İYİ Parti Düzce Teşkilatı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Kahvaltı programına İl Başkanı Yunus Özay Er, teşkilat mensupları ve basın mensupları katıldı.

‘Yerelde gazeteci olarak ayakta kalabilmek daha zor’

Yapılan kahvaltının ardından kameralar karşısına geçen Er, geçen hafta gazetecilerin yoğunluğu sebebiyle organizasyonu bu hafta yapmayı uygun gördüklerini belirterek, “Ülkemizde basın mensubu olmak, kalemine sahip çıkmak ulusal bazda zor ama yerelde bunu yaşamak, gazeteci olarak basında ayakta kalabilmek çok daha zor. Bu manada göstermiş olduğunuz çabayı takdir ediyor ve meslek hayatınızda nice seneler diliyorum.” sözleriyle gazetecilerin gününü kutladı.

‘Biz yaşanan düzenden rahatsızız’

Ardından son dönemde siyasetteki gelişmeleri değerlendiren Er, parti olarak seçime hazır olduklarını kaydederek, “Üstüne koya koya gitmeye devam ediyoruz. Yapılacak ilk seçimde, ister erten ister baskın ister de zamanında seçimde olsun, bunun karşılığını alabileceğimizi düşünüyoruz. Bizim problemimiz kişiler ya da kurumlarla değil. Biz yaşanan düzenden rahatsızız. İYİ Parti’nin kuruluş amacı da budur. Adaletsizliklere, haksızlıklara tepki olarak kurulmuştur.” dedi.

‘Ekonomik sıkıntılar artarak devam edecek’

Asgari ücrete yapılan yüzde 50 oranındaki zammı olumlu bulmakla birlikte parti olarak 3 ayda bir enflasyona göre düzenlenmesi yönündeki tekliflerini hatırlatan Er, “Allah devlete zeval vermesin tabii. Yapılan asgari ücret artışı oransal olarak oldukça iyi. Fakat enflasyon oranında ve halkın satın alma gücündeki azalmaya baktığınız zaman çok uzun süreli bir çare olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen mart ayına doğru yapılan asgari ücret zammının da yetersiz kalacağını ve ekonomik sıkıntıların artarak devam edeceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

‘Seçime hazırız, tüm sandık görevlileri belirlendi’

Olası erken seçim ihtimaline karşı Düzce’de sandık güvenliği yönünden tüm önlemleri aldıklarını belirten Er, “Merkez İlçe Başkanımız Hakan Bey’le benim üyesi olduğumuz bir seçim koordinasyon grubumuz var. Yaklaşık 2 aydır çok hızlı bir şekilde, sandık temsilcileri okul temsilciler ve müşahitler konusunda çalışma yapıyoruz. Bunu mutlulukla ifade edebilirim ki sandıklarımızın tamamını doldurmuş durumdayız. Okul temsilcilerimizin tamamı da doldurulmuş ve Genel Merkez’e bildirilmiş durumda. Yarın bir seçim olsa İYİ Parti seçime sandık güvenliği noktasında da tam manasıyla hazırdır.” mesajı verdi.

‘O açıklamayla ilgili kimse ‘Şurası yanlıştı’ demedi’

Yunus Özay Er, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye yönelik, ‘Yönetemiyorsunuz. Yol yakınken bırakın.’ İfadeleri nedeniyle eleştirilen açıklamasıyla ilgili bir soruya da “Muhalefet demek belli noktada belli yanlışları dile getirebilme görevini de ifa etmektir. Sürekli her gün açıklama yapmak yerine biraz beklemek, biraz birikime sahip olmak. Bunları da biriktirip kamuoyunun takdirine sunmaktır. Benim yaptığım da budur. Ben o meşhur mesajı kendi Facebook sayfamdan paylaştım. O basın açıklaması değildi. İl başkanı olmam hasebiyle partinin de görüşünün öyle algılanması son derece doğal. Ama o günden bugüne bana içeriğiyle ilgili hiçbir şey sorulmadı. Orada yaklaşık 10-12 madde vardı. Bu güne kadar ‘Şu yanlış’, ‘Şurada haksızsın’ diyen de çıkmadı.” yanıtını verdi.

‘Katırcıoğlu’nun danışman yapılması Özlü’nün kendi tasarrufu’

İYİ Parti’nin kurucu il başkanı olan ve partiyle yolları ayrıldıktan sonra ‘FETÖ’cü’ iddiası dâhil olmak üzere partiyi sert şekilde eleştiren Ercan Katırcıoğlu’nun Başkan Özlü tarafından danışmanı olarak görevlendirilmesini de değerlendiren Er, konunun Özlü’nün tasarrufu olduğunu belirtip Katırcıoğlu’nu da iddialarına yönelik adliyeyi adres gösterdi. Er, “Sayın başkanının kendi tasarrufudur. Benim memnun olmak ya da olmam ak gibi bir hakkım yok. Zamana bırakmak en evlasıdır. Zaman içerisinde Ercan Bey ve Faruk Bey’in çalışmalarını hep beraber gözlemleriz. Bu bizim parti olarak kaderimiz. Biz hep iftira atılan taraf olduk ama bugüne kadar kimseye iftira atmadık. Adli makama taşınmayan herhangi b ir konuyla alakalı ben yorumda bulunmam.” dedi.

