AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun kongre tarzında geçen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmanın yankıları devam ediyor. Kaşıkoğlu bayramlaşma kongresinde aday adaylarına sert uyarılarda bulunurken aday adaylarından birini kastederek kullandığı “ AK Parti beni aday gösterse de göstermese de adayım, kazanırım diyen kardeş lütfen AK Parti'den aday adayı olma ” sözleri ile Mehmet Keleş'i kastettiği iddia edildi.

Mehmet Keleş Öncü RTV ekranlarında yayınlanan “Haftaya Bakış” programında “ Bu halk bağımsızda girsem beni seçer. Ben hizmet ettim halk bunları gördü. İyiyi kötüyü ayırır” ifadelerini kullanmıştı.

“METİN BEY'DEN İYİ YAPARIM”

Mehmet Keleş aynı programda Metin Kaşıkoğlu'nun belediye başkan aday adaylığı hakkında da değerlendirmede bulunmuş ve “ Ben mi Metin Bey mi derseniz ben daha iyi yaparım. Çünkü ben yerel yönetimciyim” demişti. Bu ifadelerin üzerinden henüz 1 ay geçmeden Metin Kaşıkoğlu'nun isim vermeden eleştirdiği ve gerekirse tüm teşkilat ile aday olmaması noktasında çalışacaklarını ifade etmekten çekinmediği gizli ismin Mehmet Keleş olduğu yönündeki iddialar güçlendi.

Metin Kaşıkoğlu bayramlaşma programında “ Bugün AK Parti, AK Parti'ye muhalefet etmesin seçimi kaybetmeyiz” sözleri ile aday adayları arasında aday olacak kişiyi tüm teşkilatın desteklemesi gerektiğini belirterek, destek göstermeyenlerin AK Parti çatısı altında yeri olmadığını söyledi. Yaptığı konuşma ile aday adaylarının tamamına sert bir şekilde uyarılarda bulunan Metin Kaşıkoğlu, adının son günlerde Belediye Başkan aday adayları arasında geçmesine rağmen bu konuda konuşmaması ve yaptığı konuşma ile tüm adaylara uyarılarda bulunması Kaşıkoğlu'nun sözlerinin “Ben daha son sözü söylemedim, ben aday olursam beni desteklemek zorundasınız” anlamı taşıdığı iddia edildi.

 

Haber; M.YILMAZ