AK Parti'de sürpriz istifa! İki dönem Düzce milletvekilliği ve bir dönem AK Parti İl başkanlığı yapan Avukat ve Arabulucu Metin Kaşıkoğlu bu sabah sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurdu.

2 dönem vekillik, 1 dönem il başkanlığı yaptı

Partinin kuruluşundan bu yana birçok kademede görev alan, AK Parti'nin ilk genel seçimlerinde Düzce'de 3-0 yapması ile parlamentoya girmeye hak kazanan Kaşıkoğlu iki dönem vekillik görevinin ardından bir dönem de AK Parti İl başkanlığı koltuğuna oturmuştu. Kaşıkoğlu'nun il başkanı olduğu yerel seçimlerde AK Parti Düzce'de tüm belediyeleri almıştı.

"Yollar ve yöntemler zorunlu olarak değişebilir lakin..."

Aktif görevde olmasa da hala Ankara'da önemli bir nüfusu olan Kaşıkoğlu, istifa paylaşımında şunları kaydetti: "Milletimize hizmet amacıyla kuruluşunda yer aldığım, çeşitli boyutlarda görevler üstlendiğim Ak Parti' deki siyasi yaşamıma, politik anlayış ve bakış farklıları ve siyaset anlayış ve söylemindeki ciddi değişiklikler nedeni ile nokta koymuş bulunuyorum. AK Parti içinde sayısız isimsiz kahramanla beraber gece-gündüz demeden milletimize hizmet aşkı ile çalıştık, didindik, çabaladık. Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle çeşitli fedekarlıklarla koşuşturan tüm yol arkadaşlarımın şahsım üzerinde tarif edilemez hakları vardır. Yollar ve yöntemler zorunlu olarak değişebilir lakin milletimize hizmet anlayışımız ve amacımız asla değişmeyecektir. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin. İyi günlerde karşılaşmak dileğiyle..."

Öncü Haber'e özel açıklama

Kaşıkoğlu, Öncü Haber'e özel yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti: "Görüş ve fikir aykırılıkları ile söylemlerdeki çok ciddi değişiklikler, 2001 yılında yola çıktığımız politikalarla bugün uygulanan politikalar arasındaki taban tabana zıtlıklar bu kararı almamıza neden oldu."

DEVA Partisi'ne geçti

Kaşıkoğlu ayrıca AK Parti'den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın partisi olan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'nde kurucular kurulu üyesi olarak görev aldığını belirterek, istifasının bir diğer gerekçesini de açıklamış oldu.