30 Mart Yerel Seçimleri bitti, AK Parti şimdi rotayı cemaate çalışan işadamlarına çevirdi. Özellikle seçim döneminde kara propaganda yapmakla suçladığı cemaat ile ilgili yürütülecek çalışma için 30 Mart sonrasının beklendiği mesajını sık sık veren iktidar, finansörleri kamuoyuna duyurmak için düğmeye bastı. Dershanelerin kapatılmasıyla başlayan süreçte cemaatten yana taraf olan seçim süresince de AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde çalışan işadamları şimdi mercek altında… Cemaatin finansörleri olarak tabir edilen işadamları için AK Parti Düzce teşkilatının da bir çalışma yürüttüğü ve bu işadamlarının tek tek deşifre edileceği söyleniyor.


Gerek seçim öncesi gerek seçimden sonra yaptığı açıklamalarda partiye ihanet edenleri ve paralel yapıyı sert dille eleştiren AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, bu konuda bir çalışma yaptıklarını doğruladı. Kaşıkoğlu, delilleri sağlamlaştırdıktan sonra kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.

 

Halk muhatapları daha iyi tanımalı


“Yeri geldiğinde deşifre ederiz.” diyen Kaşıkoğlu, “Cezalandırmak bizim işimiz değil. Biz siyasi bir partiyiz. Bizim öyle bir yetkimiz olmaz. Bu memlekette Allah rızası için verilen yardımları adeta bir siyasi parti gibi kul hakkına girmek suretiyle seçim kampanyası haline getiren broşürler bastıran, AK Parti’ye iftira atan materyalleri matbaalarında bastırıp paralel yapı ile bağlantılı kişilerle işbirliği içinde olan Düzce’de de bazı isimler var. Tespit ettiklerimiz var. Biz bunlarla ilgili delillerimizi sağlamlaştırıp belli bir noktaya ulaştırdıktan sonra tüm kamuoyuna paylaşımda bulunacağız. Kimin Allah rızası için, kimin bir takım merciler için çalıştığına yönelik konuları halkımızla paylaşıp muhataplarını daha iyi tanımasına imkan sağlamak istiyoruz.” dedi.


AK Parti’nin ataması söz konusu olamaz


Kaşıkoğlu, Dershaneler Yasası ile valiye bırakılan okul müdürlerini atama görevine AK Parti’nin müdahil olacağı iddialarına da cevap verdi. Kaşıkoğlu, “Bunu söyleyenlerin ne hukukla ne mevzuatla ilişkisi vardır. Bu söylemler kaba siyaseten söylenen söylemler. Dolasıyla kanun ortadadır. Mevzuat gereğince kurum kendi içinde yapılanmasını tamamlamayacaktır. Tek parti döneminde yapılan uygulamaların özlemi içinde olanların, “Dervişin fikri neyse zikri de odur” anlamında söylediği cümleler olarak bakıyorum. Yoksa bunların AK Parti’nin ataması ya da belirlemesi gibi bir durum söz konusu değildir.” dedi.

 

 

Haber;S.Kaşkır