2019'da yapılacak yerel ve genel seçimlerle cumhurbaşkanlığı seçiminin erkene alınması olasılığına karşı, seçime girebilmek için 1. Olağan Kurultayı'nı, geçen Aralık ayında kurucu delegelerle yapan İYİ Parti, ilçe teşkilatları için de kongreye gitme kararı aldı.

GİK, “Kongreye gidin” dedi
Siyasi Partiler Yasası’na göre kongresini yapmamış partiler seçimlere katılma hakkı elde edemiyor. Bu kanun gereği seçimlerde yarış dışı kalmak istemeyen İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) kurultaydan sonra partinin teşkilatlandığı 75 ile bağlı ilçeler için de ‘Kongreye gidin’ dedi. Bu doğrultuda geride kalan hafta kongre süreci için düğmeye basıldı. Düzce’de ilk ilçe kongresinin adresi Akçakoca oldu.
Akçakoca İlçe Başkanlığı 1. Olağan Genel Kurulu, parti binasında dün gerçekleştirildi. Kongreye İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu’nun yanı sıra il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan İYİ Parti Akçakoca İlçe Kongresi, divan kurulunun teşekkülüyle devam etti. Divan başkanlığına seçilen Aydın Dursun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Akçakoca kongresine gönderdiği mesajı okudu.

“İYİ Parti 75 ilde teşkilatlanmasını tamamladı”
Kongrede konuşan İYİ Parti İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu, kuruluşundan bir ay sonra kongreye gitme nedenlerinin bir zorunluluktan kaynaklandığını söyleyerek, ”Bize “Partiyi kuramazsınız” dediler, partimizi kurduk. “Seçime giremezsiniz” dediler, 27 Aralık itibariyle ilgili kurumlara seçimlere girebilmek adına bütün resmi evraklarımızı verdik. Şu anda İYİ Parti 75 ilde teşkilatlanmasını tamamladı.” dedi.

“Bütün hukuki açıklık ve boşlukları biliyoruz”
”İYİ partinin seçime girmesini engellemek için ellerinden gelen bütün hukuki açıklık ve boşlukları biliyoruz.” diyen Katırcıoğlu, ”Bu nedenle İYİ Parti’nin Ankara’daki teknik kadroları, önümüzdeki günlerde partimizin seçimlere girmesini engelleyebilecek herhangi bir boşluk bırakılmaması için,  hukuki bütün süreçlerin tamamlanması için düğmeye bastı.” dedi.

Lokum: Kısa sürede çok şey yaptık
İYİ Parti İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum ise yeni bir yönetim olmalarına rağmen bir ay gibi kısa bir sürede çok şey yaptıklarını dile getirdi. Yönetim kurulu listelerinde geçmiş dönemde ilçe başkanlığı yapmış üç ismin de yer aldığını kaydeden Başkan Lokum, ismini vermek istemeyen ama kendilerine destek olacaklarını söyleyen çok sayıda ismin de yanlarında olduğunu söyledi.

Yoğunluktan ötürü tam anlamıyla sahaya inemediklerini de sözlerine ekleyen Lokum, kongrenin ertesi gününde artık sahaya inerek çalışma yürüteceklerini söyledi. 

Katırcıoğlu’ndan Öncü’ye ‘kongre’ açıklaması
Öte yandan apar topar kongre sürecine girilmesine ilişkin haber merkezimize açıklamalarda bulunan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu, seçimlere katılmalarının önüne hiçbir engel çıkarılmaması için bu adımı attıklarının altını çizdi. Genel Merkez’de toplanan Genel İdare Kurulu (GİK)’nun ilçeler için kongre kararı alması ile Düzce’de 1. olağan genel kurullara başladıklarını belirten Katırcıoğlu, önümüzdeki hafta da süreci tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Haber: C. ÜSTÜNER