Teşkilatlarla görüş alışverişinde bulundu
20 Mayıs’ta yapılacak kongre öncesinde tarihi bir liste hazırlama amacında olan AK Parti İl Başkanı adayı Metin Kaşıkoğlu, bugün ilçe teşkilatlarıyla bir araya geldi. Kaşıkoğlu’nun ilk durağı Gümüşova ardından Cumayeri oldu. ilçe teşkilatları ile görüşen Kaşıkoğlu daha sonra Çilimli’ye geçti. Çilimli’de Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ve İl genel meclis üyesi İsmail Akalın tarafından karşılanan Kaşıkoğlu ve beraberindekiler ardından ilçe binasına gitti. Kaşıkoğlu, burada yaptığı konuşmada, nasıl bir il yönetimi kurulmasını istediklerini ve nasıl bir il yönetimi ile seçimlerde başarılı olunabileceğini sordu.
Kaşıkoğlu, “Teşkilatçılığı hepimiz iyi biliriz. Genel başkanımız ve başbakanımızda 81 il genelinde teşkilatlar ile ilgili olarak araştırmalar yapıldı. Temayül yoklamaları yapıldı. Her kongreye tek liste halinde gidilmesi ile ilgili olarak birleşmeler yapıldı. Düzce’de yapılan temayül yoklamasında Mustafa Yılmaz  ile Hikmet Keskin’in isimleri genel merkeze gitti. Genel merkezde Ak Parti genel başkan yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi beni arayarak il başkanı olabilir misin dedi. Bende bu görevi kabul ettim. Sonuçta Başbakanımız beni 36 yaşında Düzce’de milletvekili yaptı. 2 dönem milletvekili olarak çalıştım. Bu görevi de bir emir olarak gördüm ve teklifi kabul ettim.” Dedi.
Bir nevi oy istiyoruz
20 Mayıs’taki 4. Olağan genel kurul için çalışmalara başladığını belirten Kaşıkoğlu, teşkilatlarla görüşlerini paylaşarak bir nevi oy istediğini söyledi.
Kaşıkoğlu, “  İl yönetiminden arkadaşlarımız ile birlikte ilçelerimiz teşkilatları ile görüşerek bilgi toplantıları yapıyoruz. Onlarla bilgi alışverişinde bulunuyor ve onlardan bir nevi oy istiyoruz. Düzce Ak Partinin kalesidir. Görüyoruz ki ilimizde Ak Parti’ye 3 kişiden 2 kişi oy veriyor. Burada ilçe teşkilatlarımız ile birlikte nasıl bir yönetim olmalıyız, nasıl bir il yönetimi ile 2014 seçimlerinde daha başarılı olabilirizi tartışıyoruz. Onlarda bize bilgiler veriyorlar. Ayrıca il yönetimimizde yüzde 30 kontenjan olan kadın üyelere yer vereceğiz. Yine 35 yaş altı olarak tabir edilen genç üyelerimizi de yönetimimizde bulunduracağız. Çok değişik ve hareketli bir il yönetimi oluşturup 2014 seçimlerine çok daha başarılı olacağız” dedi.
Kaşıkoğlu Çilimli ziyaretinin ardından Akçakoca’ya geçerek ilçe teşkilatı ile görüş alışverişinde bulundu.