İYİ Parti’nin İller bazında yaptığı çalışmalar kapsamında, Düzce’ye gelen ve 3 gün boyunca Düzce’de sanayici, esnaf ve çiftçilerle görüşerek, sorunlarını dinleyen heyet, yerinde tespit ettikleri sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getirmeye devam ediyor.

GÜMÜŞOVA GENEL KURULDA

Geçtiğimiz günlerde Yığılca’daki tespitlerini TBMM Genel Kurulu’nda anlatan İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, bu kez Gümüşova’da yaşanan sorunları ele aldı. 2/B arazisi sorunlarını, içme suyu kaynağı sıkıntılarını milletvekillerine anlatan Filiz şöyle konuştu:

“KÖYLÜLER 2/B ARAZİLERİ NEDENİYLE TAPU SORUNU YAŞIYOR”

“Geçtiğimiz hafta Düzce Gümüşova ilçesini ziyaret ettik. Her yerde olduğu gibi esnaf ve çiftçilerin yaşadıkları ekonomik sıkıntılara ilaveten başka sorunları da var. Pazarcık Köyü’nde köylüler yıllardan beri işledikleri 2/B orman arazilerinde tapu sorunları yaşadıklarını, bir maden firmasının köylülerin işledikleri arazi aleyhine orman içerisinde genişlediğini anlattılar.

Halilbey Köyü’nde orman idaresi ve tapu dairesi arasındaki uyumsuzluk sonucu 2/B tapulu arazilerinin ellerinden çıkması sorunlarını anlattılar. Ayrıca, Halilbey Köyü’yle beraber 3 köyün giriş yolunun yaralanmalı kazaları önlemek için bir an önce düzeltilmesini bekliyorlar” dedi.

“SULAR ÇAMURLU AKIYOR”

Gümüşova ilçesi ve çevre köylerin içme suyu sondaj kuyularından temin edilmekte ve sular çamurlu akmaktadır. Gümüşovalılar, Dededüzü Köyü sınırları içerisinde yer alan ve sınır değişikliğiyle Sakarya iline geçen su kaynağından yararlanmak istemektedirler. Yetkililerin bilgisine gereği için sunuyorum”