AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve 65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün 23 Şubat'ta görkemli bir tanıtım programıyla projelerini kamuoyuna açıklamasının ardından sıra ilçe adaylarına geldi. Kaynaşlı Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Erol Bayraktar da 31 Mart Seçim Beyannamesi'ni açıkladı.



Kaynaşlı Kızılay Toplantı Salonu’nda gerçekleşen proje tanıtımı programı, AK Parti Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır ve Ayşe Keşir, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, il yönetim kurulu üyeleri, teşkilat başkanları ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.





Bayraktar'ın yeni dönem vaatleri
Slayt eşliğinde yaptıklarını ve yapacaklarını anlatan Kaynaşlı Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Erol Bayraktar'ın yeni dönem vaatleri şöyle:

- Meydan Düzenlemesi, Aile Parkı, Yeni Hizmet Binası
- Toki Konutları
- Kapalı Pazaryeri
- Kanal Kaynaşlı
- Asar Deresi Rekreasyonu
- İmam Hatip Kampüsü
- Üniversite Kampüsü
- Butik Otel ve Yüzme Havuzu
- Katı ve Sıvı Atık Tesisleri
- Keçi Deresi İçme-Sulama Göleti ve İlçemiz Tüm Yan Derelerin Islahı
- Sanayi Sitesi ve Yeni İstihdam
- Kültür Merkezi
- Şehir Arası Terminal
- Otoban Çıkışı Köprülü Kavşak ve D-100 Üzeri Düzenleme
- Yaylagöl Yeşilay Gençlik Merkezi
- Gırgır Çayırı Mesire Alanı
- Mesire Alanları
- Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi

"Proje konusunda hiçbir parti AK Parti ile yarışa giremez"
Program kürsü konuşmaları ile devam etti. Mikrofonu eline alan AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve eski Bakan Dr. Faruk Özlü, "Proje konusunda hiçbir parti AK Parti ile yarışa giremez." dedi.

"Erol Bey çalışkan bir kardeşimiz, başarılı olacağına inanıyorum"
Özlü şöyle devam etti:

"Siyaset projeyle yapılır. Projesiz ve fikirsiz siyaset olmaz. Düzce’de sadece AK Parti proje tanıtımı yapıyor. Düzce için, Kaynaşlı için çalışıyoruz. Benim bakanlık yaptığım zamanda Erol Bey benim yanıma gelirdi. Hep bir projesi vardı. Bazen bu Gırgın Çayırı'nın büyütülmesi bazen de pazaryeri projesidir. Geçen sene yaşanan ekonomik durgunluk pazaryeri projesinin yavaşlattı. Erol Bey çalışkan bir kardeşimiz. Başarılı olacağına inanıyorum."

Sözü ekonomiye getiren Özlü, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ekonomik kriz çıkartmayan tek siyasi iktidarın AK Parti olduğunu vurguladı.

"Pireye kızıp yorgan yakmayalım"
Özlü, "Bizimkisi ekonomik durgunluktur ekonomik kriz değildir. AK Parti döneminde Türkiye çok şey kazandı. Türkiye Cumhuriyeti'nde herkes istediği yaşam tarzıyla yaşıyor. Sık Sık seçim oluyor. Seçim demokratik ülkelerde olur. Bize güvenin, AK Parti'ye güvenin. Türkiye’de siyasal ve ekonomik kalkınma için AK Parti'nin dışında tercih edebileceğiniz başka bir siyasi organizasyon yoktur. Düzce için ne yapacaksam aynısını Kaynaşlı için de yapacağım. Pireye kızıp yorgan yakmayalım. Herkesin kusurları olabilir, bizim de vardır illaki. Düzeltmeye çalışacağız." dedi.



AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ise tüm Kaynaşlı halkını il başkanlığına davet ederek, sıkıntı ve taleplerine kulak verme sözü verdi.

"Erol başkanın arkasındayız"
Keskin sözlerine şöyle devam etti:

“Biz il teşkilatı olarak tüm teşkilatlar adına aynı Cumhurbaşkanımızın izinden gidecek bir teşkilat vaat ediyorum. Biz bunun için gece-gündüz çalışacağız görevi aldığımız ilk günkü aşkla taşın altına elimizi sokacağız. Yaptıklarımız ortada, bundan sonra da yapacaklarımız ortada. AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kaynaşlı Belediye Başkan Adayı Erol Bayraktar'dır. Bizler, AK Parti İl teşkilatı olarak milletvekilleri olarak, bakanımız olarak Erol başkanın arkasındayız. Ben Mustafa Keskin olarak diyorum ki, esas kıymetimizi o zaman anlayacaksınız. Seçimlerden sonra Erol Başkan ne yaparsa gam yemeyeceğiz. Bizler devamlı bu milletin derdiyle dertleneceğiz, belediye hizmetlerinden hem il genel meclisine aday olarak arkadaşlardan hep beraber onların peşinde olacağız.”

