Kentin göbeğinde kaldığı için yeterli alana sahip olmadığı, ulaşım güvenliğinin olmadığı ve deprem riski gerekçeleriyle başka bir alana taşınmasına karar verilen Düzce’nin en eski eğitim kurumlarından İsmetpaşa Ortaokulu arazisinin binasıyla birlikte özel sektöre satılmasına karar verildi.

Bu duruma tepki gösteren İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ‘Yıkmayın artık’ mesajı verdi.

“İSMETPAŞA ORTAOKULU KENTİN ÖNEMLİ BİR TARİHİ DEĞERİDİR”

İsmetpaşa Ortaokulu’nun tarihi özelliğine vurgu yapan Er, “Bir yandan kent kimliğini korumak için projeler üretirken bir yandan kentin kimliğini oluşturan, tarihinde yer etmiş ve Düzceli’nin anılarını biriktirdiği eserlerle alakalı istikrarlı bir şekilde “YIKIM" faaliyeti sürdürmek... Kentler tarihleri ile, binaları ile, caddeleri ile, parkları ve bahçeleri ile kent olurlar. İsmet Paşa İlkokulu da kentin önemli değerlerinden biridir, tarihidir.” ifadelerini kullandı.

“YIKMAYIN ARTIK!”

Okulun taşınacaksa bile binasının tarihi değeri nedeniyle korunması gerektiğinin altını çizen Er, “Evet şehir içi trafik açısından okulların kent merkezi dışına taşınması mantığı kabul edilebilir bir düşünce fakat bina neden yıkılır? Yıkmayın artık.” cümleleriyle alınan kararı eleştirdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN