Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tensipleriyle AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı’na aday gösterilen ve 8 Mart’ta yapılan kongrenin ardından görevi devralan Keşir, Genel Merkez’de yoğun bir çalışma temposu içerisine girdi.

Bir yandan AK Parti’yi 2023’e taşıyacak olan kadın kolları yönetim listesinin oluşturan, bir yandan da tebrik ziyaretlerine gelen konuklarını ağırlayan Keşir, yeni görevi sonrası ilk ziyaretini 29 Mart’ta memleketi ve seçim bölgesi Düzce’ye yaptı.

Burada yaptığı basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevi verirken özellikle Doğu ve Güneydoğu'dan başlanarak sahada olunması talimatı verdiğini belirten Keşir, Türkiye’yi karış karış gezeceğini ifade etmişti.

Genel Merkez’deki çalışmalarını tamamlayan ve bir çalışma programı hazırlayan Genel Başkan Keşir, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002 seçimlerinde ilk seçim beyannamesi ve ilk mitingini orada yapması sebebiyle yurt gezilerine dün Hakkari’den başladı. 

Burada AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından hazırlanan "Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali" konulu programı da başlatan Keşir, kadınlar tarafından yoğun ilgi gördü.

 “BİZ KADIN EMEĞİNE YÖNELİK BİR GELECEK BIRAKMAK İSTİYORUZ”

Hakkari ziyaretinde, sadece teşkilat çalışmaları ve buluşmaları yapmayacaklarını ifade eden Keşir, "Biz aslında, gittiğimiz ilin kadınlarına, kırsal kalkınma ve kadın emeğine yönelik, bir proje, bir gelecek bırakarak ayrılmak istiyoruz. Onun için "Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali Buluşmaları" yapıyoruz. 81 ilde bunu projelendirdik" ifadelerini kullandı.

KOSGEB, Tarım İl Müdürlüğü, İŞKUR, Ticaret Bakanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşlarının kadın kooperatiflerine yönelik hibelerinin bulunduğunu da belirten Keşir, "Bunların bir kısmı tarıma ve kırsal kalkınmaya yönelik ama bir kısmı kadın girişimciliğine yönelik. Biz bunların her birini, o ilin sosyolojik ve coğrafi durumuna göre bir planlama yaparak, o ilde doğru uygulama örneklerini, yani o ilde daha önce bu uygulamaları kullanmış başarı öykülerini vatandaşlarımızla tanıştıralım istiyoruz. Hem de bu projeleri onlara anlatalım istiyoruz" diye konuştu.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, illere gitme nedenlerinin büyük kısmının, "Kadın Emeği Buluşmaları" olacağını da sözlerine ekledi. Daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı bünyesinde kadın kolları başkanlık biriminin hizmetinin açılışını yapan Keşir ve beraberindekiler, partili kadınlar ile bir araya geldi.

KEŞİR, KADIN GİRİŞİMCİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Keşir ve beraberindekiler daha sonra Atatürk Kültür Merkezinde kadın girişimciler ile bir araya geldi. Programa Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ile kamu kurum müdürleri ve girişimci kadınlar katıldı. Burada Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, KOSGEB, İŞKUR, Ticaret İl Müdürlüğü gibi kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ile kadın girişimci ve kooperatiflerine verilen hibe destekleri ele alındı.

Programda girişimci kadınlara hitaben açıklamalarda bulunan Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Keşir, kadınların hem hayal güçlerini güçlendirmeyi hem de kırsal kalkınmada ev ekonomisinde ve kadın emeğini değerlendirmede onlara bir proje, bir başlangıç noktası bırakmak istedikleri mesajını verdi. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının kent genelinde girişimcilere yönelik verdikleri hibe ve destekler ile ilgili detaylı sunum yaptığı programda, destek alarak işlerini kuran kadınlara da söz verildi.

Genel Başkan Keşir’in yurt gezilerine farklı şehirlerle devam edeceği öğrenildi.

HABER: ÖNCÜ HABER MERKEZİ / İHA