Geçtiğimiz 8 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oluruyla tek aday olarak girdiği AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı Kongresi’nde resmen göreve seçilen Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, üstlendiği bu önemli görevin ardından ilk ziyaretini memleketi Düzce’ye gerçekleştirdi.

Kongre sonrası görevi devralan ve yoğun bir çalışma temposuna girerek bir yandan AK Parti’yi 2023’e taşıyacak olan kadın kolları yönetim listesinin oluşturan, bir yandan da tebrik ziyaretlerine gelen konuklarını ağırlayan Keşir, bugün tüm gününü Düzce’ye ayırdı.

Saat 12.00’de AK Parti Düzce İl Başkanlığı’nda programına başlayan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Keşir, burada partililerle bir araya geldi. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Keşir, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulunurken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“GÖZLER DAHA ÇOK DÜZCE KADIN KOLLARI’NDA OLACAK”

Görevin kendisine verildiğini genel kurula 1.5 gün kala öğrendiğini belirten Keşir, "Sayın Cumhurbaşkanımız kongreden 1.5 gün önce görevi tevdi etti. Sonrasında 8 Mart'ta bir kongre süreci yaşadık. Yaklaşık 20 günlük süreçte de büyük kongre hazırlıklarımızı yaptık hem de kendi iç yapılanmamızı biraz oturtmaya çalıştık. Bu süreç içerisinde Düzce'yi ziyaret etme fırsatını bugün bulabildik. Bir an önce Düzce'ye gelmek gibi ciddi bir gayretim vardı. Burada olduğum için çok mutluyum. Her hafta şehre gelmeye gayret eden bir milletvekiliyim. Gelemediğim hafta bir şey mi kaçırdım diye tedirgin oluyorum.” dedi.

“CUMHURBAŞKANI SAHADA OLMA TALİMATI VERDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve oy veren delegelere teşekkür eden Keşir, “Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız bu gücü ilimizden aldığımızı ifade etmek isterim. İl teşkilatlarımızdan ve Düzceli hemşehrilerimizden ciddi bir güç aldım. Onun için teşkilâtlarımıza ve tüm Düzceli hemşehrilerime teşekkür etmek isterim. Tabii bir milletvekili seçildiğinde tüm şehrin milletvekilidir. Türkiye'nin milletvekilidir. Yaklaşık 6 yıllık milletvekilliği sürecimizde genel politikalarla ilgili gayret etmeye çalıştık ama bundan sonra farklı bir sorumluluğumuz var.

Sayın Cumhurbaşkanımız görevi verirken özellikle Doğu ve Güneydoğu'dan başlanarak sahada olunması ve saha ve teşkilat siyasetinin yapılmasını talimatlandırdı. İlk ziyaretimizi Düzce'ye yaptık ama bundan sonra hızlı bir şekilde Türkiye'nin hemen hemen bütün illerini dolaşmak istiyoruz. Deyim yerindeyse tıkır tıkır işleyen bir teşkilâtın sorumluluğu üzerimizde. Herhalde gözler daha çok Düzce Kadın Kollarında olacak. Ama ben Düzce Kadın Kolları'nın çok güçlü bir gelenekten geldiğini biliyorum." diye konuştu.

“AK PARTİ KADIN KOLLARI ÜYE SAYISI BAZI AVRUPA ÜLKELERİNDEN FAZLA”

AK Parti’nin diğer pek çok partiden en önemli farkının teşkilatlarından aldığı güç olduğunun altını çizen Genel Başkan Keşir, “AK Parti Kadın Kolları’nın tüm Türkiye’de 5.5 milyon üyesi var. Bu bazı Avrupa ülkelerinin nüfusundan fazla. Bu Türkiye’deki bazı siyesi partilerin topla üye sayısından da fazla. İşte biz bu kadınların gücüne ve kadınların partimizce ve Cumhurbaşkanımıza verdiği güce ve desteğe gerçekten çok güveniyoruz. O anlamda 5.5 milyon üyeye mahcup olmamak adına da bir gayretimiz olacak. Hem sahada teşkilatlarımızla yapacağımız çalışmalarla, kırsal kalkınmaya kadınların yapacağı çalışmalarla ilgili.” dedi.

