Düzce Belediye Başkanlığı koltuğu için AK Parti il binasında dün temayül yoklaması gerçekleştirildi. Temayülde oy verme işlemini yaptıktan basına açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in istifasını değerlendirdi.

"İstifasını üzüntü ile karşıladık"
Keskin durumu üzüntü ile karşıladıklarını fakat genel merkezin tasarrufunun üzerinde bir tasarruftan söz etmenin mümkün olmadığını dile getirerek, “Sayın başkanımız istifasını vermiş. Genel merkez de kabul etmiş bu kararın ardından bir açıklama yapmamız da çok doğru olmaz diye düşündük. Sayın başkanımız bizim abimizdir. Düzce’ye kalıcı hizmetler bırakmıştır. Sayın başkanımızın hukukunu korumak bizim görevmizdir. Kendisine bugüne kadar yaptığı büyük hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Sayın başkanımızın kendi kararıdır. Eleştirmek bize düşmez.“ şeklinde konuştu.

Temayül, istişareler ve Cumhurbaşkanı'nın kararıyla belirlenecek
Temayül yoklamasını değerlendiren Keskin başkanlık seçimini birlik ve beraberlik içerisinde geçirdiklerini belirtti. Sürecin Düzce için hayırlı olması temennisinde bulunan Keskin, “Belediye başkanı adayımızı yerelde temayülle, Genel Başkan Yardımcılarımızın istişareleri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla bir arkadaşımız tavsiye edilecek.“ dedi.

İsimler üzerinde durmuyoruz
İsimler üzerinde durmadıklarını belirten Keskin, “21 meclis üyemiz var. 21’i de bu partiye gönül vermiş çok değerli isimler. Şu olsun bu olsundan ziyade isimler üzerinde durmuyoruz. Burada bir basamak temayül yoklaması, bir basamak bu arkadaşlarımızın çalışmaları, arkadaşlarımızın eğitim durumları ve sayın bakanımızın, milletvekillerimizin ve il yönetiminin fikirleri alınacak. Tüm bu birikimler Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Teşkilat olarak, 'Şu arkadaşımızı destekliyoruz, bu arkadaşımızı destekleyemiyoruz.' diye bir şey kesinlikle olamaz. Biz bir aileyiz.“ diye konuştu.

‘Bizde görev istenmez verilir‘
AK Partili meclis üyelerinin başkanlık için talepte bulunmasını normal ‘Bizde görev istenmez verilir‘ diyen Keskin, bazı isimlerin talepte bulunmasını normal karşıladıklarını söyledi.

Haber; C. ÜSTÜNER