Dün yapılan Düzce Belediye Meclis toplantısında, Cedidiye Meydan Projesi’ne eklenen 71 araçlık yeraltı otoparkı için kredi talebi görüşüldü. Kredi talebine İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyeleri ret oyu verdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, "Dün yapılan belediye meclisi toplantısında Düzce Belediyesine ait bir kaç proje gündeme gelmiş ve oylanmıştır. Asar Suyu Rekreasyon projesi ve Aziziye Kapalı Pazar Yeri projesini ayırarak Cedidiye Meydanı ve kapalı otopark projesine İyi Parti Meclis üyeleri red oyu vermiş, fakat Ak Partili Meclis üyelerinin sayısal çoğunluğu ve kabul oyları ile Cedidiye Meydan ve kapalı otopark projesi Meclis’ten geçmiştir" dedi.

“45 -50 Araçlık araç için yeraltı otoparkı için bu tutar kamu zararı oluşturur”

40-45 araçlık park yeri için bu tutarın ancak kamu zararı olabileceğini belirten Er, "Sayın Başkanım!! Sayın Özlü!! Toplam sadece “71 adet” araç için yapılacak olan ve Cedidiye meydanındaki dükkan sahiplerine ve diğer hak sahiplerine tahsis edilecek park yerleri çıkartıldığında sadece 40-45 arasında Düzce halkının aracının park edilebileceği bir otopark için 11.000.000 ( eski para ile 11 Trilyon) borçlanmanın makul olmadığını düşünmekteyiz ki yapılan otopark harcamasının geri dönüşü de bu hesapla mümkün görünmemektedir. Halkın parasıdır, günahtır Sayın Başkanım. Her ne kadar kredinin projenin yer üstü kısmı için de harcanacağı söylense de, projenin tamamının 11 milyonun çok üzerinde olacağı aşikardır. Proje otopark yapımı ile beraber ekonomik görünmemektedir. Geçim sıkıntısının tüm milletimiz gibi Düzcelilerin de belini büktüğü bu zor günlerde, sadece halkın park edeceği “sadece 40 -45 araç” için yapılacak yer altı otoparkı ve faizi hariç harcanacak olan trilyonlarca lira para kamu vicdanını yaralayacaktır. Lütfen buna ‘dur’ deyiniz” diye konuştu.  

“Düzceliler olarak bunu kabul etmiyoruz”

İYİ Parti olarak projeye değil, ranta karşı olduklarını dile getiren Er, son olarak şunları söyledi:

“Biz İyi Parti Düzce Teşkilatı olarak son dönemlerde yurt çapında slogan haline de getirdiğimiz üzere projeye değil Ranta Karşıyız.  Bu minvalde kamu kaynaklarının ve halkımızın vergilerinin daha makul, rantabıl ve israftan uzak projelerde harcanmasını elzem görmekteyiz. Dolayısı ile İyi Parti Düzce Teşkilatları adına, Belediye Meclisinde partiniz meclis üyelerinin verdigi oylar neticesinde oy çokluğu ile kabul edilen Cedidiye Projesinin “ kapalı otopark” kısmını şahsınıza ait yetki paralelinde tekrar incelemenizi ve kamu adına projeyi değiştirmenizi, Düzce’nin parasını projenin makul olmayan yer altı otoparkı kısmı için harcamamanızı rica ediyoruz. İYİ Parti Düzce Teşkilatları olarak yaptığımız çalışmalarda ve ön incelemelerde Düzce Anıt Parkın altına 450-500 araçlık otopark projesinin çok daha ekonomik olduğunu görmüş, seçim döneminde de kamuoyu ile paylaşmıştık. Sizden de tüm Düzce adına Anıtpark otopark projesi üzerine çalışılmasını  “sadece 71 araçlık” Cedidiye kapalı otoparkının ve borçlanarak harcanacak olan milyonlarca liranın üzerinde tekrar düşünmenizi rica ediyoruz. Sayın Başkanım Ülke olarak Zor günlerden geçiyoruz. İsrafa dur demez, kamu kaynaklarını verimli kullanmaz isek daha zor günler bizleri bekleyecektir ki biz Düzceliler olarak bunu hak etmiyoruz.”

HABER: Savaş ARI