CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu düzenlediği basın toplantısı ile Düzce gündemindeki konulara değindi.

BURADA RESMEN BİR SOYGUN VAR!

Karslıoğlu, ihalesi yapıldıktan sonra tekrar hizmet vermeye başlanan Düzce Üniversitesi hastanesi kantininde fayiş fiyatla ürün sattığını ve vatandaşın resmen soyulduğunu öne sürdü.

Karslıoğlu, "Üniversite kantininde fiyatlar 2-3 katı satılmakta. Vatandaş soyulmakta. Eğer sözleşmede piyasa koşullarında satılacak diye bir madde varsa uygulanmalı. Bunu suç duyurusu olarak buradan dile getiriyoruz. Burada resmen bir soygun var. AK Partili Belediye meclis üyesinin işletmesinde olduğunu biliyoruz. Buradan il başkanı, belediye başkanı ve milletvekillerini duyarlı olmalarını istiyorum." dedi.

ÖNCE DÜZCE BELEDİYESİNİ KURTARSIN

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ı sert bir şekilde eleştiren Milletvekili Osman Çakır'a da cevap veren Karslıoğlu, basın toplantısında Düzce Belediyesi'nin su borcu nedeniyle icralık olduğunu belgelerle kamuoyuna sundu.

Karslıoğlu, "Osman Çakır, Akçakoca belediye başkanı hakkında attı tuttu. Ancak Düzce Belediyesi'nin suyuna bile icra geldi. Osman Çakır önce Düzce Belediyesi'ni icralardan kurtarsın. Akçakoca Belediyesi iyi durumdaki borç bulabiliyor. Biz de ticaretle uğraşıyoruz. İflas edenler borç bulamaz. Suyuna bile haciz konulmuş bir belediye var. Milletvekilleri nolur bu Düzce'ye sahip çıksınlar." diye konuştu.

99 depremlerinin ardından 3 yıl koalisyon hükümetinin iktidarında Düzce'de hızlı bir gelişim kaydedildiğini vurgulayan Karslıoğlu, AK Parti'nin iktidara gelmesiyle Düzce'nin yıllardır aynı sorunlarla boğuştuğuna dikkat çekti.

AK Parti'nin 2013 ve 2071 hedeflerini de eleştiren Karslıoğlu, "Eğer 2071'e kadar iktidarda olursa vatandaşların en az yüzde 50'si yardımla geçinmek zorunda kalacak" dedi.

DÜZCE'YE VERDİĞİ ZARARIN HADDİ HESABI YOK

AK Parti'nin belediye başkan adayları arasında ismi zikredilen Mehmet Keleş hakkında da konuşan Karslıoğlu, depremden sonra Düzce'nin güzel bir şehir olma hakkının Mehmet Keleş'le kaybedildiğini savundu.

"Gelmese daha iyi olur" diyen Karslıoğlu, Keleş'in ardından eleştirilen sokak lambaları, kaldırımlar, belediye meydanındaki havuzdan örnekler vererek, "Düzce'ye verdiği zararın haddi hesabı yok. Hızını alamadı heralde yeniden gelmek istiyor." şeklinde konuştu.

Bir türlü başlanamayan Düzce Belediyesi Terminal Projesini "Terminal olmayan bir il, bir köy bile gösteremessiniz" diye eleştiren Karslıoğlu, Düzce Belediyesi Sosyal Tesisleri'nin de ticarethaneye dönüştüğünü savundu.

AK Parti zihniyeti ile Düzce'nin köy olmaktan kurtulamayacağını söyleyen Karslıoğlu, CHP'li Yığılca ve Akçakoca belediyelerinin yaptığı hizmetleri örnek göstererek bu dönem CHP'ye oy vermelerini istedi. 



Haber: S. KAŞKIR