Salonu dolduranlara, "Hepinizden tekrar 31 Mart'ta sandıkları patlatmanızı istiyoruz." diye seslenen Keskin, "Öyle bir patlatın ki sizin sesinizi Arakan'daki Müslümanlar duysun sizin sesinizi Gazzede'kiler duysun.” şeklinde konuştu.

AK Parti'nin kurulduğu dönem olan 2001 yılında "Kaynaşlı’ya doğalgaz gelecek" vaadine kimsenin inanmasının mümkün olmadığını belirten Keskin, bugün İzmir'in Çeşme ilçesinde doğalgaz yok iken Kaynaşlı, Yığılca ve Beyköy'de olduğunu belirtti ve doğalgazın daha da yaygınlaştırılacağını vurguladı.

"Biz gönülden gönüle bir dostuz"
Keskin sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “Biz büyük bir aileyiz. Biz gönülden gönüle bir dostuz. Bu dost bu teşkilat var gücümüzle çalışacağız. Ben, 31 Mart Yerel seçimlerinde Kaynaşlı'mıza, Düzce'mize, Türkiye'mize hayırlı vesile olmasını diliyorum."

Düzce Milletvekili Fahri Çakır, "18 yıl evvel AK Parti’yi kurma aşamasındayken Kaynaşlı'yı ilmek ilmek örmek bize nasip oldu." diyerek başladığı konuşmasının devamında "Kaynaşlı merkeze açılan kapısı, 7 mahallesi, 21 tane köyü ve yaklaşık 7 bin küsür seçmeniyle birlikte küçük görülebilir ama işareti büyük." dedi.



"Erol Bayraktar Kaynaşlı'ya kendisini adamış bir kardeşimiz"
Tekrar aday gösterilen Belediye Başkanı Erol Bayraktar'ın çok çalışkan bir belediye başkanı olduğuna dikkat çeken Çakır, şunları kaydetti:

“Bir insan 4/4’lük olmaz. Bütün her şeyi tastamam, dosdoğru yapma şansına sahip değildir. Öyle olursa başka bir şey olur. Erol başkanın da eksiklikleri vardır, hataları olabilir, seveni olabilir, sevmeyeni de olabilir. Ama Kaynaşlı'ya kendisini adamış bir kardeşimiz. Kaynaşlı'nın mahallesine asfalt yolu almak için beni meclis kurulundan dışarıya çıkarıp olumlu cevabı almadan beni tekrardan meclise sokmayan kardeşimiz, Allah ondan razı olsun. Böyle Kaynaşlı sevdalısı. Ama kimse "Erol başkan çaldı" diyemez, kimse "Erol başkan ihanet etti" diyemez, "Erol başkan Kaynaşlı’yı sevmiyor" diyemez kimse. Kaynaşlı için çalışmış, çalışmaya kendisini feda etmiş adam gibi adam."

İttifak söylentilerine de son noktayı koyan Milletvekili Çakır, “31 Mart son derece önemli. Kim diyorsa ittifak bunlar yalan. Sakın aldanmayın. Çünkü sizin bu niyetinizi suiistimal etmek isteyen bir takım farklı niyetli kimlikli insanın varlığını biliyorum, Kaynaşlı'da da var. Yine biz ittifaka saygılıyız, ittifak gelir yaparız. Biz ayrı ayrı seçimlere giriyoruz, girdik. Kaynaşlı'ya AK Parti Teşkilatı'nı nasıl getirdiysek inşallah 31 Mart'ta Erol Başkanla beraber hizmete devam edeceğiz.” diye konuştu.



"Kaynaşlı bunu hakediyor"
Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de konuşmasına "Siyaset ve hizmet takım işidir." diyerek başladı.

Keşir, şu ifadeleri kullandı:

"İyi bir takım olursak hizmetimizde iyi olur. Bizim bizden başka rakibimiz yok. Bizim -millete hizmet sevdasında olan bizim- hata yapma lüksümüz yok. Bir yerde bir aday belirlerken ortak akıl kademelerini kullanırız. Kaynaşlı 16 yıldır Recep Tayyip Erdoğan sevdalısıdır. Dünyayı dolaşan bir başkanınız var, kıymetini bilin. Dünyayı gezmiş, görmüş, oradaki ufku ve vizyonu almış birisidir. Kaynaşlı’ya da bu vizyonu katmayı hedefleyen birisidir. Az önce izlediğim sunum bir il sunumuydu neredeyse. İstanbul’da Kanal İstanbul’dan bahsediliyor başkan burada Kanal Kaynaşlı’dan bahsediyor. Vizyonu görün. Çünkü Kaynaşlı bunu hakediyor."

Konuşmaların ardından sahneye hep birlikte çıkan partililer kollarını havaya kaldırarak alkışlar arasında halkı selamladı.

Haber: C.ÜSTÜNER