İYİ Parti bugün kongre heyecanı yaşadı. Mevcut Başkan Ercan Katırcıoğlu’nun tek aday olduğu İYİ Parti Düzce İl Başkanlığı 1.Olağan Kongresi Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongreye, Genel İdare Kurulu, Kurucular Kurulu üyesi ve Bitlis eski Milletvekili Halil İbrahim Oral, Adalet Partisi Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Ataseven, CHP İl Yönetimi, Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, Demokrat Parti İl Yönetimi, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Engin Bedir, Minibüsçüler odası Başkanı Hakan Özbakır katıldı.



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajı okundu.

“Bu iktidarın sonunun geleceğine hepimiz bütün kalbimizle inanıyoruz”
Genel İdare Kurulu, Kurucular Kurulu üyesi ve Bitlis eski Milletvekili Halil İbrahim Oral, yaptığı kürsü konuşmasında iktidara yüklenerek şu ifadelere yer verdi:

“Çok acıdır bugün Türkiye’de iki ana, iki baba, iki kardeş canı yanıyor. Birisi 16 yıldır aşağı yukarı ülkeyi yöneten basiretsiz bir iktidarın dostu kardeşliği bütün komşularımızla olan hukukumuzu yere atarak düşman sayısını arttıran bir iktidar. Bu iktidarın yaptığı uyguladığı yanlışlıklar yüzünden içine düştüğümüz pislikleri temizlemek üzere şerefli onurlu şanlı TSK’nın Afrin’de yaptığı mücadele ve bu mücadelenin etrafında ve bu mücadeleyi milli bir mesele olduğundan dolayı ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığını belirten bir mesele olduğunu belirttiğinden dolayı başta İYİ Partililerin genel başkanından üyesine kadar bütün gönlüyle ve duasıyla destekleyen bir Türkiye. Ve bu Türkiye’nin desteklediği bu mücadelede şehit düşen canımız ciğerimiz evlatlarımızdan dolayı canı yanan analar. Öte yandan 15 yıldır cumhuriyetin bütün kazanımlarını satarak varlıklarına varlık katan tüyü bitmeyen yetimin hakkını yediğinden dolayı evlerindeki paraları sıfırlamak için üzülen, ağlayan, analar ve babalar var. Haramzadelerin oluşturduğu bu iktidarın sonunun geleceğine hepimiz bütün kalbimizle inanıyoruz.”

“Bu millet 2019’da Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı olarak bu milletin başına koyacak”
1999 ve 2000 yıllarındaki iktidar partisinde millet adına güzel işler yapıldığını kaydeden Oral şöyle konuştu:

“Ama siz yaptığınız güzellikleri milletle buluşturamazsanız millete anlatamazsanız millet gereğini yapar. Dolayısıyla 99 ve 2000 yılından sonra bugün göndermek için el ele verdiğimiz birlikte olduğumuz kenetlendiğimiz Tayyip Beyi bu millet getirdi, kendi başına koydu. Bütün samimiyetimle, bütün imanımla, bütün değerlerimle inanıyorum ki Türkiye’nin her tarafında şimdi bütün millet yeni bir hamlenin yeni bir kurtuluşun yeni bir çıkışın ve bu gidişe dur diyebilecek yeni bir lideri getirecek, 2019’da Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı olarak bu milletin başına koyacak.”



“Canım pahasına mücadele etmek üzere yola çıktığıma ant içerim”
İYİ Parti İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu ise 27 Kasım 2017 tarihinin İYİ Parti yolundaki ilk günü olduğunu kaydederek şunları kaydetti:

“Bu yolun köprüden önceki son çıkış olduğunu biliyorum ve bu ülkenin bütün insanlarının da 2019 seçimlerinin köprüden önceki son çıkış olduğunu idrak etmelerini altını çizerek söylemek istiyorum. Kurumlarımızı ve kurumlarımızın kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarının ve vatanı için canlarını vermiş tüm şehitlerimizin manevi varlığı altında tek adamlık rejiminin yaşama geçmemesi için canım pahasına mücadele etmek üzere yola çıktığıma ant içerim.

“Yüce Önderimiz kurtuluş reçetesini de yazmış”
Atatürk’ün bütün tersaneleri zapt edilmiş ve memleketin her köşesi bir fiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha vahim olmak üzere memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet içerisinde diye devam eden o büyük vasiyette ben toplantılarımda konuştuğum zaman arkadaşlarım şöyle diyordu: ‘Ya Ercan Hoca günümüzde kalemi kaldı’. Evet günümüzdeki kaleler, valilikler, savcılıklar, adliye, jandarma, polis bunlar günümüz Türkiye’sinde işgal altında değil mi? Bunlar birilerine zamanında peşkeş verilmiş değil mi 1970 yılındaki tespitler günümüz Türkiye’sinde aynen vuku bulmuştur, aynen gerçekleşmiştir. Bize bu tespitleri yapan Yüce Önder aynı zamanda bize kurtuluş reçetesini de yazmış. Diyor ki, ‘Ey Türk istikbalinin evladı, işte bu ahval ve şerait içinde de vazifen Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır.’”

“Düzce’nin küçülmesine asla müsaade etmeyeceğiz”
Yapılan çalışmalar neticesinde vatandaşlarda korku ve tedirginlik kaygısı tespit ettiklerini ifade eden Katırcıoğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bugün iktidar baskısıyla eğilen başlar görüyoruz. Biz bu ülkeyi miras almadık ve bu mirası kimseye yedirmeyiz. Bu ülke bizim emanetimiz bizden sonrakilere bu emaneti bırakmak için biz yola çıktık ve devam ediyoruz. İYİ Parti merkez bir partidir. Türkiye’nin merkezindedir. Sağında ve solunda bulunan her siyasiyi kucaklayan bir siyasi oluşumdur. Düzce 3 dönemdir Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yönetildiği söylenen aslında yönetilmeyen bir şehir. Düzce’nin küçülmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Ben 3 buçuk yıllık meclis üyeliğim sürecince Düzce’de yapılan yanlışlarla mücadele etmekten projelerimizi uygulama safhasına koyma fırsatını dahi bulamadık. Bizim 2014’de sosyal belediyecilik anlayışıyla tuvaletler ücretsiz olsun projemiz aradan dört yıl geçtikten sonra ancak 3 ay önce uygulandı.

“Kimse Düzce’ye sahip çıkmıyor”
Düzce TÜİK verilerine göre yaşanabilir şehirler arasında 43. Sırada. Düzce bunu hak etmiyor. İstanbul ve Ankara arasındaki metropol şehir olma özelliğini taşıyan böyle bir şehir böyle bir tabloyu hak etmiyor. Peki bizim 3 dönemdir Ankara’ya gönderdiklerimiz ne yapıyor? Bunlardan bir tanesi Bulgaristan’daki ve Konya’daki yatırımlarını takip ediyor, diğeri fındığın pahalanması için dilek balonu uçuruyor, bir diğeri de pastacı, köfteci dükkanı kurdelesi kesmekle meşgul. Kimse Düzce’ye sahip çıkmıyor.”

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste yapılan seçimlerde mevcut başkan Ercan Katırcıoğlu ve listesi güven tazeledi.



Haber: Ö.YILMAZ