‘İftirayı kabul etmem, bildikleri varsa adliye yakın’

İftiranın siyaste içinde kabul edilemez olduğunu belirten Er, “Asla ve kat’a ben belediye başkanına veya herhangi bir şahsa ben saygısızlık yapmam. Mutlaka bir sebebi vardır. Siyasetin içerisinde iddia ve yargı da vardır. Ama ben siyasette iftirayı kabul etmem. Varsa insanların bir bildikleri Düzce Adliyesi yakın. Yürüyerek de gidebilirler.” diye konuştu.  

‘İl başkanlığına devam etmeyeceğim’

İYİ Parti İl Başkanlığı görevinde olağanüstü bir şey olmadığı müddetçe on dönemi olduğunu söyleyen Er, “Ben çok uzun süre bir yerde kalmanı çok faydalı olmayacağını düşünüyorum. Görev sürem bittiğinde 5.5 senelik il başkanlığı yapmış oluyorum. Bu sürede il başkanı yapmış olan birinin tekrar olması için insanlara yeni şeyler anlatması lazım. Bu beni rahatsız eder. Ben alenen de söyledim.” dedi.

‘Başkan Özlü toplantılara gelse daha disiplinli geçer’

Düzce Belediye Meclisi’nde verdikleri soru önergelerine cevap alamadıklarını belirten Er, Başkan Özlü’nün toplantılara katılmamasını eleştirerek, “Ben sayın başkanın meclis toplantılarına katılmamasını çok yanlış buluyorum. Sayın Başkan katılsa toplantıların daha disiplinli geçeceğini düşünüyorum. Başkan katılmadı zaman birim müdürlerinin de çocuğun da katılmadığını görüyorum. Aslında orada konuşulan konuları orada cevap bulunabilse sadece yazılı değil, sözlü sorularımıza da cevap alamıyoruz. Bunun sebebi belediye meclisini yönetmesi gereken başkanın eğer yanlış bilmiyorsam kamera ve görüntü üzerinden meclisi takip etmesi. Başkanımız orada olsa, oradaki sorulara muhatap kendisi olduğundan cevap verse bu sürecin hiçbirisi yaşanmaz.” yorumunda bulundu.

Millet İttifakı’nda İSKİ tartışması

Er toplantıda en dikkat çekici cümlelerini ise Millet ittifakı ortakları Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Semih Cemşit’in İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Ender Çakar’ın İSKİ tarafından ‘Düzce koordinatörlüğü’ görevine getirilmediğine dair sarf ettiği iddia edilen sözlerinin sorulması üzerine söyledi.

‘Cemşit’le polemiğe girmem ama doğru değil’

Çakar’ın 3 senedir bu görev yürüttüğüne dikkat çeken Er, “Onu Semih Bey’e sormanız daha makul olur. Bu yeni değil. Yaklaşık 3 sene önce görevlendirme oldu. Onu araştırması uygun olur. Semih Bey’le polemiğe girmek istemem ama o doğru değil. Şunu kastetmiş olabilir. Ender Bey bu görevi manevi olarak yapmaktadır. Herhangi bir makam veya maddi gelir karşılığında değil. Çok ciddi fedakârlık gösteriyor. Ciddi tenkitler de alıyoruz. Bizim İSKİ’deki pozisyonumuz süreci hızlandırmak. Biz karar alıcı mekanizmada değiliz. Bizim bu göreve talip olmamamızın nedeni bir iletişimsizlik tespit etmemiz. Yani vatandaş, muhtar, kamu görevlisi İSKİ’ye ulaşamıyordu.” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Er’e, HDP Milletvekili Semra Güzel'in sevgilisi olduğu iddia edilen PKK'lı teröristle, terör kampında çekilen fotoğrafa partisinin lideri Meral Akşener’in ‘Fezlekeye evet diyeceğiz’ açıklamasına rağmen konuya sert tepki gösterilmediği iddiası ve HDP’nin Millet İttifakı’nın ‘gizli ortağı’ olduğu suçlamaları da soruldu.

‘Teröre karşı duruşumuz nettir, HDP’nin olduğu yerde olmayız’

Net konuşan Er, “Bizim teröre ve teröriste karşı duruşumuz da nettir.” diyerek yapılan açıklamalar karşısında tatmin olmayanların da kendi çözmeleri gereken bir mesele olduğunun altını çizdi. Er, “Millet İttifakı’nın gizli bir ortağı yoktur. Bizim partimizin kuruluşundan bu güne kadar siyasi manada genetik kodlarımızda ülkenin milletiyle beraber bölünmez bütünlüğü değişmez bir kaidedir. Biz devleti ebedi müddet mantığıyla siyaset hayatını yaşamış insanlarız. Bizim teröre ve teröriste karşı duruşumuz da nettir. Bahsi geçen partinin kurumsal olarak olduğu hiçbir yer İYİ Parti olmamıştır, olmayacaktır. Yeterli görüp görmemeleri beyefendilerin kendi çözmeleri gereken bir konu. Genel Başkanımız çok net bir şekilde partimizin terörle arasındaki mesafeyi ve partimizin aşılacağı tavrı açıklamıştır.” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN