21 Şubat 1994 yılında Düzce’nin ilk yerel televizyonu olarak yayın hayatına başlayan Öncü TV'nin 26. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Öncü Medya Grubu'nu ziyaret eden Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ve Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner tarafından ağırlandı. Öncü Medya çalışanları ile tek tek tokalaşarak, çalışmalarında başarılar dileyen Özlü, ziyaret sonunda Öncü mikrofonlarına birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

"Genç Öncü’ye başarılar diliyorum"

İlk olarak Öncü Televizyonu'nun yeni yaşını kutlayan Özlü, şu ifadeleri kullandı: "Öncü Grubu gerçekten televizyon yayınlarında ve yazılı basında Düzce’de birçok ilki gerçekleştirmiş olan bir gruptur. Ben de siyasete girdiğimden beri haberleriyle, yorumlarıyla önemli katkılar sağladığını, Düzce siyasetine, Düzce’nin gelişmesine, kalkınmasına önemli katkılar sağladığını düşünüyorum. Bugün 26 yıl kuruluş dönümünüzde sizlerle birlikte olmak istedim o yüzden geldim. 26 yaş güzel bir yaştır, gençlik yaşıdır. Genç Öncü’ye başarılar diliyorum."

"Saçma sapan bir açıklama"

Geçtiğimiz günlerde İYİ Partili Meclis Üyesi Ender Çakar ve eski sendikacı Erdoğan Kefeli ile birlikte kameraların karşısına geçen İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er'in "29 işçiye işten atıldıklarına dair ihbar süreleri taraflarına bildirildi. Peki neden 29 işçi? İş kanunumuza göre 30 ve yukarı işçi atsaydılar, bu toplu işten çıkarmaya girecekti." açıklamasını hatırlatılması üzerine Başkan Özlü, şu ifadeleri kullandı: "Saçma sapan bir açıklama, kötü niyetli bir açıklama, yalan yanlış bir açıklama. Ben şunu beklerdim arkadaşlarımızdan biz her zaman görüşüyoruz. Hani biz böyle bir haber aldık bana bir sormalarını beklerdim. Hatta ben bu haberi aldığımda İYİ Parti Düzce İl Başkanı Sayın Yunus Özay Er'e mesaj gönderdim dedim ki "bu doğru mu?" Bana doğru olduğunu teyit ettiler ondan sonra bir açıklama yaptık. Ben şunu beklerdim Yunus Bey ve diğer arkadaşlardan "Böyle bir haber aldık, nedir bunun aslı?" diye. Bakın bize sorsunlar yani siyasal olarak istedikleri tavrı sergileyebilirler çünkü biz farklı siyasi partilerdeniz, zaten görüşlerimiz farklı aynı görüşte olsak aynı partide olurduk. Siyasal olarak yaklaşımlarına saygı duymak isterim ama bir yalan üzerine ya da bir sormadan açıklama yapılmasını çok yanlış buluyorum."

Danışman Ufuk Yılmaz'ın görevi değişti

Sosyal işlerden sorumlu danışmanı olan ve aynı zamanda belediye şirketi Düzce BELTUR A.Ş.'nin genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Ufuk Yılmaz'ın görevlerinde değişikliğe gidildiğini de açıklayan Özlü, şu ifadeleri kullandı: "Ufuk beyle tam ayırmış değiliz. Ufuk beyde bir görev değişikliği oldu. Görev değişikliği şöyle; bizim Beltur şirketinin 3 görevi var bunlardan bir tanesi sosyal tesisleri işlettirmek çalıştırmak Ufuk bey o bölümden ayrıldı bir başka bölümde. Daha çok şöyle bir ring seferleri yapmak istiyoruz Ufuk bey gelecek günlerde o birimde görev alacak sosyal tesislerden ayrıldı yine beraberiz."

"Sağlam bir mali yapıya kavuşacağız"

Düzce Belediyesi eliyle 2010 yılında hayata geçirilmesi ya da başlanması planlanan proje ve çalışmalardan da bahseden Başkan Özlü, şu ifadeleri kullandı: "Geçen yıl bizim için tamir, bakım onarım yılıydı. Bir de mali yönden disiplin etme yılıydı. Bunları başardığımızı düşünüyorum örneğin geçen yıl belediyemiz gelir ve gider dengesi bakımından ilk defa tarihinde artı verdi geçen yıl 211 milyon lira gelirimiz var, kesin hesaba göre giderlerimizde 194 milyon lira giderimiz var. Dolayısıyla geçen yıl 17.6 milyon lira arttırarak bir belediye bütçesi var. İnşallah mali disiplin tedbirlerimizi bu sene de devam ettireceğiz sağlam bir mali yapıya kavuşacağız. Fakat burada geçen seneki çalışmalarımızda daha çok planlama, programlama, projelendirme yaptık. Bu sene geçen sene yaptığımız planlamaları, programlamaları ve projelendirmeleri bu sene hayata geçireceğiz. Örneğin bu sene parkları yapacağız yakın zamanda Millet Bahçesi'nin birinci etabı bu sene bitecek. Bu sene Millet Bahçesi'nde Anıtpark’ın, Avni Akyol Parkı’nın ve İnönü Parkı’nın birleşimiyle ortaya koyduğumuz eseri tamamlayacağız. Çok yakında başlanacak TOKİ ile sık sık görüşüyoruz."

"Kültür Bakanlığı- Düzce Belediyesi ortak çalışıyoruz"

Düzce'nin tarihe açılan penceresi olan Konuralp'te belediye desteğiyle yürütülen çalışmalarda bahseden Başkan Özlü, şu bilgilendirmelerde bulundu: "Her sabah Konuralp bölgesinde kazı çalışmalarına gidiyorum. Düzce Belediyesi'nde çok ciddi bir personeli, 100’e yakın personeli Konuralp kazılarında görevlendireceğiz. Şuanda 20 civarında personel orada çalışıyor Kültür Bakanlığımızla görüştük ve bir protokol imzaladık. Kültür Bakanlığı- Düzce Belediyesi ortak çalışıyoruz. Üniversitemizde danışman hocalarımız var onlar danışman müze müdürümüz ve Düzce Belediyesinde görevlendirdiğimiz bir arkadaşımızla beraber çalışıyorlar. Oraya güzel bir çadır kuruyoruz daha önce aldığımız depoda bekleyen bir çadır vardı onu tamir ettik oraya çadırı kuruyoruz. Bir çadırda gelen misafirlerimize ikramda bulunacağız ve bu bölgedeki kazıları bütün yıl boyunca yapacağız. Amacımız Göbeklitepe gibi olmasa da Göbeklitepe kadar Türkiye’ye bu kazı çalışmalarının önemini anlatacağız. Burada sizlerden de destek istiyoruz gerçekten burası çok değerli bir yer yani kazıların olduğu bölge M.Ö 3. yüzyıla kadar giden bir tarihi var. Burada büyük bir antik tiyatro var oradaki tarihi gün ışığına çıkartacağız. Yaklaşık 100’e yakın personel orada kazı yapacak biz destekliyoruz. Onların içinde çadırlarda ihtiyaç duydukları malzemeleri biz sağlıyoruz. Bizzat ben kendim her gün uğruyorum. Burada aynı zamanda Çevre Bakanlığı ile de bir çalışma yürütüyoruz. Sokak sağlıklaştırma adı altında bir sokağı kültür sokağı- sanat sokağı haline getireceğiz ve o sokağın başı antik tiyatroya çıkacak. Orada gelecek günlerde çadırımızda gelenlere çay kahve ikram edeceğiz ve girenlere gözleme gibi ikramlarımız olacak. Bütün Düzce’yi kazı yapmaya bekliyoruz azılara katkı sunmalarını bekliyoruz. Aslında Ankara’dan ve Türkiye’nin muhtelif yerlerinden bu kazılara katılmaları için misafirler bekliyoruz."