Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Akçakoca’da bir tatil köyünde düzenlenen ‘Üniversite Başkanları Yaz Kampı’na katıldı. AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, İlçe Başkanları ile kampı ziyaret eden Karamollaoğlu, “İşte Ordu İşte Komutan “sloganları ile karşılandı. İç ve Dış Politika, Milli Görüş’ün Temel İlkeleri ve Türk Eğitim Sistemi konusunda açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, “Sizler Anadolu Gençlik Derneği Türkiye’mizin geleceğinde etkili olacak insanların yetiştirilmesinde etkin rol oynayan bir kurum olma durumundadır.” dedi.

Eğitim sistemimiz milli olmaktan uzak ve bir türlü bizim istediğimiz mecraya sokulamadı
Eğitim sisteminin mevcut durumunu eleştiren Karamollaoğlu, “Ülke meseleleri ile ilgili olmak genellikle Üniversite yaşamında başlıyor ve tanışıyorsunuz. Çoğunuz bir mesleği tercihle yola çıkmanıza karşın buna ulaşamayabiliyorsunuz. Bizim eğitim sistemimiz milli olmaktan uzak ve bir türlü bizim istediğimiz mecraya sokulamadı. Birçok dışarı kökenli sistemler getirildi, denendi ancak eğitim ve öğretimde istenilen standartlara ulaşılamadı. “ diye konuştu.



Bu değerler bizim eğitim sistemimizde yok
Eğitim modelinin toplumun değerlerini dikkate alacak ve sorunlarını çözümünde hakkaniyet ölçüsünde çalışacak ve emek sarf edecek bireyler yetiştirmekten uzak olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, “Bu konuda mücadele edecek bir gençlik yetiştirilmiyor. Bu değerler bizim eğitim sistemimizde yok. Herkese ben demek öğretiliyor. Meslek seçiminde ve bu konuda eğitim alırken yaparak yaşayarak öğrenmeye önem verilmiyor.” şeklinde konuştu.



Sizler Anadolu Gençlik olarak farklı şekilde yetiştiriliyorsunuz
AGD’nin doğru yolda ilerlediğini aktaran Karamollaoğlu, insanların çevresindeki tüm canlı yaratıklardan farklı olduğunu ifade ederek, “Bizi farklı kılan düşünebilme kabiliyetidir. Cenabı Hakk’ın bize bahşettiği bu hakkın kadrini bilmemiz lazım. Doğru tercihte bulunabildiğimiz zaman eşrefi mahkukat noktasına yükseliriz. Yani yaratılmışların en yükseğinde yer alırız. Diğerinde en altta yer alırız. İman bize bahsedilen en büyük nimettir. Aklımızla düşünürüz. Aklı olmayanın dini yoktur. Hükümdür bu. Sizler Anadolu Gençlik olarak farklı şekilde yetiştiriliyorsunuz. Doğru bir tercih yapmışsınız. Bizim temelde ister Anadolu Gençlik diyelim ya da başka bir şey diyelim, Milli Görüş anlayışı inancımızın nasıl şekilleneceğini gösterir. Bundan dolayı bu tercihiniz AGD’nin size gösterdiği hedef önemsenmelidir” diyerek tamamladı.

Karamollaoğlu’nun konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Eğitim programı Pazar günü sona erecek.

Haber:Y.SEVER