Konuralp Belediyesi tarafından kapatılan CHP Belde başkanlığı hakkında İl Başkanı Zekeriya Tozan’dan açıklamalar geldi.
Belde başkanlığının kapatılmasını haksızlık olarak niteleyen Tozan, “Belde başkanlığımız haksız yere kapatıldı. Ben Konuralp Belediye Başkanı ile görüştüm. Kendisi bana oranın kamulaştırılacağını söyledi. Biz kendimiz gidip o mühürü oradan kaldırabiliriz. Fakat biz bu işlemleri yasal yollardan halledeceğiz. Burası hukuk devletidir. Burada keyfi uygulamalar yapılamaz. Biz bu konunun üzerinde duracağız. Hakkımızı her yerde arayacağız. İçişleri bakanlığı, savcılık ve mahkemelere dilekçeler gönderip bu işi yarıda bırakmayacağız” dedi
CHP Merkez İlçe Başkanı Mahmut Ataseven ise Konuralp Belediye Başkanlığına bir dilekçe gönderdi. Bu dilekçenin içeriği ise şöyle:
“Cumhuriyet Halk Partisi Konuralp Belde Başkanlığı, halen kiracı olarak bulunduğu çarşı Binada partililer tarafından ve partice karşılanan gelirler doğrultusunda misafirlerin ağrılanması babında çay yapılarak ikramda bulunulmaktadır. Ticari bir kar amacıyla hareket edilmemektedir. Vergi Dairesi kayıtlarında da yapılan denetimler sonucu bu binada vergi mükellefiyetini gerektirecek faaliyet olmadığı tespit edilmiştir. Düzce Dernekler Masasınca da bu konuda bir tespit söz konusu değildir denildi.