Uzun süredir Türkiye'nin gündeminde olan Kabine değişikliği ile ilgili kararlar Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 21 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile iki yeni bakanlık kurulmasının hemen ardından, son mükerrer ile yeni kabine değişikliği de açıklandı.

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI İKİYE BÖLÜNDÜ

Buna göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölünerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Bu gelişmenin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine AK Parti MKYK Üyesi Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Pro. Dr. Vedat Bilgin isimleri atandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk görevden alınmış oldu.

TİCARET BAKANI PEKCAN GÖREVDEN ALINDI

Bir süredir eşinin şirketinden bakanlık bünyesine 9 milyon TL’lik dezenfektan alımı yaptığı iddialarının hedefinde olan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da Cumhurbaşkanı Kararı’yla görevden alındı. Pekcan’ın yerine Ticaret Bakanlığı görevine AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş atandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN