Vatan Partisi Düzce Merkez İlçe Başkanı Hamiyet Esmer, Mecliste ki işçilerin kıdem tazminatı ile ilgili olan yasa tasarısını gündemine taşıdı. Bu yasayla birlikte belirli yaş grubunda ki işçilerin kıdem tazminatını sinsi yollarla yok edildiğini ifade eden Esmer, çözüm olarak kısmi zamanlı veya kısmı süreli çalışma düzenine geçirilen çalışanların ücretlerinin, en son tam zamanlı çalışma sırasında aldığı ücrete göre hesaplanmasını önerdi.

Kanun değişikliğinin genç işçilerin emeklilik koşullarını da zorlaştırdığını söyleyen Esmer, işçilerin prim gün hesabında kaybını önleyecek bir maddenin yasa tasarısına eklenmesi gerektiğini ifade etti.

Düzce AK Parti Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fahri Çakır’dan ve MHP Milletvekili Ümit Yılmaz’dan görüşülmekte olan bu yasa teklifinde işçilerin aleyhine olan maddelerin hayata geçmemesi için gayretlerini beklediklerini söyleyen Esmer, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Hiç kimse unutmasın ki bu ülkede vatan söz konusu olduğunda canını ortaya koyan her zaman işçilerimizdir. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı sokağa inenler ve şehit olanların büyük çoğunluğu işçilerimizdi. İşveren merkezli hilelerle işçilerimizin ekmeğiyle oynanmasın.”