Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından gerek seçim öncesi gerekse göreve geldikten sonra 'proje' olarak Düzceliler’e sunulan çalışmaların çoğunun tamamlanamadığını ya da sözde kaldığını savunan İYİ Parti, son olarak Başkan Özlü’nün “22 yıldır çözülemeyen sorunu çözdük.” dediği eski Basmacılar Çarşısı alanında çukur kazılıp bırakılmasıyla dalga geçti.

İYİ Parti Düzce Teşkilatı, gençlik kolları kanalıyla yaptığı açıklamada, hukuki sürece takılan çalışmayı ‘Devasa çukuru alabalık tesisi olarak değerlendirelim’ çağrısı yaparak, gecikmeyi ti’ye aldı.

Deprem öncesi dönemde vergi dairesi olan deprem sonrası dönemde de bir kısmı Basmacılar Çarşısı bir kısmı ise boş alan olarak kullanılan alanın hukuki süreç tamamlanmadan kazıldığını öne süren İYİ Parti, mahkeme tarafından durdurma kararı alınınca çalışmanın derin bir çukur olarak kaldığına işaret etti.

Ucu açık bir şekilde bekleyen ve akıbeti kamuoyu ile paylaşılmayan alan hakkında İYİ Parti Düzce İl Gençlik Kolları’nın bir 'proje' hazırladığı vurgulanan açıklamada, ilgili alanın 'alabalık tesisi’ olarak kullanılması önerildi.

“Düzceliler vaat edilen projelerin bitmemesinden yorgun düştü”

Açıklamada, İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Dilara Kefeli’nin şu ifadelerine yer verildi: “Düzce halkı vaat edilen projelerin yapılmaması, başlayan projelerin gecikmesi ve bitmemesinden dolayı yorgun düşmüştür. En son İstanbul Caddesi’nde eski vergi dairesi olarak bilinen alanda yaşananlar, hukuki süreç bitmeden '22 yıllık sorun çözüldü' pankartlarının asılması Düzceliler’i anlaşılmaz bir durum ile karsı karşıya bırakmıştır. Biz de gerek bu durumun çözülmesi gerekse de açılan derin çukurdan faydalanılması adına Düzce Belediye Başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü’ye çukurun su ile doldurulup ‘alabalık' tesisi olarak Düzceliler’in hizmetine sunulmasını öneriyoruz.”