Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün çağrısı ile dün Kültür Merkezi’ndeki Küçük Salon’da olağanüstü toplanan Düzce Belediye Meclisi’ne, Başkan Özlü’nün katılmaması, eleştirileri de beraberinde getirdi.

“Siyasi etiğe uygun değil”

Düzce Valiliği’nin izni ile  pandemi konularının görüşüldüğü olağanüstü toplantıya Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün katılmamasına tepki gösteren İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Ender Çakar, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Düzce Belediye Meclisi Belediye Başkanı Sayın Dr. Faruk Özlü tarafından olağanüstü gündemle toplantıya çağrılmıştır ve dün olağanüstü gündemle toplanılmıştır. Meclis üyelerine gönderilen gündem maddelerinden arsa satışı için yetki verilmesi talebi pandemi ile alakası olmadığı için gündemden çıkarılmıştır ki gündeme yazılmasını hata olarak gördüğümüz bu konunun gündemden çıkarılması doğru bir karar olmuştur fikrindeyiz.  Belediye meclis üyelerinin kendi sağlıklarını riske edip katıldıkları ve Belediye başkanının kendi çağrısı ile olağanüstü topladığı meclise Sayın Dr. Faruk Özlü’nün gelmemesinin bizleri toplumumuz adına üzmesi bir yana, siyasi etiğe uygun olmadığı kanaatindeyiz.”   

“Takdir Düzce halkının”

Başkan Özlü’nün, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Düzce Belediye Meclis Üyesi Kemal Günaydın için düzenlenen cenaze törenine de katılmadığını belirten Çakar, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Tüm dünyada yaşanan pandemi döneminde üstelik bir belediye meclis üyemizin vefatının üzerinden 2 gün geçmesine rağmen meclise gelmesini, başkanlık etmesini ve cenazesine katılamadığı Sayın Kemal Günaydın’ın çalışma arkadaşları olan meclis üyelerinin acılarını paylaşması doğru olurdu diye düşünüyoruz. Takdir elbette Sayın Dr. Faruk Özlü’nün ve Düzce halkınındır.”