Er, "Düzce Belediye Başkanı Sayın Dr. Faruk Özlü düzenlenen bir lansman ile Cedidiye Meydanı ile alakalı bir projeyi daha kamuoyu ile paylaşmıştır. Lansman esnasında dahi projenin ‘değişebilir’ nitelikte olduğunu ifade etmesi, alışılageldiği üzere, projenin eksik ve verimsiz olabileceği izlenimini oluştursa da İYİ Parti Düzce Teşkilatı olarak, Projeye dair sorularımıza cevap almak ve akabinde yeni bir açıklama ile kamuoyunu aydınlatmak isteriz" dedi.

“YIKILAN DÜKKÂNLARDA Kİ ESNAFLAR NE OLDU?”

Er, peş peşe sıraladığı sorularla Düzce Belediyesini Plansızlık, programsızlık ve belirsizlikle suçladı.

Cedidiye meydanında dükkânları yıkılarak ticari hayatları sekteye uğrayan esnaflar üzerinden sorular yönelten Er, “Bu yıkımı hangi öngörüye göre yaptınız? İnsanların ticaret hayatlarını bu derece etkileyebilecek bir kararı,  projelerinizi sürekli değiştirerek nasıl bu kadar kolay verebiliyorsunuz? Dükkânları yıkarken ki düşünceniz ile bugün geldiğimiz noktaya yönetiminizi savuran husus nedir?” dedi.

“ESNAFIN MAĞDURİYETİNİ GİDERİN”

Sözlerine; Öncelikle dükkânları yıkılan esnafın mağduriyetini bir an önce gidermelisiniz diyerek devam eder İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er; “1 Temmuzda inşaat başlayacak demişsiniz… Esnaflarımız adına takipte olacağız. Ne yapacağınıza lütfen karar verin insanlara eziyet etmeyin.” Şeklinde konuştu.

“BELEDİYE BİNASI EKONOMİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMADI”

Projeyi iki etaba ayırmış, 2. Etabında Belediye Binasının yıkılacağını ifade etmişsiniz. Sanki ana tartışma odağını Belediye binasının yıkımı üzerine kurup projenin 1. Ayağını bu arada yapabilme amacınız var gibi.” Diyerek, Belediye Başkanını kamuoyunun dikkatini dağıtmakla suçlayan Er; “Belediye Binasının ekonomik ömrü henüz dolmadı. Yıkım kararı ile kamu zararı yaratıyorsunuz. Hukuki ve idari açıdan dikkatinize sunarız!” uyarısında bulundu.

Bunlarla beraber, İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Belediye Başkanına şu soruyu yöneltti; “Cedidiye Meydanını tam manası ile meydan havasına sokacaktınız. İnşa ettiğiniz dükkânların mimarisi ile meydanın etrafını kapatıp alanı nasıl ferah ve kentin meydanı hüviyetine sokacaksınız? Bu hali ile meydanda ciddi bir rant oluşmuyor mu?