Bir buçuk aydır şehir dışında olan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, dün Belediye'ye gelerek basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu. Keleş, yaptığı açıklamalarda AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'na da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği dosya konusunda sert tepki göstermiş “Eğer ortada bir şey varsa bu Genel Merkez'e değil, savcılığa verilirdi. Ortada bir usulsüzlük varsa ve savcılığa verilmiyorsa bu büyük bir suçtur.” açıklamasını yapmıştı. Kaşıkoğlu da bugün yaptığı açıklamalarda bu konuya değindi ve Keleş'in açıklamalarına aynı sertlikle cevap verdi.

“Halk zamanı gelince her şeyi anlayacak.”

Bazı konuların hukuka aykırı olmadığını ama siyasi anlayışına ters olduğunu belirten Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, “Başbakan'a verdiğim dosyayı savcılığa vermedim çünkü bazı konular vardır hukuka aykırı değildir ama siyasi anlayışa terstir. Ama kimsenin kuşkusu olmasın. Zamanı gelince her şey gün yüzüne çıkacaktır. Herkes hukukun karşısında hesap verir. Zamanı gelince bizde gerekeni yapacağız. Her şeyin bir yeri ve zamanı vardır.” şeklinde konuştu.

Kaşıkoğlu'ndan imalı örnek

Bazı konuların hukuka aykırı olmayıp siyasete aykırı olduğu konusunda bir örnekte veren Milletvekili Kaşıkoğlu, verdiği örnekle mesaj da verdi. Kaşıkoğlu, “Örnek vermek gerekirse mesela sen eşini dostunu bir yere doldurursun. Bu hukuken aykırı değildir ama siyasi anlayışa terstir.” diyerek Başkan Mehmet Keleş'in Belediye'ye çevresinden insanları soktuğu yönündeki yorumlara imali bir şekilde cevap verdi.

“AK Parti marka olmuştur.”

Mehmet Keleş'in bağımsız ya da başka bir partiden aday olması konusunu da değerlendiren Kaşıkoğlu, “AK Parti marka olmuştur. Keleş'in seçimlere bir başka partiden ya da bağımsız olarak girmesi parti olarak bizi hiç ilgilendirmez. Bize herhangi bir zararı da olmaz. Çünkü artık Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan dünya çapında tanınan bir Başbakan'dır. Yani Keleş'in aday olması bize zarar verir diye bir anlayışı doğru bulmuyorum. Kendisi Başbakan'ın yakın tanıdığı ve sevdiği biri olabilir ama bu partiye zarar verir anlamına gelemez. “ ifadelerini kullandı.

Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, adayları İsmail Bayram'ın da Başbakan tarafından seçilen biri olduğunu ve seçimlerde kendisiyle başarılı bir süreç geçireceklerine inandıklarını da sözlerine ekledi.