyuna hem siyasetle ilgilenen insanlara göstermiştir. Ama önümüzde ki dönem belde kapanmazsa orayı da alacağım. Onu da söyleyeyim İbrahim Abi’ye, hazırlıklarını yapsın.”

DR. FARUK ÖZLÜ / “ŞAHSİYETİNE ÇOK CİDDİ SAYGI DUYUYORUM”

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü için çok ciddi bir kariyere sahip olduğunu söyleyen Er, şunları ifade etti,

“Ben kariyerine ve şahsiyetine çok ciddi saygı duyuyorum sayın başkanımızın. Ben buranın çocuğuyum. Düzce açısından başarılı olmasını çok isterim. Düzce çok vakit kaybetti çünkü son 20 senedir. Başkanımızın başarılı olması için muhalefet noktasında bugüne kadar destek verdik, destek vermeye de hem şahsım hem partim olarak devam edeceğiz. Fakat bu destek her zaman güzel cümlelerle olmuyor tabii. Eleştirme noktasında üzerimize düşen görevi yapmaya devam ediyoruz. Umarım başarılı olur.”

KENAN ÜSTÜNEL / “BİRİKİMİNİ BİZDEN ASLA ESİRGEMEZ

İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Kenal Üstünel’in müthiş bir adam olduğunu söyleyen, İYİ Parti İl Başkanı, Üstünel’le hala görüştüğünü ifade etti.

Er,“Özellikle bu Düzce’nin altyapısı ile alakalı, köylerle alakalı kafamızda ne olursa ararız. Bilgisini, birikimini bizden asla esirgemez. Keşke daha önce tanışsaydım. Müthiş bir bürokrat. Efsane bir adam. İnanılmaz bir enerjisi var. Çok eleştirir beni.” dedi.

CEVDET ATAY / “ÇOK BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM”

Düzce Valisi Cevdet Atay ile yüz yüze bir kere görüşme fırsatları olduğunu söyleyen Er, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Yaptığı icraatları basın kanalı ile takip etme şansımız oluyor. Kuracağım cümle tamamen bir izlenimden ibaret olacak. Ben çok başarılı olacağına inanıyorum. Kendisine de ifade etmiştim. Toprağın gerçek çocukları vardır. Anadolu’nun çocuklarıdır bunlar. Bu memleketin asli sahipleridir. Bu memleketin asli sahiplerinden bir ailenin çocuğu kanaatiyle memlekete çok ciddi hizmetler sunacağını düşünüyorum. İnşallah uzun süre valilik yapmak, Düzce’de kalmak ve kafasında bize aktarmış olduğu konuları hayata geçirme şansı olur. Ben çok sevdim kendisini. Biz elimizden gelen desteği vermeye hazırız.”

AYŞE KEŞİR / “NAZİK BİR HANIMEFENDİ”

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in siyaseti nezaketle yönettiğini ifade eden Yunus Özay Er, sözlerini şu şekilde sürdürdü,

“Çok nazik bir hanımefendi. Siyaseti nezaketle yaptığına şahit oluyorum ama öyle çok derin bir sohbet etme şansımız olmadı. Ama şu vardır, ben insanları değerlendirirken geçmişlerine bakarım. Ayşe Hanım ikinci dönem milletvekilliği yapıyor. Bu kente yatırım gelmemesinde geçmişte milletvekilliği yapan ve hala milletvekilliği yapan insanların ciddi sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Bence daha başarılı olabilirlerdi.”

MEHMET HAYRİ ŞEN / “MUHTARLAR KENDİSİNDEN MEMNUN”

İl Özel idaresi Genel Sekreteri Mehmet Hayri Şen’e bir türlü ‘hayırlı olsun’a gidemediği için kabahatli olduğunu söyleyen Er, ifadelerine şunları ekledi,

“Ama gözlemlediğim kadarıyla konulara son derece hâkim. İstisnalar kaideyi bozmaz tabii. Ziyaret ettiğimiz, çalışma yaptığımız köylerde de muhtarların kendisinden son derece memnun olduğunu duyuyorum.”

MURAT YİĞİT / “GEREKLİ BİLGİLENDİRMEYİ YAPSIN”

Düzce İl Mili Eğitim Müdürü Yiğit’ten sorduğu sorulara açıklama beklediğini ifade eden Er, şu ifadeleri kullandı:

“Özellikle EBA konusundan toplumu bilgilendirmesini bekliyorum. En kısa zamanda inşallah gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır.”

YAKUP DEMİRCAN  / “MEDYATİK OLMAYI SEVİYOR”

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan’ın iyi bir siyasetçi olduğuna dikkat çeken Yunus Özay Er,

“Kendisini de takip ediyorum. Basını da çok iyi kullanıyor. Diğer ilçe başkanların biraz farkı o. Medyatik olmayı daha çok seven bir ilçe belediye başkanı. Siyasi açıdan önemli bir değerdir, saygın bir insan.” Dedi.

NUMAN ÇABUK / “HEDEFLEDİĞİ NOKTAYA GELİR”

Akçakoca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Numan Çabuk’un milletvekili olarak seçilmesini çok istediğini ifade eden Er, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kısmet değilmiş. Ama siyaset uzun bir maratondur. Motivasyonunu kaybetmesin. Çalışmaya devam ederse, inşallah nasibinde de varsa siyaseten hedeflediği noktalara gelir.”

BAYRAM ALİ KUBİLAY / “UMARIM OLUMLU ÇALIŞIR”

Kendisinin geçmişini bilmediğini söyleyen İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er,

“Bayram Ali Beyi, özellikle Plan Bütçe Komisyonu’yla alakalı belediye meclis grubunda yaptığı açıklamalardan takip etme şansım oldu. Daha öncesi, geçmişini bilmiyorum. Plan Bütçe Komisyonu’na başkanlık ediyor. Umarım olumlu bir şekilde çalışır,” dedi.

SADULLAH ÜNSAL / “İYİ BİR GAZETECİ”

Sadullah Ünsal’ın kendisi hakkında soru sorması üzerine iyi bir gazeteci olduğunu ifade eden Er, sözlerini şu şekilde sürdürdü,

“Ben seninle iyi bir diyaloğa sahip olmanın çok faydasını gördüm. Çok dinlerim, ararım da. Özel hukukumuzun da olmasından dolayı son derece mutluyum.”

YUNUS ÖZAY ER / “ÜLKEMİ ÇOK SEVİYORUM”

Program kendisi hakkında soru sorulunda hayalleri olduğunu söyleyen İl Başkanı Yunus Özay Er, şu ifadeleri kullandı:

“Hayalleri olan bir insanım. Allah nasip eder etmez bilmiyorum, benim bu ülkeyi yönetmek gibi bir hayalim var. Memleketimi çok seviyorum. Ülkemi çok seviyorum. Siyasi noktada idari noktada birikimleri olan bir insan olarak bu birikimlerimi memleketim için kullanmak istiyorum.”