CHP Düzce Kadın Kolları Başkanı İlknur Başak Tütüncü, geçtiğimiz günlerde Mehmet Keleş’in Düzce Belediye Başkanlığı görevinden istifasının nedenini sorduğu AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’e bu kez, 2014’de gerçekleştirilen yerel seçimlerde verilen vaatlerin neden yerine getirilmediğini sordu.

“Hiçbir vaat ortada yok”
Konuşmasına, 4 yıl önceki seçimlerde Mehmet Keleş’in Düzcelilere verdiği vaatleri değerlendirerek başlayan Tütüncü şöyle konuştu:

“Küçük Melen Suyu Projesi vardı Keleş’in. Melen Suyu Projesi kapsamında Düzce’nin Kuzeybatısından gelen Melen Suyu’nun çevresine spor alanları, yürüyüş parkurları ve kafeler gibi çok sayıda sosyal alan yapılacak demişti. Ancak tamamlanmış böyle bir çalışma yok. Kentsel Dönüşüm Projesi vardı. Düzce eski Sanayi Çarşısı’ndan Çay Mahallesi boyunca uzanacak olan proje ile Düzce yeni yüzüne kavuşacak denmişti. Kavuşmadı biliyorsunuz. Asar Suyu’na ilişkin sözleri vardı. Düzce’nin göbeğinden geçen Asar Deresi’ni kentsel dönüşüme uygun olarak yapacaklardı. Suyun debisi içerisinde koyulacak sistemle yükseltilecekti. Dere içinde kanolarla gezinti yapabilecektik. Asar Suyu’nun çevresine yine yürüyüş parkurları, spor alanları, kafeler gibi sosyal mekanlar yapılacak demişlerdi. Keşke olsaydı çok güzel bir proje olacaktı ama ne yazık ki biz bunu da görecektik. Asar Suyu kaderine terk edilmiş durumda. 2014 yılında verdikleri sözler içerisinde hızlı ve kolay ulaşım projeleri vardı. Bu projede yine vaat olmaktan öteye geçemedi. Konuralp ve Tarih Koridoru Projeleri’ne ilişkin de bir şeye rastlayamadık. Düzce Kültür Evleri ile ilgili sözleri vardı. Her mahallede kurulacak olan Düzce Kültür Evleri her kesimden vatandaşa hitap edecekti. Ne yazık ki böyle bir projenin de gerçekleştiği göremedik. Keşke gerçekleşmiş olsaydı. Stadyum sözleri vardı. Kalıcı Konutlar bölgesinde bulunan taş ocağının olduğu bölgeye 15 bin kişilik stat, avm, sosyal alanlar ve Bayraktepe projeleri denmişti ama ortada maalesef yine yok.”

“Neden yerine getirilmedi, çıkıp açıklasın; verilen sözler tutulsun”
Keleş’in istifasının ardından yerine getirilmediğini söylediği vaatleri Keskin’in açıklamasını isteyen Tütüncü, şu ifadelerde bulundu:

“Şimdi bu soruları kime yöneltelim bilemiyoruz. Çünkü Mehmet Keleş istifa etti. Dursun Ay da göreve yeni geldi. Onun işi de gerçekten çok zor. 4 yıl içerisinde bitirilememiş projeleri 1 yıl içerisinde bitirmesini bekleyeceğiz ki bu mucize gibi bir şey. Bu soruları biz yine Hikmet Keskin’e soralım. Çünkü Mehmet Keleş’in ağabeyleri olduğundan ve metal yorgunluğu yaşadığından bahsetmişti. İstifa nedenini sormamamızı, sorgulamamamızı istemişti bizden. Mehmet Keleş benim ne ağabeyim, ne kan bağım var, ben akçeli işlerle de uğraşmadığım için bir çekincem de yok. Mehmet Keleş’e soramıyorsak Hikmet Keskin’e soralım ve parti adına açıklasın lütfen.

Neden bu söz verilen vaatler yerine getirilmemiştir? Düzce’nin çehresi neden değiştirilememiştir? Böylesine cennet şehrimizle ilgili söz verilen çalışmalar neden yapılmamıştır? Bunu soruyoruz ve sözlerini tutmalarını bekliyoruz. Metal yorgunluğu niye yaşanır? Altımda bir Audi’m olsa ben böyle bir yorgunluk yaşamazdım.”

Haber: Ö.YILMAZ