MHP Akçakoca İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Mustafa Özensel’in ani istifası ile ardından yaşanan süreç Düzce ve Akçakoca kamuoyunda gündemdeki yerini koruyor. İstifanın ardından hiçbir yorumda yorum da bulunmayan MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, suskunluğunu ilk kez Öncü Haber’e bozdu.

“Biz şuanda Akçakoca ile ilgili gereken çalışmaları yapıyoruz”

MHP İlçe Teşkilatına yeni yönetim atanması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Caboğlu, Akçakoca’nın benimsediği isimler üzerinde durduklarının altını çizdi. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin yaşanan istifanın ardından ilçe teşkilatını fesih etmesini değerlendiren Caboğlu, “Biliyorsunuz Akçakoca da ilçe başkanımızın istifasıyla, orda bir teşkilatta istişare yapılmadan bir görev değişikliği oldu.  İstifanın ardından mevcut yönetim toplanarak, bazı kararlar almışlar. Milliyetçi Hareket Partisinde teşkilat ve üst makamlarla istişare yapılmadan, herhangi bir şey yapılmıyor.  Yapılırsa da Akçakoca’daki gibi örnek bir durum oluyor. Bu sadece Akçakoca için değildir, teşkilatçılık çok farklı bir anlamdır. Milliyetçi Hareket Partisi bugün buradan baktığınızda, Türkiyeci Cumhuriyeti devletine ve bütün Türkiye Cumhuriyeti ile dünya Türklüğüne bir manada yön veren bir siyasi parti.  Teşkilatçılığın ne kadar kıymetli ve anlamlı olduğunu bilinmesi gerekir. Bu arkadaşlarımız bir an bunu düşünememişler ve bu manada Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, Akçakoca ilçesini komple fes etmiş oldu. Biz şuanda Akçakoca ile ilgili gereken çalışmaları yapıyoruz. Çok geniş tabana hitap edecek bir yönetim düşünüyoruz.  Kafamızda yüze yakın isim var.  Yüz kişi içerisinden bir kişiyi, başkan ve yönetimini oluşturarak, nasip olursa önümüzdeki dönem Akçakoca’da her şeyden önce,  bir bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak amacındayız. Az önce bahsettiğim gibi hizmet omzu omuza verilirse, daha iyi hizmet olur. O manada Akçakoca’da her mahalleye, her köye ve merkezine, bütünüyle her kesime hitap edecek bir yönetim oluşturacağız.  Bu yönetimi oluşturduktan sonrada nasip olursa Akçakoca Belediye Başkanımız Okan Yanmaz’dan rica ettim; önümüzdeki günlerde bütün siyasi partilerin olduğu, basının olduğu, oradaki kanat önderlerinin olduğu, bir istişare toplantısı yapacağız” şeklinde konuştu.  

“Akçakoca’da partimize yönelik bilgi ciddi manada kirliliği var”

Akçakoca’da MHP yönelik ciddi manada bilgi kirliliğinin olduğunu, bu bilgi kirliliğinin önüne geçmek için ise ilçedeki tüm siyasi parti ve ilçenin kanaat önderleri ile bir toplantı düzenleyeceklerini dile getiren Caboğlu, “Akçakoca’da bir istişare toplantısı düzenleyeceğiz, Allah nasip ederse. Bu istişare toplantısını yapmamızdaki amaç, Akçakoca’da ciddi manada bir bilgi kirliliği var.  Bu bilgi kirliliği Akçakoca’ya bir şey kazandırmaz, hatta Akçakoca’ya kaybettirir.  O manada, biz Akçakoca’nın kazanmasını istiyoruz.  Bizim seçim döneminde, Belediye Başkanı adaylarımızın yakasında Milliyetçi Hareket Partisi rozeti bulunur. Bu şekilde olur, ama seçim bittikten sonra rozet bırakılır. Bütün şehrül  emini olarak, şehrin tamamına hizmet edersiniz. Burada ben öncelik isterim, falancaya öncelik verilsin şeklinde değil, her kesime hitap edici bir belediyecilik benimseyen bir teşkilatız. Bu nedenle biz teşkilat olarak, bütün belediye başkanlarımızın arkasında durduk ve durmaya da devam edeceğiz. Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde öncelikli olarak Akçakoca ilçe yönetimini oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

“İstifanın Okan Yanmaz ile hiç alakası yok”

Mustafa Özensel’in istifasının perde arkasında Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın olduğu yönündeki söylentileri değerlendiren Caboğlu, “Bir belediye başkanının, o bölgedeki ilçe başkanının istifasıyla hiçbir ilgisi olamaz. Milliyetçi Harekât Partisi teşkilat bünyesinde farklı bir bünyedir,  belediye farklı bir bünyedir. Herkes kendi alanında hizmet edecektir ve Kimse kimsenin alanına bulaşmayacaktır.  Bu manada Akçakoca’da olan bu istifanın arkasında doğrudan Okan Yanmaz vardır şeklinde bir söylem geliştirmek doğru olmaz.  Burada bir ekip olarak, zaten sonrasında alınmış bu kararın ne kadar acemice ve yanlışça alındığını ve yapılan işlerinde bu zamana kadar bütün söylemlerin ne kadar yanlış olduğunun tescilidir. Siz bir üst iradeyle il teşkilatıyla istişare yapmadan, böyle bir şey yapıyorsanız, o zaman şimdiye kadar söylemiş olduğunuz bütün sözlerin geçersiz olduğu anlamına gelir.  O manada istifa edilecekse ki; bizim teşkilatımız mücadeleci bir teşkilat kavramıyla söylemlerimiz o yöndedir. Okan Başkanın teşkilatı üzerinde hiçbir baskısı olamaz. Teşkilatında Belediye Başkanlığını aşağı çekmek, ya da herhangi bir şekilde sıkıntı yaşaması için yapılan bir faaliyetin söz konusu olması bu şekilde beklemek doğru olamaz.  Yani işin özü Akçakoca’daki istifaların Okan Yanmazla hiçbir alakası yoktur.  Hatta Okan Yanmaz ile son zamanlarda çok sıkça fotoğraf çektirdiklerini görebiliyoruz.  Kamuoyunda bunula alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum, ama ben Mustafa Özensel ile istifasından sonra, daha hiçbir araya gelmedim. İnşallah önümüzdeki günlerde kendisiyle de oturup konuşacağız, ama şimdiye kadar getirilen her konuyla alakalı ben İl Başkanı olarak her zaman takipçisi oldum ve takipçisi olmaya devam edeceğim” ifadelerine yer verdi.  

“Engin Özensel’in istifasına yönelik bize bir bilgi gelmedi”

Öncü Haber Muhabirinin “Mustafa Özensel’in babası olan MHP Düzce İl Genel Meclisi Üyesi olan Engin Özensel’in de partiden istifa edeceği yönünde söylentiler var. Bu konuda size ulaşan bir bilgi var mı?” sorusu üzerine Caboğlu, “Şöyle şöyleyim Milliyetçe Hareket Partisi bahsettiğim gibi teşkilatçı bir siyasi partidir. Hiç kimse vazgeçilmez değil. Siz görevinizi yaptığınız müddetçe, size bu teşkilat önem verir, bu teşkilat sizi yüceltir. Ama herhangi bir şekilde sizde bir art niyet görürse, Milliyetçi Hareket Partisine has bir durumdur bu. Ama Engin Özensel yaşı ve tecrübesi ile yerel olarak Düzce ve Akçakoca’ya hizmet etmesi için seçilmiş bir büyüğümüzdür. Yorulursa, metal yorgunluğu oluşursa, bu manada bu konu kendisinin bileceği bir konudur. Ama biz şu anda Akçakoca’da Engin Hocamız ile devam ediyoruz. Bu manada Engin Hoca ile ilgili bize bir istifa kararı ulaşmadı. Az öncede söylediğim gibi, Akçakoca’da çok bilgi kirliliği var. Bu konuda da bizim Akçakoca’ya biraz daha fazla vakit ayırmak gerektiğini de buradan bir sonuç çıkartalım” cevabını verdi.

HABER: Savaş ARI