Hükümetin açıkladığı Fındık Politikası üreticileri memnun etmezken, Milletvekilleri ise alınan kararı desteklediklerini açıkladılar. Hükümetin Fındık politikasında doğru adım attığını belirten Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, TMO’nun fındık alımı yapmayacağını ve hükümetin destekleme modeline geçeceğini önceden duyurmuştu. Biz de bu modeli desteklediğimizi daha önce de belirtmiş ve Karadeniz Milletvekilleri olarak bir rapor hazırlayıp modelin eksik yanlarını Başbakana bir rapor halinde sunmuştuk dedi. Bana göre felsefe doğru diyen Kaşıkoğlu Yüzde 6 meyilin altındaki arazilerin Fındıkla işgal ettirilmesi çok doğru değil. Düzce’de 2B ve Hazine Arazilerinde çok fazla fındık dikim alanı var. Alınan bu destekleme kararı bu alanlara dikim yapanlara yansımayacak ama bu konuda girişimlerimiz var. İnşallah bu üreticilerimizi de desteklemeye dahil ettiririz. Aksi Takdirde Düzce’de ciddi sıkıntılar olacak dedi.

Yeni Uygulama ile üreticinin dekar başına 150 lira destekleme alacğını belirten Kaşıkoğlu, kimse şunu düşünmesin. Biz üreticiyi asla tüccarın eline bırakmayacağız. Eğer fındık serbest piyasada değerini bulmazsa hükümet devreye girecek ve üreticilere destekleme ödemesi yapacak. Kesinlikle üretici mağdur edilmeyecek dedi.

Yüzde 6 meyilin altında fındık üretimi yapan üreticileri çilek yetiştirmeye davet eden Kaşıkoğlu, Çilek fındıktan 11 kat daha fazla girdi bırakıyor. Üreticilerimiz bunun farkında değil. Köyleri geziyoruz, bir çok üretici Çilek yetiştirmeye başlamış durumda.Ve çok güzel bir ekonomik getirisi var. Bu konuda Tarım Müdürlüklerinden isterlerse gerekli desteği de alabilirler dedi.