‘ŞUNU YAPACAĞIZ’ DEMEYECEĞİM YAPTIKÇA GÖRECEKSİNİZ

Görev döneminde örnek projelere imza atacaklarını belirten AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “Hani ‘şunu şunu yapacağız’dan öte yaptıkça göreceğinizi belirtmek isterim. Sahaya indikçe projelerimizi duyacaksınız.” diyerek iddialı konuştu.

“D-655‘TE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

D-655 Düzce-Zonguldak Batı Karadeniz bağlantı yolunun heyelan nedeniyle çökmesiyle ilgili de bölgede incelemelerde bulunduğunu söyleyen Keşir, “Düzce’ye sabah erken saatlerde geldim. Akçakoca yolunu yerinde görmek istediğim için ziyaret ettim. Yolda heyelan meydana geldiğinde hemen gün içinde bakanımızla görüştük. Dün de yine Sayın Bakanımızla görüştük. Şu an servis yolu çalışmaları devam ediyor. Hava yağmurlu olduğu için asfaltlama hava şartlarına bağlı. Ona rağmen şu an kamyonlar ve kepçeler orada çalışıyor.” dedi.

“250 METRELİK ALAN YENİDEN YAPILACAK”

“Burası Batı Karadeniz’in önemli ana arter bir yolu ve bu yolun kapanması mümkün değil.” diyerek çalışmaların hızlı şekilde yürütüleceğini belirten Keşir, “Hızlı bir şekilde 3-5 günde servis yolunu hızlıca açmak istiyoruz. Akabinde hızlı bir şekilde 80 metrelik çöken yerle birlikte yaklaşık 250 metrelik alanın yeniden yapımı söz konusu. Biliyorsunuz coğrafyamız yağışlı bir bölge. 2003’te yapılan bir yol. Geçen bu sürede yağan yağışlar, toprak altından giden su kaynakları nedeniyle ne yazık ki o uçuk meydana geldi. Tek tesellimiz o an bir can kaybın olmaması. Hem Karayolları Genel Müdür, hem bölge müdür hem de Sayın Bakan Karaismailoğlu ile yaptığımız görüşmelerde o yolun çok hızlı bir şekilde, süre vermemeyim, çok yakından takipçisi olacağım” dedi.

“YÜKÜMÜN AĞIR OLDUĞUNUN FARKINDAYIM”

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevini layıkıyla yerine getirmek için çalışacağını söyleyen Keşir, “Yükümün ağır olduğunun farkındayım. Sayın Cumhurbaşkanımızın yüklemiş olduğu sorumluluğun farkındayım. Bu gerçekten büyük bir sorumluluk. Hem onure oluyorsunuz ama bir o kadar da sorumluluğu omuzlarınızda hissediyorsunuz. Ben kadınlarımıza güveniyorum.” diye konuştu.

“TERÖRÜ ANNELERİN AZMİ BİTİRECEK”

AK Parti Düzce Teşkilatları’nın Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Keşir, “Diyarbakır Anneleri çok şerefli ve dik bir duruşu temsil ediyor. Ben onların ilk eylem günü söylediğim aynı şeyi söylüyorum bu terörü annelerin azmi bitirecek. Ben de en yakın zamanda bölgede olacağım. O teröristler annelerin yıllarca akıttığı gözyaşlarında boğulacaklar.” dedi.

“KIZ ÇOCUKLARINA TACİZ, TECAVÜZ İDDİALARI ASLA GÖZ ARDI EDİLEMEZ”

Çilimli Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde görevli bir personelin kız çocuklarına yönelik istismar iddiasıyla ilgili soru üzerine Keşir şu şekilde yanıt verdi:

“Yaklaşık 17 yaşından beri dezavantajlı kesimler ve kadınlar benim çalışma alanım. Kadınları ve kız çocuklarına taciz, tecavüz iddiaları asla göz ardı edilemeyecek iddialar. Bu anlamda çok güçlendirilmiş yasalarımız da var. Biz hem vaka vaka olayları takip ediyoruz hem de genel yasal düzenleme sürecini takip ediyoruz. O konuda hiç şüpheniz olmasın. Bu bizim ‘ama, fakat’ diyemeyeceğimiz en önemi konu başlıklarından biri.” diyerek ‘sıfır tolerans’ vurgusu yaptı.

