O dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1994’te verdiği Taksim’e cami yaptırma sözünü tuttu. Mimarlar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman'ın imzasını taşıyan, temeli 17 Şubat 2017'de atılan açık ve kapalı toplam namaz kapasitesi ise 4 bin kişi olan camii bugün ibadete açıldı. Taksim Meydanı'ndaki caminin minarelerinden öğle vakti ezan ve sela sesi yükseldi. Cuma namazı öncesi camide Kur'an-ı Kerim okundu, tekbir ve salavat getirildi.

Cuma namazı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye uygun şekilde maske kullanılarak kılındı. Çevresi bariyerlerle kapatılan ve LED ekranların kurulduğu Taksim Meydanı'nda da vatandaşlar, belediye tarafından dağıtılan kağıttan seccade üzerinde namazlarını eda etti.

“İNSAN MUTLULUKTAN AĞLAR MI?”

AK Parti Genel merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de Bir anıt eser olarak İstanbul siluetinde yerini alan Taksim Camii’nin fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Genel Başkan Keşir, caminin tamamlanarak ibadete açılmasından duyduğu mutluluğu, “İnsan mutluluktan ağlar mı? Ağlar... Hamdolsun...” ifadeleriyle anlattı.