Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 2 yıllık icraatlarını anlattığı toplantıda belediye iştirak şirketlerine 2019 seçimlerinde yeniden seçilemeyen ve bazılarının hakkında adli işlemlerin sürdüğü eski belediye başkanlarının atanmasına ilişkin muhalefetin eleştirilerine yönelik sert konuştu.

“Bu konuşanlar boş konuşuyor” diyen Özlü, “Konuştuklarının bir tek dayanağı yok. Karınlarından konuşuyorlar. İki sene önce seçimde millete gittik. Öncesinde herkes aslanlar gibi bağırdı çağırdı. Millet oy verdi. Millet açık ara farkla bize güvenerek AK Parti’ye ve bana oy verdi. Muhalefete güvenmedi. Millet size güvenmemiş, siz susacaksınız!” diyerek muhalefete yüklendi. 2024 seçimlerini göstererek muhalefete, “Oturacaksınız seçim zamanını bekleyeceksiniz” çıkışı yapan Özlü, “3 sene sonra millet sizi seçsin gelin belediyeyi siz yönetin. Milletin güvenmediği adamların laflarına itibar etmeyin” sözleriyle de Düzceliler’e seslendi.

“PROJELERİ DİNLEMEKTEN MUTLULUK DUYDUK”

Özlü’nün muhalefete yönelik “Millet size güvenmemiş, siz susacaksınız” çıkışına İYİ Parti Düzce Teşkilatları adına İl Başkanı Yunus Özay Er’den yazılı açıklamayla tepki geldi.  Er açıklamasının başında, Özlü’nün toplantısını basından takip ettiğini belirtirken, “Projelerinizi dinlemekten büyük mutluluk duydum, umarım en kısa zamanda bahsettiğiniz tarihlere uygun olarak hayata geçtiklerini de görür, başarınız ile biz de muhalefet olarak gurur duyarız. Malum artık icraat vakti” ifadelerini kullandı.

“DÜZCELİLER’İN YARISINDAN FAZLASI SİZE GÜVENMEDİ”

“Sayın Başkanım, sunumunuz esnasında muhalefete susun oturun demiş ve aldığınız oy itibarı ile muhalefete halkın güvenmediğini ifade etmişsiniz” cümlelerini kullanan Er, “Başkanım sizin yerinizde olsam alınan oy oranları üzerinden kesin bir ‘güven’ unsuru aramazdım. Çünkü bildiğiniz üzere son seçimlerde %47,14 oy oranı ile seçildiniz ki sizin kurduğunuz mantık ile halkın %52,86’si size oy vermemiş, yani Düzcelilerin yarısından fazlası size güvenmemiş olmaktadır” ifadelerine yer verdi.

“HALK MUHALEFETE GÜVENMEDİ DEĞİL, SİZE DAHA ÇOK GÜVENDİ”

Er, millet size güvenmedi anlayışına karşı çıkarak “Dolayısı ile bence halk bana daha fazla güvendi muhalefet partilerine ayrı ayrı daha az güvendi demek burada daha doğru olacaktır. Takdir elbette sizindir ama bu matematiğin sizi doğru yere götürmeyeceği son derece net” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİNİN EN ÖNEMLİ UNSURLARINDAN BİRİ MUHALEFETTİR”

“Türkiye Cumhuriyeti ‘demokratik’ laik sosyal bir hukuk devletidir” vurgusu yapan Başkan Er, “O demokrasi ki, kariyerinden her zaman büyük saygı ile bahsettiğim çalışkan bir evladını Çilimli Topçular köyünden alıp muazzam bir bireysel başarı eşliğinde Türkiye Cumhuriyetinde Bakanlık makamına taşımış, akabinde de doğduğu ile Belediye Başkanı yapmıştır. İşte o demokrasinin en önemli unsurlarından biri de ‘ muhalefet’ olup, demokrasinin de asıl önemi çoğunluktan farklı düşünme ve yaşama hakkını insanlara vermesidir. Halkımız da bu imkanını bu güne kadar gözü gibi koruya gelmiştir” cümlelerini aktardı.

“KONU MEMLEKET OLUNCA SUSUP OTURMAYACAĞIZ!”

“İYİ Parti olarak konu memleket olunca susup oturmayacağız” cümlesiyle “Susup, oturun” cümlesine atıfta bulunan Er, “Bize gelince… İyi Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar yaşadığımız sosyal ve politik anti-demokratik zorlukları en iyi bilenlerden biri olduğunuza inanarak İyi Partililerin hak ve özgürlükler noktasındaki gücünü ve direncini de göz ardı etmeyeceğinizi umuyorum. Konu memleket menfaatleri olduğunda susup oturmayacağımızı ve çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğimizi dikkatinize sunarım. Zaten fark etmişsinizdir de… Demokratik yönetimler esasen çokça da “tahammül”e dayanır… Malum, Siyasi yarışımız devam ediyor. Bir sonraki seçimde, inşallah, görüşmek üzere” diyerek Özlü’yü 2024 seçimleri için meydan okudu.

HABER: Mehmet GÜNESEN