“AK PARTİ’NİN KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI 2012’DE BAŞLAMADI”

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Kararı’yla İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasıyla ilgili de AK Parti’nin kadına yönelik şiddetle mücadelesinin bir sözleşmeye indirgenemeyeceğini belirten Keşir şöyle konuştu:

“İstanbul Sözleşmesi’ni 2021 tarihinde imzaladık. Ama AK Parti’nin kadına şiddetle mücadele çalışmaları 2012’de başlamadı tabii. Bizim ilk 2002 seçim beyannamemizden bu güne kadar her manifestomuzda kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığımız var. Ayrıca kararlılıktan öte, 2005’te parlamentoda Töre ve Namus Cinayetlerini Önleme Komisyonu kuruldu ve bir rapor yayımlandı. O raporun akabinde biz Türk Ceza Kanunu’nda bir düzenleme yaptık. Töre, namus şaikiyle işlenen cinayetleri ağırlaştırılmış suç kapsamına aldık. Bakın 2005’ten, İstanbul Sözleşmesi imzalanmadan çok yıllar önce. Yine 2009’da parlamentoda Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kuruldu. Yine İstanbul Sözleşmesi yoktu.

“KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE BİR SÖZLEŞMEYLE SINIRLANDIRILAMAZ”

AK Parti’nin kadına yönelik şiddetle mücadeledeki kararlılığı bir sözleşmeyle sınırlandırılabilecek bir konu değil ve 2012’de başlamadı. Cumhurbaşkanımızın her konuşmasında ifade etiği gibi bu konudaki kararlılığımız kesin. Sözleşmeden çıkma gerekçemiz ise kadına yönelik şiddetle mücadelede bir zafiyetten veya fikir ayrılığından değil. Sözleşmenin kadına yönelik şiddetle mücadele kısmının bir başka konunun gölgesinde kalması. Açıkçası bundan rahatsız olduk.

“YENİ DÜZENLEMELERLE TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLACAĞIZ”

Biz kadına yönelik şiddetle mücadelenin müstakil ve emin adımlarla gidilecek bir konu olmasında kararlıyız. Hem de kendi medeniyetimizden aldığımız güçle, zaten mevcutta devam eden yasalar ve kanunlar var. Bunlarla beraber yeni düzenlemelerle iddia ediyorum dünyaya örnek uygulamalarla bu konudaki kararlılığımızı göreceksiniz.”

“BAKANLA GÖRÜŞTÜK BUNDAN SONRASI TEKNİK BİR KONU”

Son dönemin gündem olan konusu hızlı tren ile ilgili de görüşlerini paylaşan Keşir süreci şu sözlerle anlattı:

“Hızlı tren konusundaki kronolojiden de kısaca bahsedeyim, şimdiki Bakanımız Adil Bakanımız Bakan olmadan önce bakan yardımcısıydı biliyorsunuz. Biz Ayhan Şamandar hocamız başkanlığındaki Düzce heyetini o dönem Adil Karaismailoğlu Bakan Yardımcımızla ve teknik ekiple bir toplantı yaptık. Bu toplantı randevusunu anlatmak siyasi bir gayret gerektirir.

Biliyorsunuz bu tür projeler teknik projeler. Ulaştırma Bakanlığı adı altında Proje Genel Müdürlüğü var. Nedir bu Genel Müdürlük, Marmaray, Avrasya Tüneli, Üçüncü havalimanı gibi büyük projelerin, projelerini onaylayan bir genel müdürlük. Hatta toplantıda o genel müdür de vardı. Sayın Karaislamaoğlu’ da vardı ve biz hem bakan yardımcımıza hem bakan heyetimizle iki buçuk saatlik bir sunum yaptı Ayhan Şamandar hocamız. Bu randevuyu almak siyasi bir karar. Bundan sonraki teknik bir süreç ve o ana kadar bizim iddia ettiğimiz bu güzergâh fizibilite kapsamında değildi.

“FİZİBİLİTE BİTMEK ÜZERE”

Bize şunu söylediler ”Sizin verdiğiniz rakamları değerlendirelim ve fizibilite yapıp yapmayacağımıza karar verelim” dediler ve o süreç geçti. Dediler ki sizin yaptığınız çalışma fizibilite yapmaya uygun. Biz bu fizibiliteyi yapıyoruz yapacağız alternatif bir güzergâh olarak dedi. Benim bildiğim bir fizibilite yapıldı ve bitmek üzere.” dedi.

“FİZİBİLİTE SONUÇLARININ ARDINDAN SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

“İşin teknik kısmı tamamen ayrı” ifadelerini kullanan Keşir, “Türkiye’deki tüm büyük projeleri yürüten bir genel müdürlük çalışıyor oranın teknik adamları çalışıyor. Onların teknik bilgisini Türkiye’deki büyük projelerini ortaya koyan ekip o ekip. Bu raporun sonucuna göre bizde siyasi destek bütün şehir olarak biz de veriyoruz. Şehrimizin menfaati için olan bir sürecin yanındayız. Bu konu hakkında kimsenin endişesi olmasın. Tekrar söylüyorum bu teknik bir konu, o fizibilite sonuçları gerçekten önemli, o fizibilitede çıkan rakamlar siyaseten yorumlanacak rakamlar olmayacak. Bundan emin olun, aksi halde az önce saydığım büyük projeler siyasi iradeyle beraber, teknik ekiple yapılan projeler. Biz o fizibilite raporunun sonuçlarını bekliyoruz. İnşallah sonuçların ardından bu sürecin takipçisi olacağız.” dedi.      

PROTOKOL ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir partideki açıklama ve temasları sonrası protokol ziyaretlerine başladı. Bu kapsamda ilk durağı Düzce Valiliği olan Keşir, burada Düzce Valisi Cevdet Atay ile makamında görüştü. Ardından rotasını Düzce Belediyesi’ne çeviren Keşir, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yle bir araya gelerek gündemdeki konular hakkında istişarelerde bulundu.

“AK PARTİ DÜZCE TAKIMI İYİ BİR TAKIM”

Burada bir açıklama yapan Keşir, “Biz milletvekilliğine birlikte başladı. Bakanlık döneminde de birlikte çalıştık. Belediye başkanın olarak hem bakanlık hem de diğer tecrübelerini Düzce’ye aktarıyor. Her yerde, Sayın Bakanımız görseniz, katı atık tesisi, mali disiplin bunları tek tek anlatmaya çalışıyoruz. Hem beyefendiye hem diğer arkadaşlara. Siyaset bir takım oyunudur. Biz el birliğiyle, il başkanımız, milletvekili arkadaşımız, belediye başkanımız olarak kendimize düşen görev nerdeyse o göreve şehrimize katma değer üretelim diye çalışıyoruz. İyi bir takım olduğumuza inanıyorum. AK Parti Düzce takımı iyi bir takım. Ben de bir takım oyuncusu olan neyse onu el birliğiyle yapmaya gayret ediyorum. Türkiye genelinde sorumluluklarımız arttı. Allah bizi memleketimize, milletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza mahcup etmesin.” diye konuştu.

Ardından Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Kolları Eski Başkanı Ülviye Dikmen ile bir araya gelen Keşir, Ayşe Keşir, AK Parti Düzce Kadın Kolları Teşkilatı’yla bir toplantı yaptı.

Saat 16.30’da Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özgür Işık’ın ailesinin evinde ziyaret edecek olan Keşir daha sonra Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’ne geçerek MÜSİAD Düzce 7. Olağan Genel Kurulu’na katılacak.

HABER: Mehmet GÜNESEN